Wikipedia değişmek üzere

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Dünyanın en büyük internet sitelerinden biri daha tasarım değiştiriyor: İşte o site ve yenilikler...

Aslında Mart ayında duyurulan Wikipedia'daki değişiklik, geçtiğimiz gün açıklanan yeni tema ve birkaç yeni özellikle piyasaya açılmaya başlıyor.

Önümüzdeki birkaç günde değişecek özellikler şu şekilde:

* Gezinme : Sayfanın altındaki sekmeler; o sayfanın tartışma, okuma ya da bir düzenleme sayfası olup olmadığını daha belirgin bir şekilde gösterecek. Sayfa tasarımı; konu ile ilgisi olmayan şeylerden temizlenecek ve değişik tarayıcılardaki farklı çözünürlüklere ve pencere boyutlarına uyum sağlayacak.

* Düzenleme çubuğu : Düzenleme çubuğu kullanımını ve erişimini kolaylaştırmak için yeniden tasarlandı. Artık kullanıcılar sayfa düzenlerken, daha az wiki kodu ve dağınık bilgi kullanacak.

* Link: Yeni bir araç ile başka sitelere ve diğer wiki sayfalarına linkler daha kolay eklenecek.

* Arama: Arama kutusu sağ üst köşeye kaydırılacak ve kullanım için kolaylaştırılacak. "Git" ve "ara" tuşları tek bir arama tuşu haline getirilecek.

* Diğer yeni özellikler: Yeni bir tablo oluşturucusuyla, tablo yapmak daha kolay olacak ve yeni bir bul/değiştir özelliği sayfa düzenlemek için eklenecek.

Değişim öncelikle İngilizce için olacak ve sonra diğer dillere doğru gerçekleşecek. Bu yüzden bizim değişimi Türkçe olarak görmemiz biraz daha uzun sürebilir.



habersahifesi
 
Üst