• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Türkiyenin en iyi 10 döneri...

redyellow

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
20,773
Beğeniler
767
Puanları
113
Web sitesi
redyellow.besaba.com
#1
Türkiye'nin en iyi 10 döneri

Sadece Türkiye’de mi? Neredeyse Avrupa’nın her sokağında bir dönerciye rastlamak mümkün. Peki en lezzetlisi nerededir; porsiyon olarak mı ekmek arası mı yoksa dürüm halde mi daha güzeldir? Döndükçe baş döndüren milli lezzetin peşine düştük.










1) ODUN ATEŞİNDE
BAYRAMOĞLU / İSTANBUL





Dana ve koyun etinin karışımından yapılıyor. Lezzetini odun ateşinde pişmesinden alıyor. Etler kurumadan, yağı üzerinde servis ediliyor. Eğer kalorinize dikkat ediyorsanız çoğu zaman bir porsiyon yeterli olmuyor, ikincisini ısmarlayabileceğinizi unutmayın. Porsiyonu 20 TL. / Kavacık; (0216) 413 00 45


2) KUYRUKTA BEKLENİR
KARADENİZ/ İSTANBUL





1973’ten beri İstanbulluların uğrak yeri. Mekân ufak olduğu için insanlar kapıda kuyruk oluyor. Asım Usta da dönerini koyun ve dana eti karışımı olarak hazırlıyor. Porsiyonu 18 TL/ Beşiktaş; (0212) 261 76 93


3) AJDA PEKKAN MÜDAVİMİ
ULUDAĞ KEBAPÇISI / BURSA





İkisi Bursa’da, biri İstanbul Ataşehir’de olmak üzere üç şubesi var. Dönerin yüzde 65’i koyun, kalanı dana eti. 1964’ten beri etler aynı kasaptan. Sezen Aksu ve Ajda Pekkan müdavimi. Porsiyonu: 25 TL/ Eskigaraj; (0224) 251 45 51


4) ETLER BALIKESİR'DEN
ŞAHİN USTA / İSTANBUL







Tarihi Yarımada’daysanız mutlaka uğrayın. 1969’dan beri önünde kuyruk oluşuyor. Etler Balıkesir’den geliyor. Lezzetin sırrı, dönerde dana etinin kaburga kısmının kullanılması. Porsiyonu: 15 TL/ Nuruosmaniye; (0212) 526 52 97


5) SEÇ BİRİNİ
SAKIPAĞA DÖNER EVİ/ İZMİR





Karşıyaka Çarşı’nın olmazsa olmazı. Kemeraltı’nda da şubesi var. İsteyene tabakta, isteyene dürüm, ekmek ya da tombik arası. Ayran ve sütlü tatlılar da
kendi çiftliklerinden. Porsiyonu: 17.25 TL/ Karşıyaka; (0232) 381 64 74


6) LEZZETİ YAYLALARDAN
HACI BABA/ ERZURUM





Erzurum’da iki, Ankara’da bir şubesi var. Lezzetin sırrı, etin Erzurum’un yaylalarında doğal beslenen hayvanlardan geliyor olması. 1964’ten beri aynı tadı koruyor. Porsiyonu: 15 TL/ Yakutiye (0442) 234 40 33


7) LÜKS MEKANLARDA YOK
ZÜMRÜT BÜFE/ İSTANBUL





Adının büfe olduğuna bakmayın, burada yediğiniz döneri lüks mekânlarda bulamazsınız. Tahtakale esnafı 1961’den beri buradan çıkmıyor. Etler
Çanakkale Biga’dan geliyor. Porsiyonu: 29 TL. / Eminönü; (0212) 522 89 79.


8) DEĞİŞMEYEN TAT
ULUDAĞ ET/ ANKARA





1956’da dört masalı ufak bir mekânda başlayan lezzet serüveni için Erdal İpekeşen; “Bunca yıla ve şubeye rağmen eşsiz tadı hep aynı” diyor. Dönerin yanındaki garnitürler çok lezzetli. Porsiyonu: 23 TL/ Ulus; (0312) 309 04 00


9) 1858'DEN BERİ
TARİHİ İNEBOLU/ KASTAMONU





1858’den beri açık olan mekânı şu an dördüncü kuşak işletiyor. Sadece kuzu eti kullanılıyor ve odun kömüründe pişiriliyor. Mehmet Yaşin; “Tam kıvamında pişiriyorlar” diyor. Porsiyonu: 14.50 TL / İnebolu; (0366) 811 64 64


10) YENİ AMA ÇOK İDDİALI
LEZZET CO/ İSTANBUL





Açılalı dört ay oldu ama şimdiden en iddialılar arasına girdi. Mekân şık ve modern tasarıma sahip. Trakya’dan gelen etler
36 saat marine edilip meşe odununda pişiriliyor. Porsiyonu: 23 TL/ Nişantaşı; (0212) 230 20 60



(kaynak hürriyet)
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,052
Beğeniler
40
Puanları
0
#3
ekmek, dürüm arası döner türkiyede yetersiz.

Bu tür döner yeme usulü zaten avrupaya has. Türkiyede döner deyince akla gelen tabakta yenen, iskender vs. oluyor.

Türkiyedeki ekmek, dürüm arası döner , Bir kere porsiyon olarak yetersiz, içinde et döneri koyup müşteriye veriliyor olacak şey değil. Ne salata, ne cacık mevcut belki biraz soğan. Lezzet desen sıfır.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,143
Beğeniler
413
Puanları
83
#4
1) ODUN ATEŞİNDE
BAYRAMOĞLU / İSTANBUL



Dana ve koyun etinin karışımından yapılıyor. Lezzetini odun ateşinde pişmesinden alıyor. Etler kurumadan, yağı üzerinde servis ediliyor. Eğer kalorinize dikkat ediyorsanız çoğu zaman bir porsiyon yeterli olmuyor, ikincisini ısmarlayabileceğinizi unutmayın. Porsiyonu 20 TL. / Kavacık; (0216) 413 00 45
Bayramoğlu hakikaten bir numara.

Şuan porsiyonu 20 TL.

Şimdi diyeceksiniz bir döner için 20 TL verilir mi.

Evet verilir, hatta burada döner yedikten sonra ''Bu dönerse bizim yediklerimiz neydi.'' dersiniz.

20 TL fiyatın içine döner haricinde salata + patates kızartması (dondurulmuş değil kendi imalatları) + soğan + biberde dahil.

Lezzetli bir döner yiyorsunuz ve doyuyorsunuz.

Ne zaman gitsek önünde sıra bekliyoruz.

http://www.ihvanforum.org/showthrea...et-durakları&p=1478718&viewfull=1#post1478718

Selam ve dua ile...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,143
Beğeniler
413
Puanları
83
#5
Listede 2 ve 4 numaradaki mekanlar aklımda olan ama bir türlü gitmeye fırsat bulamadığım yerler.

Müsait zamanda inşallah.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,143
Beğeniler
413
Puanları
83
#7
7) LÜKS MEKANLARDA YOK

ZÜMRÜT BÜFE/ İSTANBUL



Adının büfe olduğuna bakmayın, burada yediğiniz döneri lüks mekânlarda bulamazsınız. Tahtakale esnafı 1961’den beri buradan çıkmıyor. Etler
Çanakkale Biga’dan geliyor. Porsiyonu: 29 TL. / Eminönü; (0212) 522 89 79.

Zümrüt Büfenin sahibi Zihni abi.

Şimdi büfeyi çocukları çalıştırıyor.

Zihni abi eski milli görüşçü bir abimiz, görüşmeyeli yıllar yıllar oldu.

Muhtemelen oda şimdi Ak Partidedir.

Sağlam esnaftır, döneri de dönerdir.

O sokağa göre kaliteli bir döner yapıyorlar.

Mekan Eminönü tarafından Mısır Çarşısına girince koridorun sonuna gelmeden soldaki çıkıştan çıkıp devam ediyorsunuz. Biraz ileride sağ kolda.

Selam ve dua ile...
 
Üst