Vezir Parmağı | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Vezir Parmağı

zeynephanne

Aşka Meftûn…
İhvan Üyesi
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Puanları
0

VEZİR PARMAĞI:
2 su b. su
50 gr. margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 çay k. tuz
2,5 su b. un
3- 4 yumurta
1 çorba k. nişasta
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın.
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın.
Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın.
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.
Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.
Vezir parmağını kızartın.
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp
kaynatın.
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.


afiyet olsun..
 

-Muhammed-

Profesör
İhvan Üyesi
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Puanları
63
Ya hu forumdan bi ablam bana dilber dudağı yapıp kargolasın ya :D
 

zeynephanne

Aşka Meftûn…
İhvan Üyesi
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Puanları
0
canın sağolsun senin:)
her türlü pasta börek kurabiye çörek çeşitlerimizde hizmetinizdeyiz...:)
 

zeynephanne

Aşka Meftûn…
İhvan Üyesi
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Puanları
0
buarada bu vezir parmağını sık yapan ihvanlar..bu tarifle aynı mı tarifiniz acaba?
 
Üst