Türkmenler'den sert tepki: Türkiye olmasa bitmiştik!

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Suriye Türkmen Birliği Başkanı Samir Hafez ve Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdülkerim Aga’dan paralel yapının dümen suyuna giren Cumhuriyet gazetesine sert tepki. Cumhuriyet gazetesinin dünkü sayısında, “TIR’daki sır aydınlandı” başlığının altında, telefon kayıtlarına yaslandırılmaya çalışılan iddialar yer alıyordu. Paralel Çete elemanlarının Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larını durdurmasının ardından belgelenen“ihanet”i örtmeye çalışan Cumhuriyet gazetesinin haberinde, Türkiye’nin Türkmenlere yardım etmediği, yardımların başka taraflara gittiği yönündeki “desteksiz” iddialara yer veriliyordu.
SAMİR HAFEZ: TÜRKMENLERE ZARAR VERİYORLAR
“Çok büyük zulümler altında kalan Türkmenlere Türkiye yardım etmemiş olsaydı, bir dakika bile ayakta kalamazlardı” diyen Samir Hafez, Türkmenlerin namuslarını korumak için varlarını yoklarını ortaya koydukları bir dönemde, milyonlarca mazluma ‘her türlü’ yardımı ulaştıran Türkiye’yi hedef alanların Türkmenlere zarar verdiklerini söyledi.
Hafez sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Türkmenlere her türlü yardımı aralıksız olarak yapmıştır. İnsani yardım bütün Türkmenlere yapıldı. Bazı yardım kalemlerini alamadıklarını söyleyen üç grup var. 15-30 kişilik gruplar yardım alamamış olabilir. Bunlar üzerinden Türkiye’yi hedef almak, Türkiye’nin yardımda bulunmadığını öne sürmek büyük haksızlıktır. Türkiye’nin destekleri olmasaydı, Türkmenler bir dakika bile ayakta kalamazlardı. Türkiye, büyük zulüm altındaki Türkmenlere her türlü yardımı
1424018453.jpg
yapmıştır, yapmaktadır. Kimse, Türkmenleri iç siyaset malzemesi yapmasın.”

“TÜRKİYE OLMASIYDI TÜRKMENLER BİTMİŞTİ!”
Cumhuriyet ve paralel medyanın “iftiralarına” sert tepki gösteren Suriye Demokratik Türkmen Hareketi lideri Abdülkerim Aga da “Türkiye’nin yardımları olmasaydı şimdiye kadar çoktan ölmüş, bitmiştik” dedi.
Akit’in konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Aga, “Bu paralel medyanın hedefi, mazlumları katil Esed rejimine teslim etmek ve Türkmenlerin üzerinden şefkat elini hiç eksik etmeyen Türkiye’yi istikrarsızlığa sürükleyerek, İslam ve Türkmen düşmanı uluslararası güç odaklarına hizmet etmektir!” diye konuştu.
TÜRKMENLER HER TÜRLÜ YARDIMDAN NASİBİNİ ALDI
Aga sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnanın Türkiye, bütün Suriye’deki Türkmenlere eşit şekilde yardım gönderdi. Türkmenler her türlü yardımlardan nasibini aldı. Türkiye’yi iftiralarla hedef alanlar, katil Esed rejimine arka çıkanlardır. O katil rejim dünya ülkeleri istese bir günde teslim olurdu. Bir çete, koca bir ülkeyi yıllardır sömürdü. Bu paralel medyanın amacı, Suriye’deki katil rejime destek olmaktır. Suriyeliler varil bombalarıyla öldürülürken, soğuktan ölürken, bunlar iftiraya devam ediyorlar. Bunlar bazı küçük emellerin peşindedirler. 6 milyon Suriyeli evini kaybetmiş, mülteci durumuna düşmüş, 250 bin insan katledilmiş. O insanların dramını gündeme getirmek yerine, katil rejime destek veren yayınlar yapıyorlar. Bu yayınlar, İsrail’in ekmeğine de yağ sürüyor.”
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
turkiye-nefes-borumuz-h1424118852.jpg




Suriye Bayır Bucak Türmenleri Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Türkmen Dağı 2. Sahil Tümen Komutanı Beşar Molla ve Fatih Sultan Mehmet Tabur Komutanı Yusuf Bozoğlan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Adana’da durdurulan MİT TIR’larının kendilerine yardım getirdiğini belirten Beşar Molla, “TIR’ların durdurulması en çok bize zarar verdi. Birçok yavrumuz ilaç ve gıda yokluğundan hayatını kaybetti” dedi.

BİZİ VURANLARLA TÜRKİYE’Yİ VURAN AYNI

“Suriye’de bizi vuran kimse, Türkiye’yi vuran yapılanma da aynı odakların taşeronu. Türkiye bizim soluk borumuz. Allah bunlara fırsat vermesin” diye konuşan Molla, paralel yapılanmanın Suriye’de konuşlanan DHKP-C militanları üzerinden Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yaptığı yardımları engelleyerek Esad rejimine destek verdiğini söyledi. Molla, Reyhanlı’da 50’den fazla kişinin öldüğü bombalı saldırıda da paralel yapının parmağı olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE BİZİM SOLUK BORUMUZ

Türkiye’den gelen yardımlarla ayakta durduklarını ifade eden Fatih Sultan Mehmet Tabur Komutanı Yusuf Bozoğlan ise, “Türkiye’nin yardımları olmasa Suriyeli Türkmenlerden eser kalmaz. Türkiye bizim soluk borumuz. Türkiye olmasa Esed zulmü buradaki Türkmenleri yok eder” diye konuştu. Bozoğlan, paralel yapının, kendilerine gönderilen yardımlarla ilgili bilgileri Hatay’da konuşlanan DHKP-C militanlarıyla paylaşarak TIR’ları sınırı geçmeden yağmalattığını ifade etti.
 
Üst