Ürdün'de 70 bin kişi kral için yürüdü

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Ürdün'de hükümet görevden alındı
Kuzey Afrika ülkeleri Tunus ve Mısır'da meydana gelen olayların ardından Ürdün'de hareketlilik yaşandı.

Ürdün Kralı Abdullah'ın hükümeti feshettiği, başbakanlığa Samir Rifai'nin yerine Maruf Bakit'i atadığı bildirildi. Ürdünlü bir yetkili, Kral Abdullah'ın bugün, zengin bir siyasetçi olan Başbakan Samir Rifai'nin istifasını resmen kabul ettiğini ve eski askeri danışmanı Maruf Bakit'ten yeni kabineyi kurmasını istediğini açıkladı.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Ürdün'de göstericiler çatıştı: 8 yaralı



Ürdün'ün başkenti Amman'da muhaliflerle iktidar yanlıları arasında çıkan çatışmada 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki kaynaklar, daha fazla özgürlük ve gıda fiyatlarının düşürülmesi için meydanlara çıkan 2 bin kadar göstericiyle hükümet yanlısı 200 kadar göstericinin çatıştığını, 8 kişinin yaralandığını söyledi.
Kendilerine Jaayin (Geliyorum) adını veren harekete katılan öğrenciler, anayasanın ve izlenen politikaların tamamen değiştirilmesini istediklerini belirtti. 2 bin kişilik muhalif grubun aşırı solcular, muhafazakar Müslümanlar ve öğrencilerden oluştuğu kaydediliyor.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Ürdün'de 70 bin kişi kral için yürüdü



Ürdün'de Kral Abdullah yanlıları internetteki sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrıya kulak vererek Kral Abdullah için gösteri düzenledi.

Polise göre 70 bin, bağımsız kaynaklara göre ise 25 bin kadar kişi, başkent Amman'ın güneyinde toplandıktan sonra devlet radyo ve televizyonuna ait binaya yürüdü.
Aralarında 20 kadar milletvekili ve 3 bin kadar çocuğun da bulunduğu göstericiler, Kral Abdullah'ın dev portrelerini taşırken, ''Ruhumuz, kanımız sana feda olsun Kral Abdullah'' yazılı pankartlar açtılar.
Göstericiler ayrıca siyasi reform isteyen, Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu ana muhalefet partisine atıfta bulunarak ''İslami Eylem Cephesi Ürdün halkını temsil etmiyor'' yazılı pankartlar taşırken ''Ordu ulusun desteğidir'' şeklinde slogan attılar.
AA
 
Üst