Yara iyileşmesinde Bal

RaBiA

Asistan
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
448
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
şehr-i yar
White isimli araştırmacının yaptığı bir çalışmaya göre balda inhibin denen bir madde vardır ve bu madde mikropların üremesini önlemektedir (1) . Balın asiditesi de mikrop üreme ve gelişmesine menfi tesir yapar. 1960'da Lovie isimli bir araştırmacı da doktora tezinde balın hipertonik olusu ile mikrop öldürmesi arasında münasebet olduğunu ifade etmiştir. Bal mükemmel bir enerji kaynağı olduğu için doku yıkımının fazla olduğu durumlarda yara iyileşmesine yardım eder. Yine White isimli araştırıcı balın higroskobik vasfından dolayı ödem (sıvı birikmesiyle oluşan şişlik) çözücü olduğunu, bu yönüyle de yara iyileşmesine yardımcı olduğunu açıklar. Baldaki kata/az enzimi de yara iyileşmesine tesir eder. Bundan başka bal, yaranın yayılmasını önleyici önemli bir barikat vazifesi de yapar (2) .

Cavanagh isimli araştırmacı kadın-doğum kliniklerindeki ameliyatlardan sonra meydana gelen yaralara bal sürmüş ve mükemmel netice almıştır. (3) . Cavanagh yaralara bal sürmekle mikrop kolonilerinde önemli derecede azalma olduğunu görmüş ve yaraların normalden daha hızlı iyileştiğini ifade etmiştir.

Voigtlander yanıklara ve mikroplu yaralara (4) , Blomfield ise dekübitüs (hastaların kalçalarında oluşan ülser yaraları) yaralarına bal sürerek iyileşmesine vesile olmuştur.

İsrail'li birkaç araştırmacı kliniklerinde yatan hastalarının yaralarına bal sürmüş; yaralarının iyileştiğini, hastanede yatma sürelerinin kısaldığını müşahede etmişlerdir. Bunun üzerine, bu müşahedelerini ispatlamak için hayvanlar üzerinde tecrübeler yapmışlardır. Aldıkları 24 fareyi 2 guruba ayırıp yaralamışlar, bunlardan bir gurubun yaralarına bal, diğer guruba da tuzlu su sürerek, fareleri müşahede altında tutmuşlardır. Bal sürülen gurupta tuzlu suyla kıyaslanmayacak derecede mükemmel netice alınmıştır (5) .

Birinci dünya savaşı sırasında da Rus askerleri harp meydanlarında yaralarına bal sürmüş ve iyi neticeler almışlardır.

Bütün bu araştırmalar ışığı altında denilebilir ki, bal, çabuk bulunan, yan tesirleri ve alerjik yönü olmayan mükemmel bir ilaçtır. Nitekim balın bu hususiyetlerine, Yüce Beyanda dikkat çekilmiş, Kudsî Rehber (s. a. v.) de birçok sahabesine tavsiye etmiştir. Hz. Ömer ise onulmaz sanılan yaraları balla tedavi etmiştir.

_____________

LİTERATÜR
1— White, J.W.: Biachem Biophys Acla 1963, 73:57.
2— White, J. W.: Am. Bee. J. 1962; 102:430
3— Cavanaght. D.: J. Obstet Gynccol. Br. Commonow, 1968; 77:1037
4— Voigtlander, H.: Bee World. 1937; 18: 128.
5— Bergman, A. et. al: American J. Surgery 145, 374, 1983.
 

CENDEL

Asistan
Katılım
5 Nis 2007
Mesajlar
424
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.cendel.blogcu.com
Bal hakkında güzel bir paylaşım ALLAH razı olsun.

Bu bilgileri okurken aklıma hattabın elinde patlayan bombadan sonra yaptığı geldi.

Hattabın elindeki bir bombanın patlaması sonucu iki parmağını kaybeder kendisine tedavi olması için peşavere gitmesi söylenir ancak cihada ara verip tedavi için Peşaver'e gitmeyi reddedip, 'bir sünneti yerine getirecegim' diyerek yarasının üzerine bal sarar.

Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. Nahl suresi


 
U

ummuhan

Guest
Bal çok şeye şifa biiznillah, çocuk büyütürken özellikle ilaçlar yerine bal a müracaat edilmesini tavsiye ederim :)
 

TevekkuL

...
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
1,660
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Konum
İs. / Üs.
Web sitesi
mutevekkil.blogcu.com
Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. Nahl suresi
Teknoloji ilerledikçe, Kur'an gençleşiyor..
 

çeçenfedai

Profesör
Katılım
23 Haz 2007
Mesajlar
1,192
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
tüm dünya
Web sitesi
www.cihaderi.net
bunun günümüzde en güzel örneklerini MÜCAHİDLER verebilmektedirler

zira hepimizin bildiği üzere çeçen cihadıyla bütünleşen iki isim ŞAMİL BASAYEV ve EMİR HATTAB(samir es-suveylim) insanların artık bizden bu kadar diyebilecekleri bir zamanda sünnete uyarak yaralarına bal ile şifa bulmuştur

ALLAH onlardan ve diğer mücahidlerden razı olsun

ALLAH ümmeti muahammedden razı olsun zira biz razıyız
 
Üst