Yanlış Görüşlere , İlmi Cevaplar...

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
İsmail Nacar çıkmış,onun da ilmi yok bir bilgisi yok.Peygamberin sakalı yanarmış diyor.Hazreti Peygamberin sakalı şerifi biz de var.Sakalın üstüne erimiş cam dökülmüş de sakalı yanmamış.Ama senin sakalının değil telini, hepsini koysak yanar hepsi.

Peygamberin sakalı şerifi yanmaz. Peygamber efendimizin cesedi çürümüştür diyor.Peygamberin cesedi çürümez. Şehitler ve Velilerin cesedi çürümüyor da peygamberin cesedi mi çürüyecek.

15 sene evvel, hacı salih efendi hazretlerini köylüleri kabrinden çaldılar.Bunu hürriyet gazetesi "şeyh çalındı" diye manşet atmıştı o zamanlar.Kabre defninden 7 ay sonra açtılar mezarını.çürümemişti.Şimdi kabri türbe oldu.Erzuruma giden mutlaka ziyaret etsin.HAcı salih efendi hazretleri, evliyanın reislerindendir.Alvarlı mehmet efendiye yakın,alvarlı köyü var.Çökender köyün adı.Ziyaret edin evliya görün.Bizim tanıdığımız biridir.Beni de ahretliğe kabul etmişti.Mahmut Efendi hazretlerine çok gelirdi.Çocukken bizi de çok severdi.

Bu Mahmut efendi; "kutbul medar "derdi,"dünya bunun etrafına dönüyor" derdi.Bu sözleri ben ondan duymuşum.Bak o zat kaç ay sonra kabri açıldığında misk kokuları saçıldı ve hala ,defnedilmeden evvel bir gece bekletilmişti.Odaya o gece saçılan koku, hala durmaktadır.Çürümesi bir yana kokusu durmaktadır.Bunlar evliya ullahtır.Bunlar çürümüyorda peygamber mi çürüyecek ? Nerden uydurdun bunu sen ?

Ebu davud hadisi, ben sana ebu davuddan hadis getiriyorum.Allahın resulu buyuruyor ki; "Allah toprağa haram etti , peygamberlerin cesedini yemesini." Toprak yiyemez diyor.Dünya kadar kaynak var bu konuda.

Peki sen bana bir kaynak getir çürür diye.Oda bana kaynak olarak , "her nefis ölümü tadıcıdır."ayetini getiriyor.Burada "her nefis ölümü tadıcıdır"da çürüyor mu diyor ?

Cübbeli Ahmet Hoca

 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Yaşar Nuri Öztürk Ramazan bayramından sonra 50 kişi ile Arafata çıkıyor.Arefe herhangi bir gün de olur diyor.Gidip şeytanı taşlıyorlar.Taksi şöförü anlatıyor.Nereye gidiyoruz dedim, Çek şeytana dedi diyor.Ben de zannettim, arafatı gezecekler,çay içecekler,turistik gezi yapıcaklar sandım.Bir de gördüm ki torbadan taşları çıkardılar.50 kişi -Arefe günü olmadığı halde- şeytanı taşladı.Bunların bu işine şeytanda güldü.Şeytana maskara olmuşlar.Şeytan onlara diyodur ki, ben bu saatte burada değilim ki, taşı taşa konduruyorsunuz.Allah şeytanı orada kurban bayramı günlerinde tutuyor.yoksa şeytanı kim durdurabilir.Ancak Allah tutabilir ve taşlar onu acıtıyor o zaman.

Allah şu gün git dedi, sen bir gün evvel gittin ve taş atıyorsun.Günü var, saati var,yeri var.Bunları - günü ve saati - değiştirdikten sonra ne gidiyorsun mekkeye,gel burdaki taşa at sen.Şimdi böyle insanlar çıktı, ne yapacağız ? Arefe haccın farzıdır ve bu adam haccın farzlarını bozuyor.

Resulullah buyurdu ki, "haccın tamamı arafattan ibarettir." O gün orada güneş batmadan yetişemesen,haccın olmaz.İlla ki hastada olsan sedye ile, bir miktar orada bulunacaksın.1400 küsür yıldır din böyle geldi.Bu kadar da 72 fırka çıktı.Bir tanesi de yaşar nuri gibi yapmadı.

Amentüyü ele alsak,amentü de sıkıntı var.Kaderi ve alınyazısını inkar ediyor.10 sene evvel bir kadın, uçak yolculuğu esnasında, yaşar nuriyi nasıl bilirsin dedi ? Sanki musalladaki cenaze gibi, nasıl bilirsiniz dedi.Ben de siz nasıl bilirsiniz dedim.Dedi ki , hiç doğru bulmuyorum.Geçen gece tv de alın yazısı yok dedi.Oysaki biz öğrendik ki çocukken, alınyazısı , kader haktır dedi kadın.

 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Yaşar nuri diyor ki ,"Akıl öndedir, Akla uyan alınacak.Akla uymayan kabul edilmez." Kabir azabı akla uyuyor mu? Uymuyor.Cennet ve Cehennem de akla uymuyor.Hiç bir şey akla uymuyor. Yaşar nuri diyorki ;"Allah ,kaç yerde aklı öne çıkarıyor." Aklı niye öne çıkarıyor.Benim dinim sizin aklınızın anlayacağı kadar kolay,aklınızı bunu anlamaya kullanın diye öne çıkarıyor.

Yoksa, sana bir ayette demişmi ki ,Aklı dine tercih edin.Bir hadiste var mı ki;aklınızın almadığı bir şey ,hadis gelirse ayet gelirse inanmayın.Böyle bir kaynak göster ,yok. Allah diyor ki, şunu yasak ettim, bunu haram ettim.İmsağa kadar yeyin, imsaktan sonra yemeyin oruç günü."Allah size ayetlerini böyle açıklıyor,olaki anlarsınız."Bu ayette sana demiyorki,sen aklını kullanda bu işleri kafana göre çöz ve yorumla. Sana diyor ki," üç talakla eşini boşadın, bir daha alamazsın nikahına.ancak başkasıyla evlenecekte ,cima olacakta, o boşayacakta, iddet bekliyecekte ..." Bunları söyledikten sonra diyor ki,anlamanız için bunları anlatıyorum.
Ayetin gerisinde hükmü veriyor ve peşinden de anlamanız için böyle anlatıyorum buyuruyor.Sen bunu kalkıpta kuran da , kaç ayette akıl öne çıkartılıyor diyerekten aklı dinin önüne geçireceksin.Aklı tercih sebebi yapacaksın.

Ebu bekir sıddık'ın sözü nereye gitti ;Bizim dinimiz ayet ,hadis ve nakil dinidir.akıllara uyar,uymaza göre ölçülecek bir din değildir."Hz ali efendimizde bunu şerh ediyor ; "İş akılla olacak olsaydı, biz meshler üzerine mesh verirken , meshin altına verirdik.Niye ?altı tozlanıyor çünkü.Halbuki biz üstüne mesh ediyoruz." Bu bir izahtır.ve diğer bütün meseleler de buna göredir.Senin aklın ne anlar bunları.

Akla bakarsan, faiz kazanç gibi gözüküyor.Akla bakarsan sadaka vermek noksanlık gibi gözüküyor."istediğiniz kadar faiz fazlalığı alın, ben onu mahvedeceğim" diyor ayette. "İstediğiniz kadar sadaka,zekat,hayır yaptığınız zaman ben onu arttıracağım" diyor Allah. Bu akla uyuyor mu? Bir veriyorum, iki alıyorum faizde , bunu diyor mahvedeceğim.sadaka verdim, 50 lira eksildi cüzdandan.akıl bunları böyle anlıyor."o sadakayı arttıracağım" diyor Allah. senin burda ne izahın var. getir bana bir anlayış tarzı. O zaman böyle akla göre iş yapmayacağız.yani sadaka zekat vermeyeceğiz, eksilir.ya ne yapacaz faiz alacağız o zaman artacak.Akıl işte böyle düşünüyor ve bunu uygun görüyor hey gidi kardeşlerim...

 

Ehl-i Sünnet

Kıdemli Üye
Katılım
5 Şub 2011
Mesajlar
3,061
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Allah razı olsun güzel paylaşımlar için...
 

MECZUP

Profesör
Katılım
5 Ağu 2010
Mesajlar
887
Tepkime puanı
178
Puanları
0
Konum
Bî mekân..
Allah cc razı olsun şimdiki insanlarımıza en faydalı paylaşım olarak görüyorum ... Daha bunlar gibi niceleri !

Hangibirini sayalım ? Rabbim Ehli sünnet vel cemaatten ayırmasın ayırmak isteyenlere de firsat vermesin inşaAllah ....
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
:) Eyv yağmur hocam...
inşa;Allah bu ses sohbetlerinin çözümlerini yapmalarını kardeşlerimden rica ediyorum.... reddiyeleri yazıya aktaralım ,Allah rızası için...
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
yıl 1988!
trakyada lüleburgazın bir köyünde hocayım.
camide talebe okuturken 70 yaşlarına yaklaşmış bir ninemiz geldi camiye, utana sıkıla...
-"hafız evladım ben kur'an öğrenmek istiyorum!" dedi.
torununun çocuğu yaştaki çocukların arasına oturdu, kur'an öğrenmek istediğini söyledi. bişey diyemedim.
madem öğrenmek istiyor, olsun dedim.
bi kaç gün devam etti öyle, aşkla, imanla, azim ve gayretle... gelip gitti...
dördüncü gün göremedim onu. gelmemişti!
merak edip sorup araştırdım: meğer camiye gelirken köy kahvesinin önünden geçmesi icap ediyor ya, başlamış millet dedikoduya...
-"kırkından sora saz çalıyor, ufacık bebelerle camiye gitmekten utanmıyor vs." bi sürü ipe sapa gelmez boş adamların boş zırvaları işte... lakin çok etkilendiği, utandığı belliydi... ki, gelmemişti.
kalkıp evine gittim... kur'an öğrenmeye olan aşkı, sevdası onu kendi öz anam gibi sevmeme neden olmuştu...
ona dedim ki, eğer sen gelemezsen ben senin ayağına gelir ve öğretirim annecim dedim. nasıl sevindiğini, yüzünde açan o nur dolu, iman dolu mimiklerinin bir gül halesine dönüştüğünü görmenizi isterdim.
kar demeden, çamur demeden yaz kış tam bir yıl evine gidip geldim şükran annemin...
zor da olsa ona kur'an okumasını tecvit ve talimiyle beraber öğrettim, bi iznillah!
halen hayatta ve hergün asgari bir cüz kur'an okur, öğrenmek isteyenlere öğretir, ve sürekli kur'an ile iç içe, haşir neşir bir hayat yaşar...
ama aynı zamanda beş yıldızlı otellere aşçılık yapacak derecede de muhteşem bir aşçıdır... ve onun ciğer yahnileri olağanüstüdür. bir yediniz mi bir daha asla unutamazsınız...
bir gün yine yapmış ciğer yahniyi annecim, ve çok sevdiğimi bildiğinden haber salmış, davet etmiş. kalkıp eşimle beraber gittik...
sofraya oturduk tam yemeğe başlamıştık ki... televizyonda biri konuşmaya başladı.
inanılmaz güzel konuşuyordu, mest olmuştum adeta... ve bu zatı ilk kez görmüştük televizyonda... daha evvel ne ben ne bir başkası ondan haberdar değildik.
-Aman Allahım dedim, ne de güzel konuşuyor. şükürler olsun ki, ülkemde böyle güzel bir hatip, dinini bu denli iyi bilen ve anlatan bir hocamız var artık dedim.
şükran annem şööle bi baktı, dinledi biraz ve o nur dolu yüzünü biraz buruşturduktan sonra ağır ağır, tane tane konuşmaya başladı!
-hafız oğlum, belli ki bu adam senin çok hoşuna gitmiş olmalı... sahiden güzel de konuşuyor, lakin...
-bu adamın yüzünde bir nur göremedim ben! içime sinmedi bi türlü! deyiverdi... şok olmuştum bir an!
halbuki şükran annemin bu zatın konuştuğu sözleri süzebilecek, dine imana uygun olup olmadığını kavrayabilecek ilmi asla yoktu!
lakin feraseti vardı, keskin bir basireti, imanı, takvası vardı... ve o kişinin adeta kalbini, yüreğini okuyuvermişti, bi bakışla...
kimdi bu zat dediğinizi duyar gibiyim!
evet o zat, işte bu zattı... sevgili alper kardeşimin bahsettiği zat!
"yaşar nuri öztürk!"
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Bir insanın doğru işleri olması demek yanlış işleri/görüşleri olmadığı anlamına gelmez. Tersi de doğrudur. İtibar ve kıymet (şeref) ancak Allah'a, Resulüne ve mübarek Ashab-ı Kiram'a uymak iledir. Seyyah, ihvan forum'da gün gelip Yaşer nuri'nin de savunulacağını rüyamızda görsek inanmaz, uyanınca solumuza tükürürdük. Çünkü hemen hemen hiç savunanı (seveni) kalmamıştır bahsi geçen şahsın! Forumlarda pek kalmamıştır. Kendisi, Sünneti reddeder. Kuraniyundur. Pekçok istikametten sapmış görüşü vardır. Dikkat edilmesi lazım. Bilmeyenlere, yeni yetişenlere kötü örnek olarak göstermemek lazım. Kendi hayrımız için...

Alper, Allah razı olsun çok faydalı bir fiil işlemişsin. Devamını bekliyoruz. İnşallah.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Bilmeyenlere, yeni yetişenlere kötü örnek olarak göstermemek lazım. Kendi hayrımız için...

sevgili hirahos,
ben sadece bir hatıramı anlattım abim... onun hakkında söylediklerinizle alıntı yaptığım bu cümleniz arasında bir tenakuz yok mu?
bir de sevgili alperle fakiri karıştırdınız gibime geldi... :)
biraz muğlak, biraz flû! :)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yanlış anlamışım Seyyah abim, özür dilerim. Hata etmişim. Yazıyı yeniden okuyunca fark ettim ki savunma filan yokmuş. Tersi varmış. Gözümden kaçmış. Sorun yoktur.
 
Üst