Vakit Öyle Bir Belge Yayınladı Ki...

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Lojmanlara temizliğe gelen başörtülü kadınlar ve subay yakınlarını ziyarete gelen kadınların tek tek fişlendiği tutanaklarda, bu kadınların ziyaret ettiği evlerde oturan subaylar da fişlenmiş.

Orduevleri ve askeri birliklerde başörtüsü yasağı uygulayan TSK'nın Zeytinburnu'nda trajikomik bir uygulamaya imza attığı ortaya çıktı.

Vakit'in ulaştığı fişleme tutanaklarına göre, askeri lojmanlarda başörtülü temizlikçi ve bakıcı kadınlar bile fişlenirken, temizlikçi “kıyafetinde inkılaba uygun düzeltmeler yapılarak” içeri alınmış.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın komuta sahasında bulunan Zeytinburnu'ndaki askeri lojmanlarda sıkı bir “Atatürk ilke ve inkılaplarına uyum” uygulaması yapıldığı belirlendi. Lojmanlarda yakını olan subay ve astsubayları ziyaret eden başörtülü kadınların yanı sıra, bu evlere temizlik için gelen kadınların bile geri çevrildiği ya da kıyafeti düzeltilerek içeri alındığı belirlendi. Orgeneral Iğsız'ın emriyle gerçekleşen “Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun giyim” uygulamasında ayrıca, bu ilke ve inkılaplara aykırı kıyafet giyenler ile bu kıyafeti giyenlerin gittiği subay ve astsubaylar da fişlendi. Vakit'in dün yayınladığı TSK bünyesinde general, albay ve diğer rütbelerdeki onlarca subayın terörden yargılanmış yakınlarıyla ilgili hiçbir fişleme ve takibat yapılmazken, başörtüsüyle ilgili yapılan bu denli takibat ve fişlemeler manidar bulunuyor.

Vakit'in elde ettiği tutanaklara göre, 16 Mart 2009 tarihinde Binbaşı Zekai Kutbay'ın evine temizliğe gelen bir kadının “Atatürk ilke ve inkılaplarına göre giyimi düzenlendikten” sonra içeri alındığı belirtiliyor. Tutanakta şöyle deniliyor: “16.03.2009 tarihinde saat 08.10 sularında “B” Tipi Lojman Sosyal Tesisleri Nizamiyesi'nden giriş yapan Yeter Ş. ve Gülcan C. isimli şahıslar F.Altay Ap. D: 4'te ikamet eden 66. Mknz. P. Tug. Tank Tabur Komutanlığı'nda görev yapan Tnk. Bnb. Zekai KUTBAY'ın dairesine temizliğe gelmişlerdir. Şahısların kılık-kıyafetleri Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olduğu için kılık kıyafetlerinde gerekli düzeltmeler yaptırılmış ve şahıslar ikaz edilerek içeriye alınmışlardır.”

ASTSUBAYIN KIZINI BİLE FİŞLEMİŞLER

Orgeneral Iğsız'ın emriyle bu uygulamayı gerçekleştiren görevli er, erbaş ve astsubaylar hazırladıkları tutanağı da Sosyal Tesisler Müdürü Yarbay İbrahim Demirbaş'ın onayına sunuyor. Demirbaş'ın onayına sunulan bir başka fişleme olayında ise, lojmanlardaki evine giden bir astsubayın çıkışta arabasında kızının da bulunduğu tutanaklarda şu şekilde yer aldı: “17.04.2010 tarihinde saat 21.15 sularında “B” Tipi Lojman Sosyal Tesisleri Nizamiyesinden giriş yapanİstanbul Merkez K.lığına ait 113474 plakalı Ford Connet markalı aracın, şoförü tarafından kullanılmadığı, Araç Komutanı Top. Kd. Bçvş. M.Dede İLHAN tarafından kullanıldığı, aynı aracın çıkışta da Top. Kd. Bçvş. M.Dede İLHAN tarafından kullanıldığı ve araç içerisinde kızının da olduğu tespit edilmiştir.”

Iğsız Paşa'nın komuta bölgesinde gerçekleşen bu trajikomik skandal bununla da bitmedi. Lojmanlardaki subay yakınlarını ziyarete gelen başörtülü kadınlar ve temizliğe gelen kadınların tek tek fişlendiği tutanaklarda, bu kadınların ziyaret ettiği evlerde oturan subaylar da fişlenmiş. 16 Aralık 2009 tarihli fişleme tutanaklarında, eşleri başörtülü subaylar “Eşi ve Akrabası Çağdaş Giyim Koşullarına Uygun Olmayan Personel” şeklinde fişlenirken, başörtülü misafirler de “Lojman Sakinlerine Gelen Kıyafeti Çağdaş Giyim Koşullarına Uygun Olmayan Misafirler” şeklinde fişleniyor.

Lojmanlarda ikamet eden subay eşleri ve misafirlerinin yanı sıra subayların tek tek isimlerinin sıralandığı tutanak listesinde, bu kadınların subaylara olan yakınlık derecesi de “Akrabası, misafiri, temizlikçi, bakıcı, eşinin misafiri, eşi, eşinin annesi” şeklinde sıralanmış. Enerjisini terörle mücadeleden ziyade siyasete harcadığı eleştirilerine sık sık maruz kalan TSK'daki bu son skandalın mimarı Orgeneral Hasan Iğsız daha önce de karakollardaki saldırılarla ilgili “Para olmadığı için karakol inşa edemediklerine” dair ifadeler kullanmıştı. Iğsız, geçtiğimiz yıl terörle mücadelede kullanılması gereken Skorsky tipi bir helikopterle pikniğe çıkmıştı. Kızı Zehra'nın Yahudi kökenli İspanyol Eduardo Matos Martin ile evli olduğu ortaya çıkan IğsızAK Parti aleyhinde kampanya yürüteninternet sitelerinde andıcı olduğu ve İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasını emrettiği iddialarıyla da gündeme gelmişti.


148319.jpg




148320.jpg




Kaynak: Vakit

aktifhaber
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Uğraştıkları işlere bakar mısın? Allah akıl ve hidayet versin bunlara...
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bakıcıları da fişlemişler hı :p

Ya hu hem çok para verip profesyonel sarı saçlı ojeli gayri müslim dadı tutamıyorlar hem de Anadolunun garibanlarına çocuklarını emanet edip bir de fişliyorlar buna ne desen olmuyor....
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
üstelik bu ığsız denen adam bir dönem sonra genelkurmay başkanı olacak zat...
ona evvelen Rabbimizden hidayetler dileyelim, şayet olmazsa Rabbimizin "KAHHAR" ismi şerifine havale edelim.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bunlar için tek b,ir ifade kullanabilirmancka ! O da HİLKAT GARABELERİ ' dir.
 
Üst