www.arapcasozluk.net

sadikcelik

Üye
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
S.a. arkadaşlar,.
Neşeniz bol olsun. :D

Son iki yıldır Arapça diline çok merak saldım ve her akşam çalışıyorum. Bundan da oldukça zevk alıyorum.

Her akşam çalışamamın neticesi olarakda Arapça dilinde baya bir mesafe aldım.
Internet ortamında sözlük olarak istifade ettiğim siteyi sizlere bildirmek istedim (malum bilgi paylastikca coğalır);

www.arapcasozluk.net

Arapça-Türkçe ve Türkçe-Arapça kelime arattırabiliyorsunuz, sizlerde benim gibi çok memnun kalacaksınız.

Arapça dilini öğrenmek isteyen arkadaşların elinden düşüremeyeceği bir site, emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Sizlerde bu gibi bilgileri bizimle paylaşırsanız, güzel bir dayanışma elde etmiş oluruz.

Selamlar. :)
 

sadikcelik

Üye
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ce: www.arapcasozluk.net

S.a. guzel dostlar,..
Arapca dili ile ilgili destek aldigim www.onlinearabic.net arapca portalinde bir abimizin yazdiklari oldukca ilgimi cekti ve hosuma gitti, arapca dilini ogrenme konusunda tecrubelerine dayanarak takdim ettigi degerlendirmeleri sizinle paylasmak istedim;

.............................
Alintidir:

اهلا بك
Merhaba arabianBeauty


Bende İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Bizim zamanda hazırlık sınıfı yoktu. Hazırlık sınıfı konması iyi olmuş. Öğretim kalitesini artıracaktır.
Birçok sınıf arkadaşımız zamanında Arapça harfleri bile tanımıyorlardı, ancak şimdi farklı şirketlerde Arapça dilini kullanarak çalışıyorlar. Bir coğu ithalat-ihracat firmalarında, Turimz firmalarında, Turizm sektöründe Rehber olarak çalışıyorlar.

Sende kesinlikle öğrenebilirsin,..

Üniversitede okuyacak olduğunuz ders yoğunluklarını bildiğim için size özellikle tavsiyem, hazırlık sınıfındaki derslerinin yanında pratik anlamda Arapca diline vakıf olmaya çalışmanız olacaktır.
Bu konunun önemini birinci sınıfa başladığınızda daha iyi kavramanız mümkün olacak. Ve aynı zamanda hazırlıktan sonra 4 yıl boyunca hem rahat etmenizi ayni zamanda sürekli ilerlemeniz vesile olacaktır.
Böylece mezun olduğunuda muhtelif iş imkanlarında Arapca dilinizi korkusuzca kullanabilme imkanlarına kavuşmuş olacaksınız.

Bu konuda şunu hatırlatmak istiyorum, sadece Almanya'da Arap Dili ve Edebiyatı bölümü olarak isimlendirilen Arabistik/Orientalistik/Islamwissenschaft bölümü olarak 23 fakülte bulunmaktadır.

Bu bölümlerde her sınıf mezuniyeti için çok güzel standartlar oturmuşlar ve sınıf geçme şartları koymuşlar, örneğin 1. sınıf yıl sonunda mezun olabilmek için 300-500 kelime ile komposizyon yazabilme zorunluluğu getirilmiş,..
ikinci sınıf için 500-700 kelime ile kompozisyon yazabilme zorunluğu getirişmiş,..
Ve ikinci sınıftan sonra muhakkak bir Arapça lehçesi öğrenme zorunluluğu var, örneğin Suriye lehçesi, Mısır lehçesi vb. gibi.

Yukaridaki bilgilerden sonra, yine ifade ettiğimiz üzere hazırlık sınıfı süresince pratik anlamda Arapça orta seviyeye kadar gelmelisin ki, 4 yıl süresince edebi, tercume, akademik anlamda Arapca diline birikim yapabilesin.

Şunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyorum; dört yıl boyunca kazanacak olduğunuz tercüme kabiliyetiniz, edebiyat ve sarf nahiv kazanciniz ile pratik anlamda konusabilmeyi birbirine karıştırmamak lazım!

1) Pratik anlamda her türlü meramını anlatabilmek, yorumlar yapabilmek, orta halde iletişimi sağlamak için pratik Arapça kazanmak gerekiyor, zaten bu kazanımı sağladıktan sonra ilerki yıllar daha bir zevkli hale geliyor,..
2) Fakültede sarf-nahiv konularını derinlemesine inmek, şiirler, modern metinler, klasik metinler tercüme etmek, edebi ifadeleri öğrenmek ve kullanbilmek akademik eğitim ve öğretiminizde elde edeceksiniz.

Ancak unutmayın 2. şıkkın üstesinden rahat gelebilmek için 1. şıkkın yerine getirilmesi gerekliliği önem kazanıyor.
Bunlar bizlerin tecrübeleridir.

İşte bu yolda arkadaşlar akademik eğitimlerine rahat bir yol haritası olması bakımından tecrübelerimiz paylaşıyor, en kısa yoldan ençok verim elde etmesini arzuluyoruz.

İşte 1. şıkkı elde edebilmeniz için çok farklı ve bilimsel bir metod tespit ettik ve bunuda yakında uygulamaya geçireceğiz.

En az dilbilgisi kuralıyla الطريقة المباشرة "Doğrudan Arapça" yöntemiyle pratik Arapça kazandırabilmek için online derslerimiz başlayacaktır.
Söz konusu derslerimizin içeriği ve müfredatı özenle ve araştırılarak hazırlanmış ve pratik kullanıma dayandırılmıştır.

Bu bilimsel metotla hedeflenen sadece Arap Dili/İlahiyat bölümünde okuyan öğrencileri değil, bilakis en kısa zaman Arapça dilini konuşabilir hale gelmek isteyen tüm öğrencilerdir

Telaffuz, fonetik, kullanım rahatlığı, kulak aşınalığı gibi problemlerin üstesinden çok rahat gelebileceğiniz, zaman ve mekan problemi olmaksızın evinizden, iş yerinizden arzu ettiğiniz zaman katılım imkanına kavuşacağınız bir hizmet ile yakın zamanda karşılaşacaksınız. Büyük ihtimalle Ekim ayı ile birlikte online dersler başlayacaktır.

Ben inanıyorum ki, hazırlık sınıfınızın bitimiyle birlikte, Arapca dilini çok rahat kullanabiliyor, aktif olarak fikirlerinizi beyan edebiliyor olarak 1. sınıfa başlayacabileceksinizdir

إني واثق أنك سوف تنجحين بتفوق
....................................

Istifade etmeniz dilegiyle,..
 
M

Murat Sâki

Guest
Ce: www.arapcasozluk.net

sadi hoş geldin seni sitemizde görmek ne güzel :) ayrıca tanıtımını yaptığın site çok güzel uzun zamandır bende takip etmekteyim onlinearabic'de tanımıştım bu siteyi.. tavsiye edilebilir.
 

sadikcelik

Üye
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ce: www.arapcasozluk.net

يا اخوان المسلمين
الف الف اشكركم

Guzel kardesler zınar, binlerce kez tesekkur ederim.
Hayat cok kisa, mumkun mertebe en iyi sekilde degerlendirmek ve kaliteli, kulturlu ve bilge bir musluman olarak hayati yasamak ama mutlaka kardeslere faydali olarak hayati degerlendirmek lazim.

Bende bu vesileyle bu dili ogreniyorum ve orta seviyeye kadar geldim.
Hicbir gece yoktur ki, arapca calismamis olayim, muazzam zevk aliyorum. Her gece bir cumle daha ogrenmenin ve bu konuda ziyadelesmenin zevkini yasiyorum.

Sevgili dostlar, arapca ile hayatinizi zenginlestirin, dile hakim olmaya basladikca da dunyaya zengin bir iletisim kapisi acmis olacaksiniz.

Selam
 

kadem

Profesör
Katılım
19 Ağu 2006
Mesajlar
1,622
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Ce: www.arapcasozluk.net

Allah razı olsun çok yararlı bir site
 
Üst