Ülkücülüğümüz mahkemelerce tescilli biz sözde değil özde ülkücüleriz

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Adanalı ülkücüler ile aileleri, MHP lideri Devlet Bahçeli'den reform paketi ile ilgili tavrını değiştirmesini istedi. "Sayın Genel Başkanım" diye başlayan mektupta, "Bizim ülkücülüğümüz emniyet ve yargı tarafından tescillendi." vurgusu yapıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, anayasa değişikliği paketine destek veren ülkücüler için 'kendinden menkul zavallılar' ve 'ülkücü müsveddeleri' gibi ağır ifadeler kullanmasına, tabanın tepkisi dinmiyor. 12 Eylül darbesinin ardından hapis yatan Adanalı ülkücüler ve aileleri, Bahçeli'ye sert bir mektup yazdı. Osmaniyeli olan Bahçeli'nin hemşehrileri olarak kaleme alınan mektupta, "Bizim ülkücülüğümüz emniyet ve yargı tarafından tescillendi, kanıtlandı." vurgusu yapıldı. MHP'nin darbecilerin yargılanmasıyla ilgili değişikliğe destek vermesi istenen mektupta, "Bu bizim derdimizdir." denildi.

Genel merkeze gönderilen mektubun altında 13 imza var. Kaleme alansa Adana ülkücüler davasından yargılanan ve 29 yılda 5 kez tutuklanarak 13 yıl hapiste yatan Taylan Çoklar'ın eski eşi Gülçiçek Türker Çoklar. Ülkücülük davalarında yargılanıp mahkûm olanlar ve aileleri, Bahçeli'ye sitem ediyor. Zaten partileri MHP'den maddi ya da manevi bir destek göremediklerini ifade ederken Bahçeli'nin bu sözleriyle tamamen yıkıldıklarını anlatıyorlar. Mektupta şöyle deniyor: "Birçoğumuzun ailesi dağıldı. Birçoğumuz eşlerinden ayrıldı. Kimileri cezaevlerinde gördükleri işkencelerden vefat etti. Bizleri üzen konu ise anayasa taslağının geçici 15. maddesi üzerinden hiç olmayan ifadelerin kullanılmasıdır. Bizler dün neysek bugün de oyuz. Her zaman gerçek Türk milliyetçileri ve Başbuğ Alparslan Türkeş'in ülkücüleriyiz. Bizler sözde değil, özde ülkücüleriz. Bizleri anayasa taslağını destekledik diye 'Zavallılar, bu kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi' diye nitelendirmeyin. Bizlerin ülkücülüğü, emniyetlerce, askerî ve sivil mahkemelerce, Yargıtay'ca tescillenmiş, kanıtlanmış ve belgelenmiştir. Bizler gerçek MHP'li ve ülkücüleriz."

Mektupta ayrıca, MHP'nin bugün Meclis'te bulunmasında dahi geçmişte verilen mücadelenin büyük payı olduğu savunuluyor. "Geçmişi ve geçmişte yaşanan olayları unutmamak gerekir." denilirken MHP'nin özellikle geçici 15. maddenin kaldırılması yönünde oy kullanması talep ediliyor. 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önündeki engelleri kaldıran değişiklik için, "Bu bizim derdimizdir." deniliyor.
ulkucu-mektup.jpg
ZAMAN
 
K

Kaçak

Guest
Heralde bunlar ülkücü degil ...
Ülkücü dedigin liderine ters düşermi ?
Reis ne derse o'dur ...
Sen tut hemde Erdogan gibi Gürcü Kırması ! birinin ardından git anayasaya destek ver ...
Kusura bakma kardeş ama ülkücülük sana çaksan girmez ...
İşin raconuna ters ...
Senden olsa olsa Türkücü olur ...
 

Gök-Han

Ordinaryus
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
2,212
Tepkime puanı
929
Puanları
0
Konum
EsEs
Web sitesi
gokhanyavuz.blogcu.com
Bir çıkarın varsa liderinle de ters düşersin , herkesle ters düşersin . Ama bir çıkarın varsa . (!)
Mhp ' nin 12 Eylül karşısındaki duruşu ve tavrı nettir . Ama araya nifak tohumu ekmek isteyenler var , tabanı harlamaya çalışanlar var . . .
 
K

Kaçak

Guest
Bu nasıl bir mantık azizim ...
Şİmdi desemki ülkücüler çıkarları için liderlerini satarlar ...
Kimbilir neler söylersin hakkımda ...
Bu siyasettir , siyasette farklı düşünülebilir , bunun kadar doğal bir şey yoktur desen nasıl olurdu ?
Sonrada ülkücüler şöyle böyle dendiginde kıyamet kopuyor ...
Kendi kendini topugundan vurmaktır bu ..
 

Gök-Han

Ordinaryus
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
2,212
Tepkime puanı
929
Puanları
0
Konum
EsEs
Web sitesi
gokhanyavuz.blogcu.com
Ülkücüler şöyle/böyle demekten ziyâde , ortada var olan doğruları/yanlışları elbette herkes uygun üslûplarla konuşabilir . Davâ , kusursuz olabilir belki . Ama eskiden beri bu davânın birer mensubu olduğu iddia edilen bir takım insanların bu hareketi getirmek istedikleri (ve getirdikleri) nokta aşikârdır . Fakat burada , ülkücü hareketi derinlemesine tartışmaktan ziyâde , asıl önemli olan husus şudur ,
Çuvalla , Haburla , açılımla , Kuzey Irakla .. vs imajını zedelemiş olan zihniyet , şimdi kalkıp 12 Eylül mağdurlarını mı savunuyor ? Veyahut , bir takım insanları gazete manşetlerine taşıyarak , Mhp içinde taban/kürsü arasına kara kedi sokmaya mı çalışıyor ? Sanki bu zamana dek Mhp 12 Eylül cuntasına destek olmuş , sanki bu zamana dek bu anayasayı savunmuş gibi milletin gözüne sokmaya çalışılıyor . Ortada yanlış bir zihniyet var , o da şu :
Savaşta her şey mübahtır !
 
K

Kaçak

Guest
Geçmiş siyasi dönemler için şu tespit sanırım dogru olur ...
Türkiyede yetişen sagcı insanların % 60 dan fazlası ya MHP ya MSP tedrisatından geçmiştir ...
Belki direk parti üyesi olmadılar ama sağcıların büyük çogunlugu bu basamaktan gecti diyebiliriz ...
Bugun için diyemecegimiz bir durum bu ...
Ve bu anlamda Taban/Kürsü çatışması herzaman oldu görünüyor ...
Şimdiye kadar medya önünde cereyan etmesede bunun varlıgı biliniyordu ...
Kamuoyu önünde yapılan bu eyleme zavallılık atfetmek ...
Kendi yaptıgına da aynı şeyi söylemektir ...
Sonuçta tabanda kürsüyü ülkücülüğe ihanet etmekle suçladıgı için taban olmaktan vazgeciyor ...
Sonuçta suçladıgın taban kamuoyu önünde bunu yapıp hata ediyorsa ..
Sen kamuoyu önünde aynı eylemi yapmamalısın ki ...
Farkın olsun ...
Olan "Ülkücü "etiketine oluyor yani ...
İki tarafta aynı şeyi yapıyor degişen bir şey yok ...
Burdanda konu "dava" ya uzanıyor haliyle ...
Demekki dava ülkücülere bunları veriyor diyor insan ...
 

Gök-Han

Ordinaryus
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
2,212
Tepkime puanı
929
Puanları
0
Konum
EsEs
Web sitesi
gokhanyavuz.blogcu.com
Sözlerimin hiç birinde Mhp yönetiminin tavırlarını , (bugünkü) politikasını savunacak bir açıklama yapmadım . Aksine , getirilmek istenen noktayı(!) belirtmeye çalıştım . Gerek bu konuda , gerekse başka konularda . Günümüzde ki muhalefetin ülke çıkarlarına fayda vermekten daha çok , konumları itibarı ile konu ne olursa olsun hükümete karşı bir 'karşı duruş'ta olduklarını da belirttim .
Benim dikkatini çekmek istediğim nokta , o dönemde asıl mağdur olmuş olan bir kitleyi , bugün hâlen o anayasayı savunuyormuş gibi ifşâ etmeye çalışmaktır . Gerek parti yönetimini , gerekse bu kesimden belirli bir kitleyi , darbe dönemini destekliyor gibi göstermektir . Bu zamana dek , neredeyse teröristlerle eş tuttukları insanları şimdi gazetelerinin manşetlerine taşıyorlar . Diyorlar ki , 'sizi anlıyoruz' (!)
Velhâsıl-ı kelâm , bu durumlar yine Mhp ' nin pasif ve yanlış stratejisinden doğuyor . Ayrıca bu madde , şu sıralarda meclisten geçmiş bulunmakta sanırım ...
 

Âwdil

Mim Lâmelif Vâv
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
1,397
Tepkime puanı
312
Puanları
0
Konum
Endülüs
Siyasi bir mefkûrede bile farklı reformasyonlara destek veren uç noktalar oluşabiliyor.Bu raddede fikirlerin ve ideolojilerinin çatışmasına esbab olan en önemli etken çıkar politikalarının ideolijinin önünde tutulmasıdır.Ülkücüler her ne kadar bunun aksini iddia etseler bile,bu durum değişmez bir olgudur.

Konuya duygusal ahlakçı bir ülkücü yaklaşmazsa ülkücü dostlarımız,ekranda oluşan pürüzleri daha net izleyebilecekler...
 
Üst