Yabancılar Artık Türkiye'de İş Arıyor Ekonomi İyi Yolda 200 Bin Kişiye İş İmkanı

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yabancılar Artık Türkiye'de İş Arıyor Ekonomi İyi Yolda 200 Bin Kişiye İş İmkanı

Avrupa Birliği’nin kapılarını açılmasıyla Türklerin akınına uğrayacaklarından çekinen Yunanistan’da, ekonomik kriz bu düşünceyi tersine çevirdi.

Artık Yunanlılar çalışmak için Türkiye’de iş aramaya başladı. Yunan gençler, Yunanistan Başkonsolosluğu ve Selanik’teki Kuzey Yunanistan Türk-Yunan İş Konseyi’ne başvurmaya başladı.

Tekstil sektöründe 1.636 kişiye ihtiyaç var

Armani, mudo, collins, collezione, zara gibi bir çok mağaza Mağaza müdürü, tekstil mühendisi, dikiş operatörü, mağaza satış elemanı, yönetici adayı, teknik müdür, insan kaynakları uzmanı, CNC operatörü, kasiyer, modelist, kumaş planlama sorumlusu, kalite kontrol sorumlusu, müşteri temsilcisi, mamul depo sorumlusu, satın alma uzmanı, kartela elemanı, sekreter, iş geliştirme mühendisi arıyor.

Bilişimde yelpaze bir hayli geniş

Sektör, bilgi işlem teknikeri, yazılım uzmanı, üretim sorumlusu, kurumsal satış uzmanı, Linux sistem uzmanı, web tasarım uzmanı, veri yedekleme uzmanı, elektronik mühendisi, proje yöneticisi, CRM analisti, ürün yöneticisi, notebook teknisyeni, MS Office eğitmenlerine kadar geniş bir yelpazede eleman arıyor.

İnşaat yurtdışı için eleman arıyor

Son bir haftada 803 eleman ilanı veren sektör, genel müdür, saha mühendisi, denetçi elektrik mühendisi, satış temsilcisi, iş güvenliği mühendisi, insan kaynakları uzmanı, teknik ofis yöneticisi, inşaat mühendisi, mimar, inşaat teknikeri, şube müdürü, hak ediş uzmanı, pazarlama müdürü, beton santral operatörü, montaj mühendisi, depocu, mekanik işler şefi, ince yapı şefi, proje müdürü arıyor. Eleman arayan şirketlerin başında l Güriş l Enka l Alarko l Sinpaş l Varyap lAğaoğlu Şirketler Grubu l Soyak Holding

Hızlı tüketimde 791 eleman ilanı yer alıyor

sektör, satış temsilcisi, tanıtım elemanı, aşçı, satış sorumlusu, kasiyer, depo elemanı, üretim mühendisi, paket servis elemanı, fabrika müdürü, şarküteri elemanı, üretim planlama mühendisi, gıda mühendisi geliyor. Konya, Mersin, Kayseri, İzmir, Gaziantep, Eskişehir, Antalya, Bursa, Bolu, Malatya, Tekirdağ, Niğde, Ankara ve İstanbul eleman arayan iller arasında bulunuyor.

OTOMOTİV

Sektör , Kaporta ustası, elektrik mühendisi, motor ustası, servis müdürü, elektronik mühendisi, bakım mühendisi, teknisyen, simülasyon mühendisi, teknik ressam, vardiya amiri, boya ustası, kalite mühendisi, kalıphane operatörü gibi farklı pozisyonlarda çalışmak üzere eleman arıyor.

Finans: Stajyer, danışman, portföy yöneticisi...

Sektör, portföy yöneticisi, uzman, krediler operasyon yöneticisi, BES sertifikalı danışman, müşteri temsilcisi, gişe yetkilisi, hatta stajyer geliyor.

Perakende

Sektör, satış temsilcisi, mağaza danışmanı, kasiyer, eğitim ve gelişim yöneticisi, beyaz eşya satış temsilcisi, kahverengi eşya satış temsilcisi, güzellik uzmanı, depo ve sevkıyat sorumlusu, santral elemanı, partime satış danışmanı ve satın alma uzmanı yer alıyor.

200 bin kişiye iş imkânı

Hükümet, istihdamı artırmak amacıyla işverene çifte teşvik verecek.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in detaylarını açıkladığı düzenlemeye göre, işverene yüzde 5 genel prim indirimi sağlanıyor.

Bununla birlikte işverenler, ilk kez çalıştıracakları kadın ve 19-29 yaş arasındaki gençlere yönelik prim teşvikinden de 3 yıl boyunca yüzde 100 oranında yararlanabilecek. Bakan Dinçer, teşvik paketiyle birlikte, toplumun her kesiminin sosyal sigorta ve sağlık haklarıyla ilgili iyileştirme öngören paketi açıkladı.

Aktif işgücü programı çerçevesinde uygulamaya dahil olan işyerinde stajyer çalıştırma zorunluluğu 20’nin üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinde 5 kişiye düşürülüyor. Stajyerlere verilen ücret, brüt asgari üçretin yüzde 30’u yerine, net asgari ücretin yüzde 30’u olacak.

Daha önce İşsizlik Sigortası Fonu’daki devlet payının yüzde 30’unu istihdam için harcayan Hükümet, artık fon gelirlerinin toplamının yüzde 30’unu harcayacak. İşten atılanlara sosyal güvence şeklinde düzenlenen İşsizlik Fonu’ndan, kendi hesabına çalışanlar isteğe bağlı prim ödeyerek maaş alabilecekler. Uygulamanın Fon’a gelir amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Süresiz sözleşmesi olmayan, kendi adına ya da kısmi süreli çalışanlara da emekli olabilmek için borçlanma imkânı getiriliyor. Bunlar, 7 bin 200 prim günü üzerinden emekli olabilecek. 10 yıldan daha az sağlık primi ödeyen Bağ-Kur emeklileri bu süreyi 10 yıla tamamlayıncaya kadar maaşlarına yüzde 10 sağlık primi kesintisi uygulanıyordu. Bağ-Kur’lular işyerini kapatıp, SSK’ya tabi çalışsa dahi bu sayılmıyordu.

YEŞİL KARTA İPTAL YOK

Yeşil Kartlılar bulduklarında kartları iptal edilmeyecek. Yeniden işsiz kaldıklarında tekrar devreye sokulacak.

Çalışma Bakanlığı, işten atılanlarla işveren arasında arabulucu olacak.

Sanatçı, taksi şoförleri ve geçici tarım işçileri de 17 gün prim ödeyerek, bir tam ay çalışmış sayılacak.

Trafik kazası geçiren kişi sigortasız olsa bile sağlık giderlerini SGK karşılayacak.

Stajyerler ve çıraklara da ücretsiz sağlık hizmeti verilecek.

Silikozis hastalığı nedeniyle gücünü yüzde 40 ve daha fazla kaybeden kot taşlama işçilerine 100 ile 300 lira arasında aylık bağlanacak.

hürriyet akşam habertürk
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
yabancı inek anguslarda türkiyede iş buluyor.yabancı buğdaylar,yabancı şekerler.Artık tüm yabancılar türklerin midesine giriyor.Bu ilerleme değildir de nedir(!)?
 
K

Kaçak

Guest
Angus dedinizde canım çekti ...
Olsa da bir Angus mangalı yapsak ...
Pöfür pöfür ....
yimeyecekmisniz yani ?
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Torba tasarıdan 200 bin işsize yeni iş müjdesi çıktı.

Çalışma Bakanı Dinçer, kadınlar başta olmak üzere meslek okulu mezunları ve genç işsizleri istihdam eden işverenlere prim indirimi teşviki getiren torba yasa sayesinde 200 bin işsizin işe kavuşacağını, 1,5 milyar liralık maliyet ortaya çıkacağını söyledi...

Vergi ve sigorta primi ile cezalar başta olmak üzere çok sayıda kamu alacağına ödeme kolaylığı getiren düzenlemelerin de yer aldığı "torba tasarı"dan 200 bin işsize yeni iş müjdesi çıktı.

Tasan büyüyecek

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanun ve Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundaki ilk görüşmelerinde alt komisyona havale edildi.

Yeşil kart uyarısı

Kendisine 3 kez iş teklifi sunulduğu halde çalışmak istemeyenlerin yeşil kartının dondurulacağını belirten Dinçer, öğrencilere işyerlerinde daha fazla staj yapma imkanı getirip devlet tarafından da sağlık güvencesine
kavuşturulacaklarını anlattı.

bugün
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Asgari ücrete razılar

Yunanistan'daki işsizler iş için Türkiye'ye koştu. İşsizler 300 Euro'luk maaşa bile razı olduToplam 360 milyar Euro'luk dış borcuyla Avrupa'yı sallayan Yunanistan, uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikalarına ve 120 milyar Euro'luk desteğe rağmen krizi aşamayınca, Yunan vatandaşları çareyi Türkiye'de aramaya başladı.

İşsizliğin yüzde 12 seviyelerinde dolaştığı Yunanistan'da her gün yüzlerce Yunanlı, İstanbul Başkonsolosluğu'na iş başvurusu için sıraya girdi.

Türkiye'nin AB'ye girmesine sürekli engel çıkaran Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliği ile Selanik'teki Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası'ndan edinilen bilgilere göre işsiz Yunanlar konsolosluğun yanı sıra Türk-Yunan Ticaret Odası'na da 300 Euro'ya bile razı olarak başvurusunda bulunuyor.

Atina'da yayımlanan ‘Elefteros Tipos' gazetesi, son dönemde yaşanan ekonomik kriz kaynaklı ‘göç dalgası' çerçevesinde, birçok Yunanlı'nın ülke dışında iş bulmak amacıyla, yalnızca Batı Avrupa ülkelerinde değil, Türkiye ve Kıbrıs'taki ‘kapıları çaldıklarını' yazdı.

Son dönemde gerçekleşen ‘kaçışın' sadece eğitimli kişiler arasında olmadığı belirtilen haberde, uzmanlığı bulunmayan onlarca işçinin, her gün, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kıbrıs'taki (Rum) iş bulma büroları ve Avustralya'daki soydaş derneklerini doldurdukları kaydedildi.

Gazete, Yunanistan'ın İstanbul Ticaret Müşaviri Yannis Karkanis'in, iş arayan Yunanlar'ın genellikle çiftler ile aileler olduğunu, önemli vasıflara sahip olmadıklarını ve Türkçe konuşamadıklarını söyledi. Karkanis'in şahısların 300 Euro karşılığında işçi olarak çalışmak istediklerini de kaydettiği vurgulandı.

IMF GELDİ YUNANİSTAN KARIŞTI

Yunanistan bugün tarihinin en büyük grevine hazırlanıyor. Dün protesto gösterilerinin şiddetlendiği Yunanistan'da şehiriçi sefer yapan tüm otobüs, troleybüs, metro, tramvay, tren çalışanları 24 saatlik greve gideceklerini bildirdiler. Dün acı ilaç öneren IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın Atina ziyaretini protesto gösterileri başlayan Yunanistan'da ayrıca temizlik çalışanları da ‘çalışma koşullarını' protesto etmek amacıyla 48 saatlik grev başlattı.
 
Üst