Üç Hatam: Referandum, Semra ve Mesut

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
ÖZAL'IN, '3 HATAM' DEDİĞİ HATALARI NELERDİ

13 Ekim 2010 08:08

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümü ile ilgili tartışmalarla yeniden gündemde. Korkut Özal, ağabeyinin ölmeden önce 3 büyük hatasını yakınlarına itiraf ettiğini söyledi ve bunları bir bir açıkladı.

TRT Haber’de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan Korkut Özal, Turgut Özal suikastı ve ölümü üzerindeki şüphelere ilişkin Rıdvan Memi’nin sorularını yanıtladı. Turgut Özal’ın ölümünün zehirlenme sonucu olduğunu yineleyen Korkut Özal bu kez Demirel ve dönemin diğer parti liderlerini işaret etti. İşte o açıklamalar!

‘TURGUT BEY VEFAT ETMESEYDİ DEMİREL’İN CUMHURBAŞKANI OLMA İMKANI YOKTU

Korkut Özal, katıldığı Kozmik Oda programında, Rıdvan Memi’nin, “Faik Tarımcıoğlu’nun aktarımı ile Turgut Bey ‘Demirel ve derin yapı Kürt sorununun çözümüne direniyor’ demiş, siz bu minval üzre konuştunuz mu hiç Turgut Bey ile, ölümünde bunun etkisi olabilir mi ?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, bunları genel olarak ben de biliyorum söylediğini, Turgut Bey vefat etmeseydi Demirel’in Cumhurbaşkanı olma imkanı yoktu. Turgut Bey’in vefatından o yararlandı kendi bakımından. Sonrasında askeri de kullanarak Türkiye’nin gidişatını etkileyecek işler yaptı. Bana göre bugün Demirel hala bir şeyler götürüyor, bir şeylerin içindedir” dedi.

‘1993-2003’DE ÜLKEYİ YAĞMALAYANLAR TURGUT ÖZAL VARKEN BUNU YAPAMAZDI!’

1993-2003 arası ülkeyi yönetenler; Çiller, Erbakan, Mesut Yılmaz, Ecevit ve Demirel ellerine verilen iktidardan kendileri için faydalandılar. Politika yaptılar. Ben politikayı bu siyasi gücün bir takım çıkarları elde etmesi için kullanılan bir alan olarak görüyorum. Maalesef o politika Türkiye’yi 2002 yılına gelindiğinde vurgun yemiş bir hale getirdi.

1993-2003 yılı ülke yağmalandı, ülkeyi yağmalayanların Turgut Bey’in olduğu bir sistemde bunu yapmaları mümkün değildi. Mesela o dönemin parti liderleri. İşin içine girdiğiniz görüyorsunuz ki o parti liderlerini de yönlendiren güçler var. Onlar da kendilerine verilen senaryoyu oynuyorlar”

‘EMNİYET VE İSTİHBARAT GÜÇLERİNDEN BİLİNEN KİMSELER DE BU İŞİN İÇİNDEDİR’

Korkut Özal’ın programda “Turgut Bey’in ölümü araştırılsa öyle kimseler ortaya çakacak ki, bunun için çıkartmıyorlar” demesi üzerine şu ilginç diyalog yaşandı:

- Nasıl kimseler, örneğin parti liderleri çıkabilir mi ?

“Parti liderleri dikkat etmemişlerse bile onlar da hatalıdır ve suçludur”

- Emniyet ve istihbarat güçlerinden isimler ?

Bilinen kimseler bu işin içindedir diye düşünüyorum. Bunlardan ibaret de değildir. Daha geniş bir mekanizma da var arkasında, bunları kullanananlar da var. Eğer bu bütünüyle araştırılırsa ortaya çıkacak gerçekler Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasının alt yapısını oluşturur.”

‘SEMRA ÖZAL BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORDU’

“Rahmetli Orta Asya seyahatinden dönerken kendisinin İzmir İl Başkanlığını yapan bir arkadaşımıza demiş ki, “Ben hayatımda üç tane hata yaptım. Birinci hatam o referandumda siyasi af çıkarmayı düşünmek. İkinci olarak eşimi siyasete sokmakla çok büyük hata yaptım”. Hatta Semra Hanım başbakan olup onun yerine geçmeyi bile düşünüyordu. Önce ANAP’a genel başkan olmayı sonra da başbakan olmayı düşünüyordu. Ağabeyim üçüncü hatası için de “Bu Mesut Yılmaz’ı ben hiç tanıyamamışım” ifadesini kullanmış.”

‘BAŞYAVER ARSLAN GÜNER ÖZAL’IN KÜRT SORUNU İÇİN KURDUĞU EKİPTE YER ALMIYORDU’

Turgut Özal, kürt meselesini çözme konusunda Eşref Bitlis ve Adnan Kahveci gibi isimlerden oluşan bir ekiple çalışıyordu. Ancak en yakınında olan kişilerden biri olan Başyaveri Aslan Güner’in bu ekipte yer aldığını zannetmiyorum.

Cafesiyaset
 

real.ist

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
500
Tepkime puanı
4
Puanları
0
[QUOTESEMRA ÖZAL BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORDU’][/QUOTE]

Allah nur içinde yatırsın, vaktinde ölmüş adamcağız, yoksa çekeceği çile çokmuş, ALLAH KURTARMIŞ.
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Türkiye kendini toplamak üzere ve inşaAllah şaha hazırlanıyor... bazı zincirlerin kırılması ve Rahmetli Turgut Özal gibi bazı ölümlerin araştırılıp üzerine gidilmesi gerekir... Rabbim(C.C.) bu yamyamların ve insafsızların üzerine gidenlere yardım eylesin, Mevlam bu pisliklere fırsat vermesin inşaAllah...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Amin bi hürmeti'l Seyyidi'l Mürselin.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Semra Özal başbakanlık hırsıyla yanıp tutuştuğu yıllarda, bu günlerini hayal edermiydi acaba, boncuk dizip kolye yapıyormuş.
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
bu hataları yaptığına bende inanıyorum rahmetlinin..
 
Üst