Yılbaşı gecesi

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
YILBAŞI GECESİ

Bismillah.Elhamdülillah.Allahu Teala Hazretlerine binlerce hamd ve Resulu Muhammed Mustafa’ya da Sallallahu aleyhi vessellem binlerce salat-u selam olsun.Bizleri mübarek bayramlara kavuşturan yüce Allah ,inşaAllah bundan sonra da hayırlısıyla tekrardan bu bayramlara ermeyi nasip eylesin.Hayır üzere olmayı nasip eylesin ve bizi boş işlerden muhafaza eylesin.

Allahu Teala buyuruyor ki;İnsanoğlu hiç düşünmez mi?Evrenin yaratılışını hiç düşünmez mi?Her şey bir hesapladır buyruluyor kuranı kerim de.Rahman suresinin beşinci ayetinde de hesap ve düzenden bahsediliyor "Güneş ve ay bir hesaba göre (hareket etmekte)dir."

Bu hesaplamaların hepsi insanoğlunun yararınadır.Allah yarattığı hiçbir şeyi boşa yaratmamıştır.Ne yıldızlar boşunadır.Ne de güneş ve ay.Bir başka ayetinde buyuruyor ki: Allahu Teala ; "Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah'ın takdiridir. Ay için de birtakım menziller (yörüngeler) tayin ettik. Nihayet o, eğri hurma dalı gibi (hilal) olur da geri döner.Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler.”(Yasin /38,39,40)

Güneşe belirlenmiş bir yörünge vardır.Kıyamet kopacağı ana kadar yörüngesinde döner dolaşır.Ay’ında bir yörüngesi vardır.Hepsi kendi yörüngelerinde dolaşır durur.
Bu itibarla anlatmak istediğim mevzuya geçeyim.

Yılbaşı geliyor.Senenin sonu ve senenin başı.Miladi takvimde yeni bir yıla gireceğiz.Buraya kadar her şey güzel ama burada bir problem var.Nedir o problem? Şu ki; Müslümanım diyenler o gece de hindi çevirip, çam devirecekler. (istisnalar hariç) Yani gayri müslimlere benzeyecekler. Kim kime benzer,seven sevdiğine benzer.Hem Allah’a inandım deyip ,hem de ona inanmayanların gecesini mi kutlayacaksın.Yazık sana…

Noel tehlikesi,bu ümmet için büyük bir sınav ve büyük bir imtihandır.Selam olsun bu imtihanda sevap alanlara.Selam olsun bu imtihandan leke almayanlara...Benim daha evvel ki yılbaşlarında yaptığım bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Yılbaşı gecesi,gece yarısı olmadan Yasin-i şerif okumak ve ibadet üzere bulunmak. Bilhassa bu gece televizyon belasından kurtulmak için.Uyuyuncaya kadar zikir üzere bulunmak gerekir.Rabbim nasip eylesin.

Ali imran suresi 31. ayetinde Allahu Teala buyuruyor ki; " (Resulüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir." Evet, Allahı seviyorsak,bunu iddia ediyorsak.Resulunun sünnetine uyalım ki alametleri üzerimizde belirmiş olsun.Bizler Muhammed ümmetiyiz.Ne işimiz olur gayri müslim adetleriyle.Bizim de bir takvimimiz ve bizim de bir yılbaşımız var. Zilhicce ayından sonra gelen Muharrem ayıda bizim hicri takvimimizin yılbaşıdır.Biz de o zamanda hediyeleşeceğiz ve dualaşacağız.Allahu Teala bizi mahrum etmedi ki böyle zamanlardan.Kandillerimiz var,bayramlarımız var.Yeter ki takip edelim, günlerini bilelim.Sohbetlerden ayrılmayalım.

Ali imran suresinde 100. ayetin mealinde buyruluyor ki "Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden bir guruba uyarsanız imanınızdan sonra sizi yeniden inkarcılığa sevkederler."

Bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum.Ben verdiğim hiçbir ayete kafamdan mana vererek hiçbir surette tefsirini yapmıyorum.Sadece bazı açıklamaları dile getiriyorum.Evet, bu ayette de ,düşünenler için bir uyarı var.İman ettikten sonra, imanınızdan dönme durumunuz var.Önce islamiyeti seçeceksin sonra da gayri müslimin adetlerini kutlayacaksın.İmanını kaybetmeyi göze alıyorsan dilediğin kadar kutla kardeşim.Özgür iradenizle istediğinizi yapabilirsiniz.Mahşerde de hesabını sorarlar.Duruma göre ya cehennem ya da cennet.”Biz insana iki yol vermedik mi?İki göz vermedik mi ? “buyuruyor Allah.Düşünmüyor mu insan? Her şey bir hesap iledir.

"O gün tartı haktır. Kimin (sevap) tartıları ağır gelirse, işte onlar kurtuluşa erenlerdir." Araf suresi 8. ayetinde böyle buyuruyor Allahu Teala.Sevap tartıları ağır gelenler kurtulur.Sevap tartıları nasıl ağır gelir? İyiliği emrederek.Kötülükten men ederek.İyilik nedir? Namazı emretmendir, günahları anlatmandır.Kötülükten men etmek nedir?Adam hırsızlık yapacaktır onu caydırman,engel olmandır ki bu mevzular iki örnekle anlatılmaz ama olsun biz yine bildiğimiz kadarıyla anlatalım...

İnşaAllah bu yılbaşı gecesi; Yasin-i şerif okuyalım.Bir kampanya başlatalım.Aslında sırf bu gece için değil,her gece okumamız gerekirde.Hani biz bir tehlikeli geceleri atlatsak gerisi gelir diye düşünüyorum.

Rabbim biz müslümanları uyandırsın.Rabbim bizleri yanlış işler yapmaktan alıkoysun.Rabbim hakkımızda her şeyin hayırlısını versin.Ya Rabbim sıkıntılarımızı feraha tebdil eyle.Çatlamak üzere olan kalbimizi yatıştır.Rabbim bizleri noel tehlikesinden koru.Rabbim bana ve tüm ümmeti Muhammede sabır ver.Rabbim bize takatımızın yetmiyeceği şeylerle imtihan eyleme.Ve selamun alel murselin,Velhamdülillahi rabbil alemin.


26 Aralık 2007
17 Zilhicce 1428
Çarşamba
Alper...
 
Üst