Tweetçi Paraleller HDP’ye Çalışıyor

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Herkese tepeden baktınız.


Var mı Bu Cemaat Gibisi!..
Diğer taraftan, üstün olma duygusu her zaman ferdî benlikten kaynaklanmaz. Bazen insan, enaniyetini besleyen yanlış his ve düşünceleri kendi içinde eritebilir. Kalbine ve zihnine uğrayıp geçen bazı nefsî ve şeytanî duygulardan kurtulup şahsen Allah için başlayan, Allah için işleyen ve rıza-yı ilahi dairesinde hareket eden bir kul olabilir. Ne var ki, şahsı hesabına “kullardan bir kul” olma şuuruna ulaşmış kimseler için de “âidiyet mülahazası” meyl-i tefevvuka sebep olabilir; ondan dolayı kendini farklı ve üstün sayanlar bulunabilir. Yani, bir milletin, bir cemiyetin ya da bir cemaatin mensubu olmak da insanı bambaşka bir enaniyete ve seçkinlik hissine itebilir. Bu his sebebiyle kimileri “Harika insanlar meydana getiren bir milletin fertleriyiz” der övünürler; kimileri de, Allah muhafaza, “Biz, dünyanın hemen her ülkesinde ortaya koyduğu eğitim faaliyetleriyle milletimizin adını bayraklaştıran ve insanlık tarihi boyunca eşine az rastlanır şekilde büyük bir hızla faaliyet alanını genişleterek istikbalin sulh adacıklarını kuran bir hareketin gönüllüleriyiz” diyerek bir nevi “cemaat enaniyeti”ne kapılırlar. Aslında, insanın şahsî hayatı hesabına “ene”den sıyrılması çok büyük bir başarı ve şeytana karşı önemli bir tabyedir. Fakat, “ben” duygusunun yerine “biz”i ikame etme, başlangıç itibarıyla takdire şayan bir adım olsa bile, şayet “ene”nin yerini “nahnü” alır ve insan o noktaya takılıp kalırsa bu da çok ciddi bir tehlikedir. Zira, “nahnü”ye geçiş bir mertebe ise de, orada da durmamak ve “Hüve”ye yürümek; her şeyi “O”na vermek esastır.
Evet, benlik hissi aşılmalı, “biz” duygusu öne çıkarılmalıdır; fakat, o noktada da âidiyet düşüncesi kalb ve zihinleri esir etmemeli; şayet Cenâb-ı Hakk’ın lütufları esbab dairesi içinde mutlaka bir vesileye bağlanacaksa, o vesilenin vifak ve ittifak olduğu düşünülmelidir. Yani, bir toplumu teşkil eden her fert, “Biz yaptık, biz kurduk, biz düzenledik, biz kazandık” diyeceğine, “Cenâb-ı Hakk’ın tevfîki, vifak ve ittifaka bağlı geliyor. O’na binlerce hamd ve senâ olsun ki, kalbimizi birbiriyle irtibatlandırdı, bizi birbirimize sevdirdi, biraraya getirdi ve önemli bir hareketin hadimleri eyledi.” diyerek, tahdis-i nimette bulunmalı ve Allah’a şükretmelidir. Fakat, “Allah’a binlerce hamd ü sena olsun ki, bize muvafakat içinde hizmet etme zemini lutfetti ve gayretlerimizi başarılarla neticelendirdi” diyerek “Hüve”yi işaret etmesi gereken kimseler, “Var mı benim gibisi!” türünden ifadelerle “benlik” hırıltıları çıkarırlarsa ya da “Bu cemaat gibisi gelmedi âleme” şeklinde “biz” duygusuna bağlı bir fâikiyet düşüncesini seslendirirlerse, işte o zaman, ilahi ihsanları ferdî enaniyete veya âidiyet mülahazasına bağlamak suretiyle nankörlük yapmış ve Allah korusun bir çeşit şirke düşmüş olurlar. Dolayısıyla, bir insanın sürekli kendi istidat ve kabiliyetlerini nazara vermesi ve kendisinden bahsetmesi ne kadar çirkin ise, bir toplumun fertlerinin her fırsatta mensup oldukları cemaatin hususiyetlerini, o hareketin faziletlerini, kendi felsefelerinin üstünlüklerini ve sahip oldukları düşüncelerin isabetliliğini vurgulamaları da o denli çirkindir; dahası böyle bir tavır da fâikiyet mülahazasını tetikleyen ve şişiren büyük bir tehlikedir. Hak ve hakikat gürül gürül ilan edilmeli, din ve diyanet mutlaka anlatılmalıdır ama bu ilana ve bu anlatmaya nefisler asla karıştırılmamalıdır. Allah sevmez öyle düşünenleri ve öyle iddialı sözler söyleyenleri. Cenab-ı Hak, “Elhamdülillah, O bizi biraraya getirdi” diyenleri sever; kullarının sürekli “Allah’ım birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza buyur” deyip hıfz-ı ilahiye sığınmalarını ister.
Evet, “Biz gücümüz, kuvvetimiz, ilmimiz ve tecrübemizle bu işleri başarıyoruz..” düşüncesi Kârunca bir düşüncedir. “Ben kendi ilmimle ve kendi iktidarımla kazandım” iddiası ancak Kârun’un ve onun torunlarının telaffuz ettikleri müşrikçe bir kuruntudur. Din ve millet yolunda hizmete gönül vermiş insanlar, Kârun gibi düşünüp Kârunca konuşacaklarına, gurur ve enaniyeti bırakmalı; aczinin, fakrının ve ihtiyaçlarının farkında olan kullar gibi tazarru ve duâ lisanıyla Cenab-ı Hakk’a yönelmelidirler.
http://www.herkul.org/kirik-testi/ustunluk-tutkusu-ve-cemaat-enaniyeti/
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
İtikadı zedelemeye kalktınız.
Bilakis itikadı ve imanı takviye etmek hizmetin en birinci gayesidir.Hizmetin şahdamarı olarak neşriyatını yaptığı Risale-i Nur Külliyatı bunun en bahir ve zahir bürhanıdır.Halbuki şimdiki iktidar maatteessüf itikadı zedeleyici bir çok söze mukabil hiçbir ikaz ve tedbir almamıştır.

Sonra devlete saldırdınız.
Kumpas kurduğunuz,
Hizmet kumpas kurmadı bilakis hizmete kumpas kuruldu bir misal:
belge%2811%29.jpg

 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
soruları çalıp adam yerleştirdiğiniz,
YGS sonuçları açıklandığında ‘Fuat Avni’ Twitter’da KPSS operasyonları yapılacağını haber verdi. ‘Aklını paralelle yemiş’ bir medyanız varsa iftiranın sınırı yok. Hrant Dink, Zirve Yayınevi, Gezi olayları, Kobani hadisesine (Hizmet’in kendi yurtlarını yakmasını da içeriyor) ve Cizre olayları... Hangi şenaat varsa mantık aramadan paralel’e bağlıyorlar. Dolayısıyla garipsenecek bir durum yok. Hatta KPSS iftiralarında ‘niye bu kadar geç kaldılar’ denebilir.İddialar o kadar çürük ki, sadece 6 paragraf, kumpası deşifreye yetiyor:
http://www.zaman.com.tr/yorum_kpss-balonu-icin-5-toplu-igne_2284578.html

böcek koyup casusluğa kalktığınız,


Varank’ın itirafları böcek yalanını bitirdi

http://www.zaman.com.tr/gundem_varank-in-itiraflari-bocek-yalanini-bitirdi_2275766.html

güç ve servet kurma yolunda mafyavari yöntemler geliştirdiniz...


Hizmet’e darbe için şartları olgunlaştırma adımları

Malzeme havuzdan talimat savcıdan

http://www.zaman.com.tr/pazar_malzeme-havuzdan-talimat-savcidan_2230752.html

Banka bile kurdunuz.

bank-asya-acilis-ic.jpg
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Ekrem Dumanlı, Ahmet Hakan'ın"Hükümetle kavgaya giriştiniz. Ama kavganın ardından yapılan her seçimde AK Parti, oyunu korudu. Sizin tabanda pek gücünüz yok galiba..." sorusuna şöyle yanıt verdi:
Cemaat'e sempati duyan insanların hatırı sayılır miktarda oyu olduğunu düşünüyorum. Benim gördüğüm şu: Cemaat'e sempati duyan insanlar oylarını MHP'ye, Saadet'e, hatta Güneydoğu'da BDP'ye verdi ama bu partilerin tabanından AK Parti'ye kaymalar oldu. Bir geçişkenlik söz konusu yani. Bu yüzden Cemaat'in oyu tam olarak bilinemiyor.
Dikkatli okursanız BDPYE VEYA ŞUNA BUNA OY VERECEĞİZ DEMİYOR CEMAATE SEMPATİ DUYAN HER PARTİDEN İNSANIN OLDUĞUNU İFADE EDİYOR.
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
İstihbarat teşkilatlarıyla yakın ilişkiler geliştirdiğinizi kendi ağzınızla itiraf ettiniz.
Kaynağıyla birlikte isbatlarsanız ...
Ananas hediyelerinizi duydu bu millet vs...


Mustafa Günay'dan 'ananas' iftirasına cevap geldi!Bir karanlık merkez, muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi telefonla arayanları yasadışı biçimde kaydedip internete sızdırdı. Ardından, iktidara yakın gazeteler sonra da Başbakan Erdoğan, o telefon konuşmalarına atıf yapıp camiaya yönelik ithamlarda bulundular... O ithamda bulundukları konuşmalardan birinde de Uganda Fahri Konsolosu Mustafa Günay vardı. Günay, diyaloglarda geçen "Ananas" kelimesi üzerinden camiaya yönelik kara propaganda yapıldığını ifade etti. Ve oradaki görevinin kendisine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bakan Ali Babacan tarafından verildiğini hatırlattı. Yaptığı bütün faaliyetlerden hükümetin haberi olduğunu açıkladı...
<font size="3">[video]http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/Mustafa-Gunaydan-ananas-iftirasina-cevap-geldi-7382-video-haberi/[/video]

Bu noktaya böyle böyle geldiniz. Yalnız kalmayı isterken gerçekten yalnız kaldınız.
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Maalesef yanılıyorsunuz biz Akpartiyi desteklemedik ve diğerlerini destekleme gibi bir gayretin içindede olmadık.Amma yinede bu hizmeti seven bazı azınlıkta kalan kardeşlerimizden AKPye oy verenler olmuştur.Hizmet sadece açıktan referanduma destek olmuştur ki bu da siyasi bir partiyi destek manası taşımaz.

Bu kadar dönülmezki ya ayıptır ayıp. Desteklememişler. Ya söyleyecek çok şey var ama neyse…

Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
(konudan bağımsız olarak biraz espiri katarak yazmak istiorum..izninizle ta bi)

her yerde siyaset her yerde yarış...

hani özgürlükten bahsediyorsunuz ya ..bence bahsetmeyin.. sizler özgürlüklerinizi pardon yaşamlarınızın önemli karelerini sistemlerin eline vermişsiniz ve onlar gibi yarış içindesiniz(mahsum olup tamamen akıntıya bilmeden kapılanlara söylüyorum)...

Beni bir tek face e aldılar ama uzun yazdığıma izin verdikleri için :) ama beğeniden ötesi yok oda herzaman olmuyor..

twitter olumlu kullanıldığında güzeldir elbet.. hatta güzel sosyal bir seçeneklerde sunar insana ama insan ölçüt noktayı iyi ayarlayabilmesi gerekir...

twitterda ben ve ailem yokum birde cumhurbaşkanıda yoktu :)(cumhurbaşkanımız diyorum çünkü çevremde herkeste var.. olmadığını bildiğim basından gördüğüm tek güçlü insan oydu yan yana iyidik :).)

twitter hemen herkeste var .. aynıyız diye seviniyordum ama oda dayanamadı akıma kapıldı :)

ben twiterda halen yokum sevmediğimden değil olmak istemediğimden birde az yazı karakteri benim hoşuma gitmiyor...

face benim bir tanem bana yeterli..

Böyle
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
El cevaz, sana sol kökenli, doğan medyasının çok tuttuğu Ruşen Çakır'ın hakkınızda yazdığı yazıları tavsiye ediyorum. Kendinizi bir de ondan dinleyin... Çakır'ı çok tasvib etmesem de bu konulara vukufiyeti olan yazıları vardır. Fi emanillah.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
[video]https://www.facebook.com/video.php?v=688325287871697&fref=nf[/video]
Hüseyin Gülerce "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı!"Başlıklı yazısından ilgilendiren kısım:)


ÜÇ- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.!!!


 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Hüseyin Gülerce "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı!"Başlıklı yazısından ilgilendiren kısım:)


ÜÇ- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.!!!


Muhterem kardeşim hizmetin CHPye oy topladığını isbat etmeye çalışağınıza keşke birde tarafgiri olduğunuz insanların kimlerle ittifak içinde olduğuna baksanız:
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Sayın @elcevaz13

Yaz kardeşim yaz...

Rahatlarsın...

İçine düştüğünüz durum hakikaten zor...

Allah kolaylık versin...

Kendinizce bir dünya kurmuşsunuz, bunun dışına çıkamıyorsunuz.

Bunun dışında olup bitenleri göremiyorsunuz...

Yaz rahatlarsın...

fethullah-gulen-i-desteklemeyen-vatan-hainidir_751501.gif
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Sayın @elcevaz13

Yaz kardeşim yaz...

Rahatlarsın...

İçine düştüğünüz durum hakikaten zor...

Allah kolaylık versin...

Kendinizce bir dünya kurmuşsunuz, bunun dışına çıkamıyorsunuz.

Bunun dışında olup bitenleri göremiyorsunuz...

Yaz rahatlarsın...
Hakikatleri söylemek hakka hürmetin iktizasıdır.
Elbette hak ve hakikati söyleyip yazmak insanı rahatlatıyor.Zira hakkın hatırı alidir başkalara feda edilmez.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Twetterde akpli görünüp akp aleyhine olabilecek yazılar yazanlar, chpli görünüp chp aleyhine yazı yazınlar olduğu gibi cemaatci görünüp cemaat aleyhine olacak yazılar yazanlar da var, bu sebeple cemaatin üst kademesinden hdpye oy verilmesi yönünde bir açıklama olmadan bu habere inanıp da yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Diğer partilere çalıştılar, hepsi farklı yerlerde muhalefetten güçlü gördüklerine yüklendiler v.s v.s dee Nooohholdiiii :D
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Muhterem kardeşim hizmetin CHPye oy topladığını isbat etmeye çalışağınıza keşke birde tarafgiri olduğunuz insanların kimlerle ittifak içinde olduğuna baksanız:
Evet ittifakı gördük cumhurbaşkanlığı seçiminde bağlısı olduğunuz hareketin ne kadar sözde objektif bakış açısı ile hareket ettiğini mesele yolsuzluk olsaydı gerçekten bir gram içim sızlamazdı,samanyolu com da bir tane olumsuz chp yazısı bul,chp ye olumsuz bir tane eleştiri 30 mart seçimi öncesi ve 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi hani Mustafa Sarıgül,Aziz Kocaoğlu hakkında bir tane olumsuz eleştiri linki ver bekliyorum:)Bir de demez misiniz Hakikatleri söylemek hakka hürmetin iktizasıdır diye !!!O zaman chp li Birgün Ayman Güler chp ile hizmet ittifak eyledi de ,kadın çıktı deniz kabuğu dedi bir tane medya unsurlarınızdan biri de çıkıp bu kadın ne diyor demedi!!SUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS:)Aynen böyle!!!Ahmet Akgündüz Hocanın %20 yazısı ile dalga geçildi !!!İşe gelince öyle işe gelmeyince böyle.Said Nursi Hazretlerinin yaşayan tek bir talebesini bile kale almadınız da, Mehmet Fırıncı Ağabey i bile yok Erdoğan ın elini öpmek için eğildi diye ,olmayan bir şeyi hayal etti o medyan senin de ,Ağabey açıklama yapmak zorunda kaldı!!
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Hüseyin Gülerce, Paralel yapı bu seçimlerde nasıl bir strateji izleyecek? sorusuna şu cevabı verdi.
Paralel yapı 7 Haziran seçimlerinde her il ve ilçe için ayrı bir çalışma yapacak. AK Parti karşısındaki adayın gücüne göre oyunu CHP, MHP ve HDP'ye verecek. Burada hedef AK Parti'ye daha az milletvekili çıkarttırmaktır. Taban Fethullah Gülen'in o bedduasından sonra öyle bir AK Parti nefretiyle dolduruldu ki CHP ve HDP için hiç tereddüt etmeden kapı kapı dolaşıp oy isterler. Yeter ki Erdoğan başkanlığa giden yolda seçmenden destek almasın. 30 Mart'ta ve 10 Ağustos'ta da aynısı yapmışlardı. Şimdi son bir hamle ile AK Parti'ye karşı saldırıya geçtiler. Bu seçimleri hayati olarak görüyorlar. Kaybederlerse hizmet içinde bu kez sorgulama başlar. Çünkü artık yeni bir seçim hedefi yok.
 
Üst