Yasaklı Sitelere Ulaşırken Dikkatli Olun!

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Devletlerin uyguladığı site yasaklama kararları giderek artıyor. Kullanıcıların bu yasaklara karşı çözümü ise sansürü engelleyen programlar oluyor. Ancak bu yazılımlar dolandırıcıların birer silahı olabilir.

İnternet kısa sürede çağımızın en büyük ihtiyaçlarından biri haline geldi. Günümüzde birkaç saatlik internet kesintisi bile işlerin aksamasına ve insanların panik yapmasına neden oluyor. Dünyayı saran bu ağ sayesinde, adını ilk kez duyduğumuz ülkelerdeki önemli olaylardan bile haberimiz oluyor.

İnsanları gerektiğinde ünlü eden ve her türlü fırsatı sunan internet içerdiği özgürlük nedeniyle hem devletlerin hem de art niyetli insanların ilgisini çekiyor. Devletler vatandaşlarını korumak için web sitelerine yasak getirebiliyor. İnternette, bu yasağı delmek isteyen kullanıcılar için çözüm üreten birçok iyi niyetli programcı bulunuyor.
Ancak bazı programlar var ki, iyi niyet maskesi altında kullanıcıların bilgilerini çalabiliyor. Anti Sansür son dönemin popüler yazılımlarından biri. Ufak ve basit bir yapıya sahip olan programı kullanmak için sitesine girdiğiniz zaman hiçbir açıklama bulunmayan bir anasayfaya ulaşıyorsunuz.

internet1273752267.jpg

Programın anasayfası pek güven vermiyor


Yasak delici programlara dikkat!

Programın sadece indirme linki bulunan Anti Sansür sitesinde bilgi alabileceğiniz bir forum bulunmuyor. Sitenin linkine Google'a yazarsanız, sayfanın ünlü arama motoru tarafından güvensiz adresler listesine alındığını görüyoruz. Programı kurduktan sonra farklı bilgisayarlara kurmaya denedik. Ancak anti virüs programlarının dosyanın içeriği konusunda uyarı verdiğini gördük.

youtube-yasak1272114693.jpg

Yasakları delerken kişisel bilgilerinizi tehlikeye atmayın



Program neden güvensiz?

Piyasadaki örnekleri gibi iyi bir niyetle hazırlanıp hazırlanmadığına emin olamadığımız program sizin özel bir site üzerinden diğer sayfaları geçmenizi sağlıyor. Özetle, paravan bir site yasakları delmeniz için yardımcı oluyor size. Ancak bu programı hazırlayan ve adı ana sayfada geçmeyen yazılım şirketi bu yöntem sayesinde yasaklılar listesini kendisi oluşturabilir.

youtube_yasak_haber1272495018.jpg

Firmanın engellediği sitelere bu program yüklüyken ulaşmak neredeyse imkansız. Kullanıcı yorumlarını merak edip internette ufak bir araştırma yaptığımızda ise Anti Sansür konusunda birçok insanın dert yandığını görüyoruz. Programı hazırlayan şirket iyi niyetliyse bu konuda kullanıcılara güven verecek bir forum oluşturarak hakla ilişkiler çalışmalarına başlayabilir.

Ancak programın bu haline dikkat etmeniz konusunda kullanıcıları uyarıyoruz. Yasakları delerken kişisel bilgilerinizi toplayacak sitelere karşı dikkatli olun.


Kaynak
 
Üst