Üniversite Temsilcimiz Olmak İster misiniz?

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Genişleyen Akademik Perspektif Enstitüsü (APE) kadrosuna katılarak, diğerlerinden farklı olmak, CV’nizi zenginleştirmek, müfredat dışı faaliyette bulunarak deneyim kazanmak ister misiniz?

Son Başvuru Tarihi: 13 Temmuz 2014Sonuç Açıklama: 18 Temmuz 2014

Akademik Perspektif Dergisi
, akademik vasıflara sahip yazarların, genel beklentinin aksine, sıkıcı ve teknik olmayan keyifli bir üslupla gündemi ve dünya meselelerini analiz ettikleri seviyeli bir platformdur. Okuyucularına uluslararası ilişkiler, tarih, ekonomi, hukuk ve siyaset bilimi alanlarında makaleler, röportajlar, haberler, karikatürler ve videolar sunan güncel bir online sosyal bilimler dergisidir.


Akademik Perspektif, ilk aşamada Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin ilgisini çekti. Daha sonra internet dünyasının (bkz: PC Net Haberi, Chip Haberi) ve ulusal basının da dikkatini çekti (bkz: mynet.com, iha.com.tr). Birçok makalemiz çeşitli internet sitelerinde ve online dergilerde tekrar yayınlandı. Birçok çalışmada makalelerimize referans verildi. Facebook sayfa takipçimiz 380.000‘i aştı. Dergimiz online tabanlı olması sayesinde mesafe sorunlarını ortadan kaldırdı ve başta Türkiye olmak üzere yaklaşık 161 ülkeden sürekli artan oranlarda ziyaretçi çekmeyi başardı.


Şimdi yepyeni bir adım atarak, Üniversite Temsilcilerinden oluşan bir ekip kurmak istiyoruz. Karşılıklı işbirliği çerçevesinde gittikçe büyüyen Akademik Perspektif Dergisi’nin bir parçası olmanın güzel fırsatlara ve gelişmelere imkan vereceğine inanıyoruz. Bunun aynı zamanda Akademik Perspektif’in faaliyet alanını genişleteceğini düşünüyoruz.


Üniversite Temsilcilerimizin Akademik Perspektif’in içeriğine yazılarıyla katkı yapmak, üniversitelerindeki ilgili bölümlerde görev yapan akademisyenlerle röportaj yapmak, Akademik Perspektif’in üniversitelerinde tanınmasını sağlamak gibi faaliyetlerde bulunmalarını öngörüyoruz. Fakat ekibin faaliyet alanlarının çerçevesinin ekip arkadaşlarımızın katkılarıyla şekilleneceğini belirtmek isteriz.


Başvuru şartları:


- Üniversitelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, tarih, kamu yönetimi, hukuk, sosyoloji, işletme veya iktisatbölümlerinde (veya bu bölümlerle ilişkili bölümlerde) okuyor olmak veya bu bölümlerde yan dal yapıyor olmak veya bu bölümden mezun olmuş olup şimdi başka bir bölümde okuyor olmak.

- 2014-2015 eğitim yılında en az 2. sınıfa başlayacak olmak. (Yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak tercih sebebidir; fakat şart değildir.)


- Akademisyenlerle röportaj yapmak, kendi üniversitelerini-bölümlerini tanıtan yazılar yazmak, üniversitelerindeki akademik faaliyetlere iştirak etmek vb. gibi çalışmaları yapacak olmayı kabul etmek.


- Açık fikirli, girişken ve üretici olmak.


Bu kapsamda, Üniversite Temsilciliğinin kişisel gelişiminize nasıl katkı yapacağını düşündüğünüzü ve Akademik Perspektif ailesine nasıl katkı yapmayı planladığınızı belirten bir niyet yazınızı, özgeçmişinizle birlikte[email protected] adresine gönderiniz.

Eğer varsa, sorularınız için lütfen aynı adresten iletişime geçiniz.Şartlara uygun yapılmayan başvurular (örneğin, birkaç cümlelik veya düzgün bir niyet mektubu veya CV içermeyen başvurular) değerlendirmeye alınmayacaktır.

Üniversite Temsilcisi olmanın bazı avantajları:

- Üniversite Temsilcilerimiz için Enstitümüz’ün resmi web sitesinde oluşturulacak Üniversite Temsilcilerimizbölümünde fotoğrafları ve özgeçmişleriyle birlikte profil sayfası oluşturulacaktır. Görevlerini başarıyla devam ettirdikleri müddetçe, profilleri bu sayfalarda kalacaktır.

- 1 yıl ve daha fazla süreyle Üniversite Temsilciliği görevini başarıyla yürüten arkadaşlarımız, mezuniyet vb. sebeplerle görevlerinden ayrılırlarken adreslerine Akademik Perspektif Üniversite Temsilciliği Sertifikası gönderilecektir.


- Sürekli mezun sayısının arttığı ve tek tipleşme sorununun yaşandığı günümüzde farklılaşma, CV’lerini zenginleştirme ve müfredat dışı faaliyette bulunarak deneyim kazanma fırsatı yakalayacaklardır. Nitekim, halihazırda ekibimizde yer alan bazı arkadaşlarımız, Akademik Perspektif faaliyetlerinin iş mülakatları ve yüksek lisans/doktora mülakatlarında kendilerine büyük avantaj sağladığını bizzat yaşayarak ifade etmişlerdir. Hatta bazılarının çalışmaları mülakat esnasında sitemize girilip kontrol edilmiştir.


- Üniversite Temsilcilerimiz gayretlerine ve girişimciliklerine bağlı olarak, akademik, profesyonel ve sosyal ağlarını genişletme şansı bulacaklardır.


- Çeşitli konularda kaleme aldıkları makalelerini dergimizde yayınlamak isterlerse ve hatta dergimizde köşe yazarlığı yapmak isterlerse, kendilerine öncelik tanınacaktır.


- Üniversite Temsilcilerimiz, Akademik Perspektif Enstitüsü’nün önemli bir parçası olacak ve Enstitümüzle ilgili faaliyetlerden ve yeniliklerden haberdar edileceklerdir.

Saygılarımızla

Akademik Perspektif Enstitüsü

http://akademikperspektif.org/universite-temsilcimiz-olmak-ister-misiniz/
 
Üst