Virüsten Ücretsiz Korunma Yolları

hattap

Paylaşımcı
Katılım
12 Haz 2006
Mesajlar
208
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Virüsten Ücretsiz Korunma Yolları

Bilgisayar sistemlerini çökerten virüslerden korunmak için hazırlanan programlara internet üzerinden ücretsiz olarak ulaşıp, belirli sürelerle test edebilmek mümkün..

Bilgisayar kullanıcılarının en önemli sorunu kuşkusuz virüsler. Özel olarak hazırlanan programlar sayesinde virüslerin sisteme sızması engellenirken aynı zamanda, casus programlar ve hacker atakları da önlenebiliyor. Elbette bu programların bir diğer özelliği, her an bir tarama yapılarak, bilgisayara virüs bulaşıp bulaşılmadığının da öğreniliyor olması. Microsoft Windows işletim sistemi kullanıcılarının yararlanabileceği virüs koruma programlarını, internet siteleri aracılığıyla test amaçlı, ücretsiz olarak kullanmak mümkün.

Kişisel kullanım için
AntiVir firmasının kişisel kullanıcılar için geliştirdiği virüs koruma programı, www.free-av-com sitesinden, Grisoft firmasının antivirüs programı ise www.free.grisoft.com adresinden yüklenebilir. Bu programlar, internet üzerinden kolaylıkla yüklenebilmesi amacıyla, kişisel bilgisayar kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış durumda. Antivirüs ve elektronik güvenlik pazarının iddialı firmaları da ürünlerini test amaçlı ücretsiz olarak kullandırıyor. www.trendmicro.com, www.symantec.com, www.mcafee.com ve www.pandasoftware.com adreslerinden güvenlik ürünleri araştırılabilir, antivirüs programları test edilebilir.

Mac için de var
Bu arada çoğu site, kullanıcılarına, internete bağlı kalınırken online güvenlik kontrolü servisini de sunuyor. Antivirüs ve e - güvenlik uygulamaları, bilişim pazarında genel olarak Microsoft tabanlı sistemler için geliştiriliyor. Ancak, www.intengo.com adresinden Macintosh işletim sistemleri için geliştirilen güvenlik çözümlerine de ulaşılabilir. Antivirüs programı, son çıkan virüslere karşı önlem almakta yeterli olmayabilir. Bu sitelerden yeni tasarlanan ek programlara da ulaşılabiliyor

haber:renegadealien(tahribat.com
 

mustafa

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
1,972
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
Ankara
çok yararlı bilgiler teşekkürler hattap
 
Üst