Vatandaş'a AF müjdesi....

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
157890_para-tl.jpg
Hükümetten büyük sürpriz

Tarihi afla yüz binlerce vatandaş ‘bayram' yapacakElektrikten, doğalgaza, öğrenci harçlarından trafik cezalarına kadar 300 kalemde af geliyor. Hükümetin en büyük sürprizi ‘naylon fatura' olarak bilinen stok affını da son dakikada tasarıya dahil etmesi. Faturasız alım-satımdan dolayı işletmelerin stoklarında bulunmasına rağmen kayıtlarında yer almayan ya da kayıtlarda görünmesine rağmen stoklarda olmayan mallar konusunda af getirilecek. Büyük af düzenlemesi, bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in ortak basın toplantısıyla duyurulacak.

Tasarının hazırlanma aşamasında hükümet üyeleri arasında en fazla tartışılan konulardan biri olan “stok affı”, sonunda tasarıdaki yerini aldı. Bununla ilgili karar yoğun çalışmalarda, kamuoyunda tartışma oluşturabileceği endişesiyle tasarıya konulmamıştı. Ancak geçtiğimiz hafta düzenleme, tasarıdaki yerini aldı.

Hükümetin hazırladığı tasarıya “naylon fatura” olarak bilinen ve vergi mevzuatında en tartışmalı sorun olan “stok affı” da girdi. Buna göre, faturasız alım satımdan dolayı, işletmelerin stoklarında bulunmasına rağmen, kayıtlarında yer almayan ya da diğer taraftan kayıtlarda görünmesine rağmen stoklarda olmayan mallar konusunda af getiriliyor. Bu stok ve kayıt uyumsuzluğu vergi mevzuatına göre işletmenin naylon fatura kullandığı ya da belgesiz mal sattığı anlamına geliyor ve özel usulsüzlük cezasıyla cezalandırılıyor. Tasarıya göre, rayiç bedel üzerinden belirlenecek rakamın ödenmesi koşuluyla bu mallar kayıtlara geçirilecek ve vergi yükümlülükleri yerine getirilerek kayıtlarla stoklarla uyumlu hale getirilecek.
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Cumhuriyet tarihinin en büyük krizine bu af iyi geldi
Ama yapılması gereken birşeydi.100 aya kadar vade yapmalılar.
Hükümete affın kapsamını genişlettiği için teşekkür ederiz.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
chp bu affı vatandaşa hakaret olarak kabul ediyor ve karşı çıkıyormuş.
 
Üst