Yeni Arama Motoru " Blekko"

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Google'dan sonra arama motorlarına karşı insanların bakışları da değişmeye başladı. İşte sektöre yeni adım atan ve farklı bir yöntem deneyen yeni arama motoru...


Eskiden sadece aranılan sitelerin bulunmasını sağlayan arama motorları günümüzde sanal dünyanın anahtarını ellerinde tutuyor. Çünkü, en basit kelimenin bile arama sonuçlarında ön planda çıkmanız sitenizin değerinin kat be kat artmasına neden oluyor.



Arama motorları artık internet sitelerinin kaderlerini belirliyor. Sanal dünyada böyle büyük bir gücü yönetmenin bedeli ise oldukça ağır. Google'ın atılımlarından sonra dünya çapında onlarca arama motoru hüsranla sonuçlanan sanal bir maceraya atıldı.

blekko1288622174.jpg


Çiçeği Burnunda Arama Motoru


Bugün itibariyle yeni bir arama motoru sanal dünyaya merhaba diyor. Blekko.com adlı bu site altyapı için 24 milyon dolarlık bir bütçe harcadı.Yaklaşık 3 yıldan bu yana yapım aşamasında olan sitenin Google'a karşı en büyük artısı ise Wikipedia'a benzer sosyal sitemi olacak.

Kullanıcılar Blekko'yu kullanırken sadece arama yapmayacak aynı zamanda motorun sonuçlarını değiştirecek düzenlemeler de yapabilecek.


Arama Sonuçlarını Kullanıcılar Belirleyecek

Sitenin slashtag adını verdiği bu özellik sayesinde arama yaparken / tuşuna basıp sitenin içeriğiyle ilgili anahtar bir kelime girebileceksiniz. Blekko bu yöntemle kullanıcılara daha özel arama sonuçları vermeyi hedefliyor.

blek1288622537.jpg



Yeni nesil arama motorunun en büyük iddiası ise üyelik sistemi üzerine olacak. Üyeler, kendi favori site listelerini oluşturarak bu sayfaların motor üzerindeki değerlerini artırabilecek.

Aynı şekilde spam içerikle karşılaşan üye bu siteye /spam slasghtag'i verdiği zaman Blekko sistemi bu adresin arama sonuçlarını gözden geçirecek.


Sosyal Ağlara Benzer Bir Yapıya Sahip

Arama motorunda kendi profillerini oluşturan üyeler siteyi sosyal ağ benzeri bir yapıyla kullanabilecek. Üyeler favori site listelerini profilleri üzerinden de paylaşabilecek.

Blekko'nun en büyük artısı ise SEO ve site değer sonuçları hakkında vereceği bilgilerde gizli. Çiçeği burnunda arama motorunu web sitelerinin popülerlik ve istatistik bilgilerini her kullanıcıya sunabilecek.

Miami-SEO1288622800.gif



Böylece Google'ın yaptığının aksine SEO (arama motoru optimizasyon) bilgilerine ulaşmak isteyen site sahipleri bu hizmet için esktra bir ücret vermeyecek.


SDN
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Kırk fırın ekmek yemesi lazım :)
Şuan yahoo'nun veri tabanını kullanıyor zaten.

forever Google :)
 
Üst