Yalnız kuran diyenlere cevaptır

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Yanlız kuran ne demek bilmiyorum ve öyle diyenlerin kimler olduğunu anlamakta bazen güçlük çekiyorum ama, kuran yanlız değildir, eğer buysa yıldığınız konu...
 

Aşk Şairi

Kıdemli Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
3,286
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Web sitesi
www.haksairi.com
Mikdâm İbnu Ma'dîkerib (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: "Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır. Onda nelere helâl denmişse onları helâl biliriz. Nelere de haram denmişse onları haram addederiz" diyeceği zaman yakındır. Bilin ki, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir" Ebu Dâvud, Sünne, 6, (4604); Tirmizî, İlm 60, (2666); İbnu Mace, Mukaddime 2, (12).
Ebu Dâvud'un rivayetinin baş kısmında şu ziyâde vardır: "Haberiniz olsun, bana Kitap ve bir o kadar da (sünnet) verildi." Rivayetin gerisi yukarıdaki mânada devam eder.
 

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Deli misin nesin. İşin doğrusu bunu o zamanda yaşayanlara "söylemiştir", fakat "bize olan yükümlülük aynen geldi, şimdiki bizden de istiyor" diyenin, hatta o devirden 300 yıl sonrası için istiyordu diyenin aklından şüpheler olsun.! Aynı peygamber benden söz yazıp aktarmayın demiş, "sahih hadisler"de. Aynı peygamberin pek çok hususi, özel olarak birilerine söylenmiş sözünün bugün genelleştirilerek uygulanması mümkün olmayacak kadar kurana aykırı, akla mantığa aykırı, hatta itikadı bozacak şeylerdir. Yani, yavaş geliniz. Yavaş... Bunu bazı cahiller de sanıyor ki peygamberin kendisiyle çelişmesi gibi görünüyor hayır! tevhidden akıldan yoksun insanlar bunu böyle zannederek şu söylediklerimizden yüz ceviriyorlar. Sözlerin çoğu insanlar ve şartlarla bağlıdır, geçerlidir.
 
Üst