Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke )

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 2 adet tek parça dikdörtgen milföy (bulamayanlar 16 adet küçük dikdörtgen milföy )
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı süt yada krema
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Azıcık su
Çok kolay ve lezzetli bir tarifim daha var. Büyük dikdörtgen milföy hamuru tezgaha serelim. Üzerine yumuşamış tereyağının yarısını sürelim. Süt, şeker ve kuru üzümleri karıştıralım. Milföyün üzerine bu karışımdan biraz dökelim. Sonra ikinci milföyü üzerine kapatalım ve yine aynı işlemi yapalım. Kısa kenardan başlayarak rulo yapalım ve bıçakla 2 parmak genişliğinde keselim. Kestiğimiz parçalara hafifçe bastıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Fırınımızı 250 derecede ısıtalım ve milföyleri koyunca 200 dereceye alıp kızarana kadar fırının kapağını açmadan pişirelim.
Tek parça milföy bulamayanlar 8 adet dikdörtgen milföyü yan yana birleştirerek büyük bir dikdörtgen elde edebilir. Üzerine yine aynı şekilde yapıp ikinci katı oluşturabilirsiniz. Milföyler pişerken pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp içine azıcık su ekleyerek macun kıvamlı bir sos hazırlanır ve fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine fırçayla sürülür. Afiyet olsun :)

uzumlu-corek-rosinenschnecke-fotografi-2.jpg
uzumlu-corek-rosinenschnecke-fotografi-1.jpg

uzumlu-corek-rosinenschnecke-fotografi-3.jpg
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Resimler güzel de bunları önümüze kim koyacak ki..? ---)))
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Kendiniz yapin efendim :D
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Ben hazır yemeği yemekten acizim... İnşallah onu da deneriz...
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Ben yapar onunuze koyarim merak etmeyin.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Busra'nin dedigi gibi bir gunde bu kadar tarif verilir mi yahu. Ama bu ozellikle dikkatimi cekti, parantezinden dolayi, sanirim meftun da onun icin burada, yaniliyor muyum meftun?

Oh, das sieht lecker aus!
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
La tetekellem lisanen ahar min fadlik :)
 
Üst