Yoğurdun suyunu dökmeyin! | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Yoğurdun suyunu dökmeyin!

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42


Genellikle yoğurdun kalitesini azaltacağı ve lezzetini bozacağı düşüncesiyle yoğurdun suyu dökülüyor. Halbuki B2 vitamininden faydalanılması için yoğurt suyunun dökülmemesi veya başka alanlarda kullanılması gerekli.

B2 vitamini eksikliği göz ve ağız ke- narlannda çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna san ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir.
B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tar¬hana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır.

B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutul¬ması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
İhvan Üyesi
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Puanları
0
ama tarhana güneste kurutulmaz mi? ben bunu anneme desem,cok biliyo onlar der ...:)

yogurdun suyunu icecegimize ayran yapip icsek ayni vitamini almis olmazmiyiz ?
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
32
Web sitesi
www.gencislam.com
Başka alanlarda kullanılması dediğine göre vitamininde bir kayıp olacağını sanmıyorum, ben kek yaparken kullanıyorum bazende :)
 
Üst