Windows 7 Aktivasyon Sorunları ve Çözümleri

EkreM.

Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
68
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Yaş
38
Konum
İzmit, Kocaeli
windows7.jpg


Windows 7 Aktivasyon Sorunları ve Çözümleri

Bildiğiniz üzere günümüzde oldukça rağbet gören Windows 7 işletim sistemi için aktivasyon sorunları yaşanmaktadır. Bu sorunları önemli başlıklar halinde sıralayacak olursak ;

1- Aktivasyon başarılı bir şekilde yapıldı uyarısı almanıza rağmen bilgisayarınızı açıp kapattığınızda aktivasyonun düştüğü

2- Aktivasyon başarılı olsa bile Update sırasında çıkan sorunlar

3- Aktivasyon sırasında hata alma yada başka nedenlerden dolayı tamamlanaması

4- Crack yaptıktan sonra oluşan sistem hataları

5- Dil güncelleştirmesinden sonra aktivasyonun düşmesi

6- Uygulanan crack yazılımının uygun olmayan bir Windows sürümüne entegre edilmesi

Bunun gibi benzer sorunlar yüzünden Windos 7 nin aktivasyonunun yapılması çok basit bir yüklemeden çıkıp nerdeyse yeniden kuruluma dahi götürebilen basamaklardan geçmektedir.

Bu yazıdaki amaç bu tür durumlar için size tecrübelerimiz ışığında pratik bilgiler sunmak ve işlerinizi kolaylaştırmaktır.

Şimdi düzgün bir aktivasyon yapabilmeniz için ilk aşamayı kısa bir şekilde anlatacağız. Bunun için kullanacağımız program aynı zamanda yukarda bahsedilen hatalar nedeniyle oluşacak sorunlar içinde bir yardım aracıdır. Daha iyi bildiğiniz ve düzgün çalışan başka bir crack yazılımı var fakat var olan windosunuzda farklı ve çalışmayan bir crack söz konusu ise yine aynı programdan faydalanacaksınız.

1- İşletim sisteminizi kurdunuz ve herşey hazır. Bir sonraki aşamada işletim sistemi dili türkçe değilse isterseniz paketten(elinizde varsa) isterseniz update ye çıkarak türkçe dilini seçerek varsayılan dilinizi değiştirin

2- Başlat/ Başlarken/ UAC ayarlarını değiştir(Kullanıcı Hesabı Denetim Ayarlarını Değiştir) sekmesine gelin ve çalıştırın. Seviyeyi en alta çekerek uygulayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. ( Yada sadece Start tuşuna basın ve UAC yazın karşınıza çıkacak )

3- Windows 7 Toolkit 1.7 programını çalıştırın

4- Resimde gördüğünüz yere tıklayın ve hiç müdehale etmeden bekleyin ( kendi kendine reset atana kadar )

windows-7-toolkit.png


Daha Sonra,

windows-7-toolkit-goruntu-2.png


7- Bazı durumlarda ekranın sağ alt köşesinde “Değerlendirme Kopyası” adı altında yazı çıkabilir. Programın sol köşesinde yardımcı araçlar bulunmaktadır. Bunu kaldırmak için “System” panelinin altındaki “Remove Desktop Watermark” kutucuğunu işaretleyin

8- İsterseniz diğer araçlardan da faydalanabilirsiniz. Mesela “System” paneli altındaki “Dream Scene” alanını tıklayarak masaüstünde yüksek çözünürlüklü videoları oynatabilirsiniz yada “Tweak” alanını kullanarak küçük-büyük icon ayarları, saydamlık ayarları ve kısayol çubuklarını kaldırma gibi opsiyonel işlemleri kullanabilirsiniz.

9- Tüm bunların yanı sıra bilgisayarınıza OEM logosuda ekleyebilirsiniz. Bunun için yukardaki resimdeki alandan markayı seçerek “Apply” yapmanız yeterlidir.

10- Tüm işlemleri doğru yaptınız ve Aktivasyonu sağladınız. Fakat 2 hafta sonra aktivasyon yeniden düştü. Bu tür durumlardan kurtulmak için dikkat etmeniz gereken hususlar başka bir yazıda sizlerle paylaşılacak. Fakat böyle bir durum söz konusu ise 6. maddeyi tekrarlamanız gerekecektir.
 
Üst