Yeni evlenenler için dua

The İmam

Asistan
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
283
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
Konum
İST/maltepe/sul
Web sitesi
theimamnbahesi.blogspot.com
DUA


Göklerin ve yerin yaratıcısı, gizlinin ve açığın bilicisi, her şeyin Rabbi, meliki ve maliki Allah’ım; senden başka ilah olmadığına şahadet ederiz. Nefsimizin şerrinden şeytanın da şerrinden ve şirkinden sana sığınırız. Nefsimize veya bir Müslüman kardeşimize kötülük yapmaktan sana sığınırız.
Rabbim, mülk senindir, hamd sanadır. Senden başka ilah yoktur. Sen birsin, şerikin yoktur. Sen her şeye kadirsin. Rabbim senden bu günün ve sonraki günlerin hayrını isteriz. Bu günün ve sonraki günlerin şerrinden sana sığınırız. Rabbim, tembellikten, bunaklık derecesinde ihtiyarlıktan, cehennemde ve kabirde azap görmekten sana sığınırız.
Allah’ım kendimizi sana teslim ettik. Durumumuzu senin eline bıraktık. Sana dayandık. Bütün bunları sana olan korkumuz ve arzumuzdan dolayı yapıyoruz. Sığınma ancak sana, kurtuluş yine sendendir. İndirdiğin kitaba da, gönderdiğin peygambere de iman ettik.
Senden başka ilah yoktur. Seni tesbih ederiz. Günahlarımız için senden af dileriz. Rahmetini isteriz. Allah’ım ilmimizi arttır. Kalbimizi doğru yola erdirdikten sonra tekrar ondan ayırma. Kendi nezdinden bize rahmet ihsan et. Muhakkak ki sen bağışı bol olansın.
Allah’ım senin kudretinle sabahlıyoruz, senin kudretinle akşamlıyoruz. Senin kudretinle yaşıyoruz, senin kudretinle öleceğiz. Öldükten sonra diriliş sanadır. Allah’ım bize rahmet kapılarını aç.
Allah’ım zikretmekte, sana şükretmekte, sana güzel bir şekilde ibadet etmekte bize yardımcı ol.
Allah’ım bizleri kulun ve resulün Hz. Muhammed (sav) efendimizin yanından ayırma. Onun getirdiği davayı sürdürmekte tembelliği ve yavaşlığı üzerimizden al. Allah’ım o kutlu elçinin ve değerli dava arkadaşları ashabının yolunu sürdürmeyi istiyoruz, bize azim ver, bize güç ver.
Rabbim, bizleri kıyamet günü şehitlerinle, sıddıklarınla, Salihlerinle birlikte haşreyle.
Allah’ım bugün yeryüzünde senin vahyini yaşamaya gayret eden ve habibinin yolunu sürdürmeyi ilke edinen Müslüman kardeşlerimizin ve bizlerin yardımcısı ol.
Ya Rabbi sen bu iki genç kardeşimizi dünya ve ahirette mutlu eyle, onlara yaşamları boyunca helal rızıklar, Salih çocuklar ve seni rızana uygun ameller nasip eyle.
Ya Rabbi! Bu iki genç kardeşimizin kalbine senin, Rasulünün ve müminlerin sevgisini yerleştir. Onları müslümanca yaşat ve müslümanca huzuruna al.
Ey Rabbim! Bu iki genç kardeşimize kendi hayatlarına kuranın hükümlerini hakim kılacak güç ve şuur nasip et. Onları ve bizleri kıyamet gününde kitaplarını sağ tarafından alanlardan nasip eyle.
Allah’ım, hayır ve şer sendendir. Bizim hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde de hayır olabilir. Sen her şeyi en iyi bilen, gören ve takdir edensin.
Rabbim, bizi dosdoğru yola ilet, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapıklarınkine değil. AMİN!.............
 

ferda

Üye
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
138
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Amin amin amin .eline gönlüne sağlık.Allah razı olsun
 
Üst