Vişneli Kurabiye

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
5AABC459590B9A2C98B55675F1C9B.jpg


Vişneli Kurabiye




Malzemeler,
Hamuru için,
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
Üzeri için,
1 çay bardağı vişne reçeli
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı fındık içi
Hazırlanışı,
Kurabiye hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın.
Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzı ya da kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın.
Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Küçük bir tavaya vişne reçelini alıp kısık ateşte eritin.
Su ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan indirin.
Vişneli sosu kurabiyelerin üzerine sürün.
Geniş bir servis tabağına alın.
Üzerine çekilmiş fındık içi serpin.
Afiyet olsun.
D4B2E88ABEF8EB152CF121B1BB72BB.jpg




 
Üst