Yeni dünya düzeni

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Bölgenin süper gücü Yeni Osmanlılar




Amerikan Newsweek dergisi gelecekteki dünya düzenine ilişkin yayınladığı makalede, Türkiye'nin 'Yeni Osmanlılar' adı altında eski Osmanlı topraklarında güçleneceği öngörüldü. Dergiye göre yeni dünya düzeni şöyle olacak


Londra'daki Legatum Enstitüsü'nün yaptığı öngörülere dayandırılan haber, gelecekte diplomasinin ve “birliklerin' sınırlara değil, eski çağlardaki gibi 'kabilelere' göre oluşacağı iddia ediliyor.

Enstitünün üç boyutlu bir harita üzerinde tanıttığı birliklerde, aynı dili konuşan, aynı dini paylaşan ve gerçek anlamda aynı kabileden gelen insanların biribirine yaklaşacağı öngörülüyor.

Habere göre ABD ve Kanada'nın 'Kuzey Amerika ittifakı' çerçevesinde bir araya geleceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin de 'Yeni Osmanlılar' adı altında Türkmenistan ve Özbekistan ile birlikte hareket edip, eski Osmanlı topraklarında güçlenmesi mümkün.

498920100930080120792.jpg


'Vahşi Doğu' Afganistan, Azarbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan ve Tacikistan'ın ise Türkiye de dahil bölgenin büyük güçleri tarafından paylaşılmaya çalışılacağı tahmin ediliyor.

Yunan ve Roma uygarlıklarının mirasçısı Yunanistan, İspanya, Portekiz gibi ülkeler 'Zeytin Cumhuriyetleri'ni oluşturuyor.

Londra, Paris, Tel Aviv ve Singapur ülke haline gelirken, Fransa, İsviçre, Hindistan'ın bağımsız olacağı tahmin ediliyor.

'İranistan' ise Gazze'yi içine alarak güçlenecek ancak ekonomisini iyi yönetemediği için zayıf kalacağı tahmin ediliyor.

'Güney Afrika İmparatorluğu'nun zengin mineralleri altyapısı sayesinde parlayacağı düşünülüyor.'

Akşam
 
Üst