Uhuvvet risalesine göre; terör

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
S.a

Uhuvvet risalesini okuyan bazı kardeşlerimiz, heva ve heveslerini kattığından mıdır ? yanlış manalar ve hükümler veriyorlar...


-- "Ey mümine kin ve adavet besleyen insafsız adam" dan murad mümindir. Kafir değildir...
-- Temsilde geçen hane ve gemedin murad; bir hane i Rabbaniyeye ve bir sefnei ilaheyye olan müminin vucududur. Kafirin vucudu değildir
-- Temsilde geçen masumlardan murad; müminin vucudunda bulunan Ka'be hürmetinde olan iman, cebel i Uhut azametinde olan islamiyyet ve komşuluk gibi pek çok esvafı islamiyyedir. Caniden murad ise mümin de bulanan adi taşlar mesabesinde olan bazı cüzi kusurattır, bir müminin adi taşlar mesabesinde olan şahsi hatalarını gördügünde iman ve islamiyyetine nazarı çevirmek bu konuda afvedici olmak, islamin müminlere emridir. Kafire gelince zaten onun için musam sıfatı kullanılamaz. zira kafirin küfrü ve cinayet i zulmi azim oldugundan afvı kabil değildir. Kafirin bu zulüm ve cinayetini , ancak dünyada maddi cihad, ahirette ise edebi cehennem temizler.


Hem üstad ın mü'minlerin ittifak ve uhuvvetin tahakkukunu temin için kaleme aldığı bu düsturu kafirlere teşmil edip, "Müslümandan terörist olmaz, Terörist den de Müslüman olmaz" ve "Bir yerde dokuz cani bir masum bulunsa bile o yere silahla müdahale edilmez" diye hükmetmek; ırakta afganistan da çeçenistanda filistinda vb. müslümanların yaşadığı ülkelerde o kadar masumların şehid edildigi halde ses çıkarmayıp, kafirlerin bir çocugu ölmesin diye müslümanları maddi cihad dan men etmek; buün vucuda gelen harblerde masum kafirlerinde bulundugunu haşa müslümanların onlara zulmettigini dolayısyla müvadehe eden müslümanların terörist oldugunu idda etmek; ancak ecnebi gizli komitelerin işi olabilir. Mü'min bu inansa sahip olamaz.


Hem "teröristden müslüman olmaz" cümlesi her teröristi küfürle itham etmek demektir. Ehli sünnet ulemesınca günah ı kebairi işleyen kafir olmaz.
Hukuk u islamiyeye göre baği (terörist) kelimesinin hukuki tarifi; Hukuk ı islamiyyece meşru olan devlet idaresinin itaatından çıkan kimseye denir. Bu insanlar müslümandır kafirdeğildir.

Evet birleşmiş milletler ve amerikanın tarifine göre buün her türlü işgale karşı mücahede eden müslümanlara terörist denilse bile, hukuk u islamiyeye göre bunlara terörist denemez.

Rasul u Ekrem ve sahabe dönemi dahil masumların zarar görmedigi hiçbir harp olmamıştır. Harbin zarureti olarak harblerde bazı ferdelerin bazı hataları olmuştur. Bu husu bahane edilerek yani harbin zaruriti olarak müslümanlardan bazı ferdelerin hataları gösterilerek onların haklı müvadelelerini umumen terk veya onlara taraflığı terk etmek imana muhalefetdir..


Selametle..
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
s.a
bu suskunluk neden acaba ?
Neden bu sorumsuzluk/yorumsuzluk ?

Selametle...
 
Üst