Türkiye`nin yüzde 46`sı internetten uzak

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
19. Türkiye`de İnternet Konferansında konuşan İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) Başkanı Doç.Dr. Mustafa Akgül, "TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46`sı internetten bihaber" dedi.
Resim_1417202411.jpg




Dünya genelinde 3 milyar kullanıcı sayısına ulaşan internetin, tüm yönleriyle tartışılacağı 19. Türkiye`deİnternet Konferansı, İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle İzmir`de başladı. Konferansın açılışında konuşan İNETD Başkanı Doç.Dr. Mustafa Akgül, ülkemizde henüz internete erişim olanağının istenilen noktada olmadığını belirterek, "TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46`sı internetten bihaber. Evden internete erişimi olmayanların yüzde 42`si internete ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor, yüzde 32`si de pahalı olduğunu düşünüyor. Ortadoğu Anadolu Bölgesi illeri Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari`nin internetsizlik ortalaması yüzde 62,4" dedi."İNTERNET DEVRİMİ SANAYİ DEVRİMİNDEN DAHA ETKİLİ"
İnternetin, dünya üzerinde 3 milyarı aşkın insanın katıldığı, 950 milyon webin, 250 milyon alan adının, 1 milyar 28 milyon kayıtlı bilgisayarın, 1 milyar 300 milyonu aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme ve eğlence ortamı olduğunu hatırlatan Akgül, "İnternet, sanayi devriminden daha yıkıcı ve toplumu yeniden yapılandırıcı bir etkiye sahip. İnternet devrimi nedeniyle, ekonomiler ve meslekler değişiyor, yeni meslekler ortaya çıkıyor. Sanayi devriminde kol gücünün yerini makineler aldı, internet devriminde beyin gücü var. İş, öğrenme, iletişim ve eğlence ortamı, yaşamda ne varsa orada internet var. Artık internet yaşamın kendisidir diyoruz" diye konuştu.
"İNTERNETTEN KORKMAYIN, KULLANIN"
Türkiye`nin rotasının bilgi toplumuna döndüğünü söylemenin çok mümkün olmadığını ifade eden Doç.Dr. Akgül, sözlerine şöyle devam etti:
"Finans, mobil uygulamalar, e-devlet işleri alanlarında iyi noktadayız. Ancak bütün olarak baktığımızda, dağınık bir yapı var, koordinasyon yok, yönetişim yok. En temelde tam rekabet koşulları yok. Bilişim eğitimimiz çok sorunlu, insan gücü planımız yok. Eğitimde önemli olan Fatih Projesi, dört yıl önce gündeme geldi, büyük beklentiler yaratıldı, ancak geldiğimiz noktada yürümüyor, bir yıldır ihale sonuçlanmadı. 8 milyar dolarlık bir proje, eğitime ve sektöre ciddi bir katkı sağlar ama sıkıntıları var. Kanayan yara yasaklar. İnsanlarımızı ve özellikle de çocukları korumak birinci hedef, herkesin kabul ettiği bir konu, ancak interneti öldürmenin anlamı yok. İnternetten çok korkmayın, bireysel ve kurumsal gelişim, demokrasi ve saydamlık için interneti kullanın."
Akgül, internetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirtti.
"İKİ GÜNLÜK İNTERNET İÇERİĞİ BEŞ BİN YILDA ÜRETTİĞİMİZ KİTAPLARA EŞİT"
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan da "Bilgi, alınabildiği, öğrenilebildiği, paylaşıldığı zaman çoğalıyor. Beş bin yılda geliştirdiğimiz kitaplardaki tüm bilgiler, internette artık iki günde yapılıyor. İnternet, belki de sanayi devriminden de fazla bir devrim yaptı. Ülkemizin internet devrimini kaçırmaya tahammülü yok. Dünyayla rekabet için bu şart" diye konuştu.

 

sabikuun

Üye
Katılım
25 Kas 2014
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
. keşke sende uzak olsan.tavsiye ederim.yazdıklarında:flw fikirlerinde burda bulunmanda boş iş......buralardan islama sana ve maneviyat adına bir şey çıkmaz....kuru gürültü
 

deren

semure
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
2,393
Tepkime puanı
262
Puanları
0
böyle arada bir girip kendilerini bişey sananlar sizleri de az çok biliyoruz.ne haltlar yediklerinizi de.....
 
Üst