Türkiye'de İnternete Yatırım Yapılır mı?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Aralarında Facebook gibi popüler sitelere yatırım yapan önemli temsilciler, düzenlenen bir etkinlikte İstanbul'da bir araya geldiler. Toplantıdan çıkan sonuçlar, oldukça ilginç .

Türk internet pazarının dünyaya açılmasını sağlayan ve NuBridge Venture Summit adı verilen etkinlik, 21 Ocak 2010 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti.

Türkiye'nin önde gelen internet girişimcileriyle bir araya gelen dünyanın en büyük teknoloji yatırımcıları arasında Facebook'un ana yatırımcısı Accel'den Harry Nelis de bulunuyordu.

Yatırımcılar Ne Dedi?

Toplamda 30 milyar ABD Doları değerinde finansmana sahip olan yabancı yatırımcılar, şunları vurguladı: "Dünyada internette en fazla zaman geçiren üçüncü ülke olan Türkiye, taşıdığı potansiyel ile kârlı bir yatırım yapmak isteyen bizim gibi global yatırım şirketlerinin dikkatini çekiyor. Yatırımlarımız 2010'da Türkiye'ye kaymaya başlayacak."
Türkiye'de İnternet

Kişi başına aylık ortalama internette 1.800 dakikadan fazla zaman geçirme ve 3.000'den fazla sayfa görüntülenme oranıyla dünyada ilk sıralarda bulunan Türk internet pazarına ilgilerinin son dönemde yoğunlaştığına değinen Facebook, Sykpe, Macromedia, Gameforge ve Lenovo gibi önemli markaların yatırımcıları, 2010 yılında Türkiye'ye yapacakları yatırımı da bu nedenle daha fazla artırmaya karar verdiklerini de sözlerine eklediler.

Toplantıda bulunan Avrupa'daki meslektaşlarımızdan TechCrunch editörü Mike Butcher, bu kadar yatırımcının bir araya gelmesinin çok zor olduğunu ama bu zor işin İstanbul'da başarıldığını da eklemeyi ihmal etmedi.

Dışarıdan bakıldığında takdir edilecek bir başarıya imza atılan etkinliğin asıl faydaları, bu girişimlerin meyvelerini ne zaman vereceğine bağlı.
Merak edilenleri ilettiğimiz yatırımcılardan aldığımız cevaplar, editörlerimizi pek tatmin etmedi.

Öncelik; Sosyal Medya ve Oyunlar

Yatırımcılar, ilk olarak sosyal medya ve online oyunlar konusunda adım atmayı düşünüyorlar.

Bunların yanı sıra bazı içerik üretici yayıncıların özel içeriklerini ve servislerini ücret karşılığında internet kullanıcılarına sunmak gibi seçenekleri değerlendireceklerini belirtiyorlar.

Yatırımların büyük kısmını ise yurt dışında kullanılan servislerin Türkiye pazarına sunulması oluşturuyor.

Önce Büyükler

saat1264099149.jpg


Liste, ülke bazında kullanıcıların 1 ayda kaç saat internet kullanıldığını gösteriyor.

Gelen yatırımcıların, küçük ve orta boy girişimcilerle değil, Doğan Online ve Mynet gibi büyük internet girişimleri ile görüştüğünü de hatırlatmakta fayda var.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında toplantıdan, kendi fikirlerine destek alarak büyütmek isteyen girişimcilere çok güzel haberler verdiğimiz söylenemez.

Başlangıcı bugün yapılan toplantının meyveleri, yatırımcıların da belirttiği gibi 10 yıl gibi uzun bir sürede kendisini gösterecek gibi duruyor. İlk meyvelerin büyük medya gruplarının internet yayınlarıyla birlikte kullanıcılara sunulacağı da ortada.


Kaynak
 

ihvanacar

Üye
Katılım
15 Nis 2018
Mesajlar
80
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Günümüzde zaten online yatırım yapılıyor genelde. Tabii bunun yanında fiziki yollardan yani kuyumcular döviz büroları vs gibi alanlardan da yapılıyor. Ben birçok şeyi deniyorum yani kendimce. Vermiş olduğunuz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende buradan piyasaları canlı olarak takip ediyorum..
 
Üst