Virüslerin Hedefi Kullanıcı Bilgileri

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Dünyada en fazla yayılan ilk üç tehdit, doğrudan bilgisayar kulanıcılarının, kullanıcı bilgilerini çalıyor ve sonrasında da kişisel bilgilere yöneliyor.

ESET'in hazırlandığı bilgisayarlara yönelik Nisan ayı Dünya Tehdit Raporu, zararlı yazılımların tek bir hedefe odaklandığını ortaya koyuyor.

Dünya tehdit liderliğini 1,5 yıldır neredeyse kimseye bırakmayan ve 2010'da da liderliğini sürdüren bir solucan türü olan Conficker, işletim sisteminde bulduğu açık sayesinde geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Daha sonra virüs, ek bir yazılım indirip kişisel bilgilere kötü amaçlı kişiler tarafından ulaşılmasını sağlıyor.

eset1273563982.jpg
ESET ThreatSense.Net verilerini göre Nisan 2010 tehditleri


En yüksek tehditler arasında % 7,98 ile Nisan ayının ikincisi olan INF/Autorun, çok revaçta olan USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geliyor. "INF/Autorun" olarak tanımlanan ve kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor.

Dünyanın üçüncü en çok yayılan zararlı yazılımı olan Win32/Agent ise PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriliyor ve kişisel bilgileri çalıyor. Bu grubun üyeleri önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebiliyor.


Kaynak
 
Üst