Uyarmak üzerimize bir görevdir.

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Arkadaşlar
Cenabı Allah kötülüklere rıza göstermez. Çünkü bu konuda şöyle buyuruyor.
“Allah kâfirleri sevmez.”
“Allah zalimleri sevmez.”
“Allah kullarının küfrüne razı olmaz.”
“Şüphesiz Allah adaletle iyilikle yakınlara vermekle emreder ve zinadan kötülüklerden zulüm yapmaktan yasaklar.”

Küfrü ve sapıklığı söylemek en önemli ve gerekli görevlerimizdendir.
Müslümanların en önde gelen vazifelerinden birisi de küfre ve sapıklığa düşmüş olanları ikaz edip uyarmaktır. Öyle ki, bu görevi yerine getirmeyen bir müslüman esasen kardeşlik hukukunu da hiçe saymakta ve kardeşine dostça değil düşmanca davranmış olur. Çünkü, küfür ve sapıklık insanları ebedi saadetten mahrum edecek ve elim azaba sokacak en birinci saikalardır.
Cenab-ı hak Kuran-ı Kerimde bu hususta şöyle buyurmaktadır.
"Eğer inkâr ederseniz, şüphesiz Allah, size muhtaç değildir. Bununla beraber O, kullarının küfrüne razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizden bunu kabul eder."(Zümer 7)
Bu demektir ki, O kullarının küfrüne razı olmayıp rıza göstermeyince müminlerin de hiçkimsenin küfrüne ve sapıklığına razı göstermesi düşünülemez. Bu sebeple, küfre ve sapıklığa düşenleri hemen uyarmak ve böyle vartlaradan uzak tutmaya çalışmak her müslüman üzerine farzdır.
Günümüzde bazı küfre düşmüş ve bozuk itikadlı sapıklarla sırf Amerika'ya ve israil'e karşı savaşıyorlar ve onların emperyalizmine karşı çıkıyorlar diye kol-kola giren ve bunları sürekli hoş gören bir zümre türemiştir. Bunların yaptıkları çok büyük bir yanlış ve dalâlettir.
Sakınıla ve kendilerinden zinhaaar hazer edile...
 
Üst