YGS'de de başörtüsü serbest

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Sonunda YGS'de o madde değiştirildi

Üniversite sınavı kılavuzunda adaylar için 'başı açık' şartı 'yüzü açık' diye değiştirildi. YGS 27 Mart'ta, başvuru bugün başlıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular bugün başlıyacak, sınav 27 Mart tarihinde yapılacak. Adayların internet üzerinden ulaşabileceği kılavuzda, sınava giriş için çekilecek fotoğrafın detayları verilirken, önceki kılavuzda yer alan ‘başı açık’ ifadesi, ‘yüzü açık’ olarak değiştirildi. Bu değişiklikle, adaylar başörtüleriyle fotoğraf çektirebilecek ve aynı şekilde sınava girebilecek.

ÖSYM’nin üniversite adayları için yayınladığı kılavuza göre, üniversiteye giriş sisteminin ilk aşaması olan YGS’ye başvurular 3-19 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru sırasında görevli tarafından adayın fotoğrafı çekilecek. Önceki yıllarda sınav için çekilecek fotoğraf için ‘başı açık’ şartı koşulurken, 2011 kılavuzunda, bu şart ‘yüzü açık’ ifadesiyle değiştirildi. Kılavuza göre, sınava girişte de sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmasının yeterli olduğunun altı çizildi.

Kılavuzda, “2011 yılında sınav güvenliğini daha da artırmak amacıyla alınan yeni güvenlik önlemleri nedeniyle öncelikli olarak il merkezlerinde sınav yapılacak” denildi. ÖSYM gerekli olduğu hallerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine de atayabilecek. Sınav merkezi sayılarını azaltan ÖSYM, kılavuzda 89 sınav merkezine yer verdi.

İnternet aracılığıyla da başvuru yapılabiliyor

Sınavlara başvuruda, okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak. Mezun durumdaki adaylar, başvurularını istedikleri merkeze yapabilecek.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru için, 2009 veya 2010 ÖSYS başvurularından birinin başvuru merkezi aracılığıyla yapılmış olması şartı aranacak. Başvuru işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezine gelmeden önce 35 TL başvuru ücretini yatırmış olması gerekecek. Adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuru işlemi sonrasında kendilerine verilecek şifreyi, daha sonraki işlemlerinde de kullanacaklarından unutmaması ve saklaması gerekiyor.

Adayın başvuru merkezine giderken yanında Aday Bilgi Formu, nüfus cüzdanı veya pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti, banka dekontu olması gerekiyor.

Farklı cevap anahtarları

YGS, 27 Mart 2011 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenecek ve sınavda adaya tek bir poşet halinde, açılmamış bir şekilde verilecek. Adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak. Her adayın cevap anahtarı farklı olacak.

http://www.islamigundem.com/sonunda-ygsde-o-madde-degistirildi-haber-26650.html
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
Çok şükür Rabbime ..
 

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
aaa çok sevindim.. üzülüyordum sınıfımdaki bazı başörtülü kardeşlerim için.. Hamdolsun :)
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Üniversite sınavı kılavuzunda adaylar için 'başı açık' şartı 'yüzü açık' diye değiştirildi.

Çok güzel bir gelişme, inşaallah alcağın birisi danıştay manıştay vs. deyip gidip iptal ettirmez, yök başkanını kutluyorum.
 
Üst