Windows XP: Zone Alarm Kullanımı

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
ZONELABS.GIF
ZoneAlarm www.zonelabs.com Programı indirip internetten indirin. Ancak kurmadan önce windows'un firewall'ını kapatmanız gerekiyor


wxpzna01.gif

Her bir ağ bağlantınızın özelliklerinde Advanced tabında Protect my computer... yazısının yanındaki kutuyu boşaltmanız gerekiyor. Bu kutuyu boşalttığımızda karşımaza glen uyarı için evet i tıklıyoruz.imdi zone Alarm ı kurabilirsiniz.​

ZoneAlarm'ın kullanımı
Program görev çubuğuna yerleşecektir
wxpzna03.gif

Şimdi bu ikona çift tıklayarak ZoneAlarm ayarlarına bir göz atalım.
tab : Alerts

Show Alert popup Window internet üzerinden birisi sizin bilgisayarınızda gizli bağlantı kurabileceği açık bir port var mı diye kontrol ettiğinde, yani size port taraması yaptığında bir uyarı penceresi ile sizi uyarır. İlk defa firewall kullanıyorsanız ilk başta bunu açık bırakın ve bu taramanın ne kadar sık gerçekleştiğini görün!! Ancak bir süre sonra can sıkıcı hale gelince iptal edersiniz.
wxpzna04.gif



tab : Security

Yerel ağınız (local) ve internet bağlantınız için değişik güvenlik seviyeleri tanımlanmış durumda.
Yerel ağınız varsa Advanced düğmesi ile ayar yapmanız şart, yoksa firewall yerel ağınızın düzgün çalışmasına mani olabilir.

wxpzna05.gif


Advanced
Bu ekranda yerel ağa bağlantınızı sağlayan ağ kartını seçmeniz gerekiyor, aksi halde ZoneAlarm yerel ağ üzerinden gelen bağlantılarıda engelleyecek ve ağda kimse sizi göremeyecektir.

wxpzna06.gif



İnternete bağlanalım

wxpzna07.gif

Bağlantıdan kısa bir süre sonra ilk uyarı geliyor. XP'nin bir servisi internete bağlanmak istiyormuş?? Ne olduğu belli değil. Bu ekranda Yes ile onaylayabilir, No ile engelleyebilirsiniz. Remember... kutusunu işaratlarseniz de, bu programla ilgili seçimizi hatırlayacak ve sizi bununla ilgili bir daha uyarmayacaktır.
Ancak burada can sıkıcı bir durum var, işletim sisteminin bir çok modülü sizin isteminiz dışında internete bağlanıyor, bunları engellemek belki ileride bazı servislerin çalışmamasına yol açacak, belki de hiçbirşey olmayacak. Karar sizin. Benim tavsiyem, bağlanmak isteyen programın windows'un bir parçası olduğundan eminseniz, onaylayın. Bir süre sonra zaten bu tip tüm modüller onaylanmış olacağından sizi rahatsız etmezler.

wxpzna08.gif

Evet, tabii ki, Internet Explorer'ı çalıştırdığımda internete bağlanmaya çalışması normal!!


wxpzna09.gif

Şimdi de internet üzerinden bilgisayara bağlanmaya çalışan birisinin engellendiğini söylüyor.
Buradan More Info'ya basarsanız, sizi ZoneAlarm'ın sitesine götürecek ve size bağlanmaya çalışan kişinin IP adresinden konumunu(en azından hangi ülkenden olduğunu) öğrenebilirsiniz.
Diğer bir yolda bu IP adresine tracert yapmak..

wxpzna10.gif

tab : Programs
Engellediğimiz, izin verdiğimiz, sonuçta ZoneAlarm'ın listesine girmiş programlar ve erişim seviyeleri.
 
Üst