YAŞ'ın 3. gününe zirveler damga vurdu

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
03 Ağustos 2010 16:25
http://www.haber7.com/categories.php?cID=4

Yüksek Askeri Şura toplantısının 3.gününde Ankara'da öğleden sonraki saatlere sürpriz mini zirveler damgasını vurdu. Balyoz gölgesinde başlayan YAŞ toplantılarınının saat saat gelişmeleri şöyle gerçekleşti.

Ankara'da Balyoz operasyonu kapsamında yargılama kararı ve son olarak 19 generalin ifadeye çağırılması gölgesinde toplanan Yüksek Askeri Şura'da 3. gün toplantıları bugün yapıldı. Ankara'da yaşanan sıcak saatler ise şöyle gelişti.

Saat 08.30'da Yüksek Askeri Şura toplantıları Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında ve kuvvet komutanlarının katılımıyla başladı.

Saat 12.30'da Yüksek Askeri Şura toplantısı'na öğlen yemeği için verilecek arada Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın köşke erken girişi mini zirve yapıldığı iddialarını da gündeme getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın ifadeye çağılan 19 generalin terfisine sıcak bakmadığı biliniyor. Aynı görüş ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de taşıdığı belirtiliyor.

Saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık bir saat süren mini zirvesi sona erdi.

Saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Gül YAŞ üyelerine öğlen yemeği verdi. Yemeğin başlama saatinden yaklaşık 20 dakika önce Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yaklaşık 10 dakika önce de Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile diğer asker üyeler konuta toplu halde geldi.
Girişlerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün, YAŞ üyelerine verdiği yemek 13.30'da başladı.

Saat 14.45'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YAŞ üyelerine verdiği yenek sona erdi.

Saat 14.45'te Yemeğin ardından kuvvet komutanlarının ve diğer YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndan ayrılmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'la görüşmeye geçti.

Saat 15.45'te Dışişleri konutunda gerçekleşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un katıldığı mini zirve sona erdi.

Saat 16.12'de Dışişleri Konutu'nda sona eren görüşme sonrası Başbakan Erdoğan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmeye başladı.




Haber7
 
Üst