Yahudiler ve aşure orucu

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
YAHUDİLER VE AŞURE ORUCU

Bismillah.Elhamdulillah.Allahu tealaya hamdu senalar ve Resulu zişan efendimize de salatu selamlar olsun.Bizleri bir kere daha haram aylardan olan Muharrem-i şerife ve Aşure gününe kavuşturdu.Nice kişiler bu zaman dilimlerine bir kere daha kavuşma saadetine eremediler.Bu sene bu zaman dilimlerini,elinde imkanı varken kullanamayan,değerlendiremeyenlere yazıklar olsun.Nice faziletleri kaçırdıkları için vah onlara...

Allah'ın Resulu sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki;"Ramazan (ayı) orucundan sonra en faziletli oruç Allah'ın ayı olan muharrem orucudur."Muharrem-i şerifin girişiyle hatta zilhiccenin son gününde başlayıp, aşure de dahil olmak üzere on gün oruç tutmak çok faziletlidir.Bir taraftan eski seneye oruçla veda ediyoruz ve gelen yeni seneye de oruçla merhaba diyoruz.Ta ki aşureye kadar gücümüz yettiğince oruç tutmaya devam ediyoruz.Bi iznillah.

Bir hadisi şerifte buyuruluyor ki;" Aşura orucunu tutunuz ve ona dokuzuncu yahut on birinci günü ilave ederek yahudilere muhalefet ediniz,onlara benzemeyiniz."Bu hadisi şeriften alınacak çok ibret varda,idrak eden kamil akıllar olmayınca uygulanamıyor maalesef.Mesela deniliyor ki Noeli kutlamayın,iştirak etmeyin.Hiristiyan ve yahudilere muhalefet edin ama kimse (az bir grup hariç) bu sözü tutup muhalefet etmiyor.

Gazetenin birinde Noel ile ilgili bir haber yazıldı.Habere göre "Hristiyan dünyası noel baba kültürüne karşı savaş açmış.Avusturya'da başlatılan ve halkın % 70'inin destek verdiği kampanyada, noel baba ticari amerikan geleneğidir" ibaresi yer alıyordu.Bu haberi okuyunca Oh be ! Noel baba Avrupa da da yasaklanıyor diye düşünebilirsiniz.Ama asıl tehlike şudur ki;"Kanatlı çocuk mesih"in modalaştırılma kararı alınacağıdır.Yani bir beladan kurtulduk derken ikinci bir belaya düşüyor,yağmurdan kaçarken doluya tutuluyoruz.

Bunca zamandır Noel baba ile kandırılan insanlar şimdi de kanatlı çocuk mesih ile kandırılacak .Hiç bir peygamberin portresi yoktur.Nerden çıktı bu kanatlı mesih!...Dünyada atış serbest olduğundan din adına ne kadar uydururlarsa o kadar adam etraflarına çekiyorlar.Allah bu ve buna benzer nice fitne ve fesattan ümmeti muhammedi muhafaza buyursun amin.

Hazreti Musa aleyhisselam döneminde firavun haddini o kadar aşmıştı ki, kendini ilah ilan etmişti.Dünyayı kasıp kavuruyordu.Allah Musa aleyhisselamı ve kavmini firavunun şerrinden kurtardı.(bakara 50)

Ruhul beyan tefsirinde, Bakara suresi 50.ayetin tefsirinde şöyle anlatılır.İbni Abbas radıyallahu anhdan rivayetle Efendimiz medineye geldiklerinde yahudileri aşure günü oruç tutar gördü.Onlara sordu.Bu oruç tuttuğunuz gün nedir? onlar; bu büyük bir gündür.Bugün Allahu tealanın musa aleyhisselamı ve kavmini boğulmaktan kurtarıp, firavun ve kavmini suda boğdurduğu gündür.Allaha şükür için musa aleyhisselam bugün oruç tutmuştur.Biz de onun için oruç tutuyoruz.dediler.

Peygamber efendimiz; musa’ya (aleyhisselam) biz sizden daha evlayız ve gerçekten sizden daha çok ona yakınız dedi ve o günü oruçlu geçirip, aşure gününü oruçlu geçirmeyi emretti.Fakat daha sonra ramazan orucu farz olunca aşura orucunu terk etti.Dileyen tutsun dileyen iftar etsin buyurdular.

Hikaye olunur ki; müslüman bir esir aşure günü kafirlerin elinden kaçar. Kafirler onu yakalamak için bineklerine binip arkasına düşerler.Esir, atlıları görünce ellerini göğe kaldırıp "Allahım bu mübarek günün hürmetine,senden beni bu kafirlerin elinden kurtarmanı istiyorum" diye dua eder.O esnada kafirlerin gözü kör olur ve onu göremezler...

Ey Allahım! Bu mübarek günün hürmetine , ümmeti muhammedi affeyle ,ona tuzak kurmak isteyenlerin tuzaklarını iptal eyle ve bizi cennetinle cemalinle müşerref eyle amin.Ey Allahın kulları,gözünüzü dört açın ve düşmanlarınızın hilesine bakın.Belayı dua geri çevirir.O halde bu mübarek vakitleri aleyhimize değil lehimize kullanalım.İçinde bulunduğumuz bu mübarek zaman diliminin ve aşure gününün ümmeti muhammed için hayırlara vesile olmasını cenabı mevlamdan dilerim...

Aşure gününün dört rekatlık namazı vardır.Her rekatta 1 fatiha ,50 ihlas ile kılınır.


26 Aralık 2009
10 Muharrem 1431
Cumartesi
Alper...
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Allah razı olsun..
 
Üst