Türkiye ile İsrail arasında “Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması”

veri

Yasaklı
Katılım
8 Kas 2010
Mesajlar
0
Tepkime puanı
661
Puanları
0
Türkiye ile İsrail arasında “Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması”

Hürriyet
14/11/1996

Erbakan, İsrail Anlaşmasını
Gizlice imzaya açtırdı

Doğru Yol Partisi – Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonu tarafından İsrail’le imzalanan askeri eğitim işbirliği anlaşmasına “Yıpratıp atarız” tepkisini gösteren Başbakan Erbakan, kendi döneminde parafe edilen Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması’nın onaylanmasına ilişkin kararnameyi, Bakanlar Kurulu’nda gizlice imzaya açtı. Erbakan’nın, Refah Partisi tabanının tepkisini engellemek için anlaşmanın Bakanlar Kurulu’na getirilmesinin gizli tutulmasını istediği öğrenildi.

İsrail’le Savunma Sanayii alanındaki işbirliğini artırmayı amaçlayan anlaşmaya ilişkin kararname, Bakanlar Kurulu’ndaki imzalar tamamlanır tamamlanmaz yürürlüğe girecek, Başbakan Erbakan’ın Refah Partili bakanlara, “Hemen imzalayın” talimatı verdiği öğrenildi.

Anlaşma yürürlüğe girer girmez, Türk F-4’lerinin İsrail tarafından modernleştirilmesi projesine başlanacak Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan anlaşma, daha önce Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuncer KILIÇ tarafından imzalanan Savunma Sanayii İşbirliği anlaşmasının uygulanması önündeki tüm engelleri kaldıracak, Erbakan Amerika Birleşik Devletleri’nin Türk F-4’lerini modernleştirmeyi reddetmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bastırması üzerine, bunu yapabilecek ikinci ülke olan İsrail’le işbirliğine girmeye mecbur kalmıştı.

--------------------------------------------------------------------------------

Muhalefet dönemindeki maskesi iktidarda düşen Refah Partisi, tabanının uyanıp, gerçek yüzünü görmesinden endişe edince, bu defa icraatlarını saklama derdine düşmüştü.

Bu kadarla yetinmeyen Refah Partili Hükümet, muhalefet döneminde “Yırtıp atacağız” dedikleri anlaşmayı onayladıkları gibi, İsrail’le ikinci anlaşmayı da imzalamışlardı.


Refah Partililerin İsrail konusundaki maskelerini daha iyi düşürebilmek için tarafımdan ve yine Gaziantep Milletvekili Ünal YAŞAR tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na birer soru önergesi vererek, sorularımızın Başbakan Erbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettik. İşte Soru önergeleri ve İsrail Düşmanı (!) Refah Partililer tarafından verilen cevapları...
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Veri bu sana ikinci şamarım olacak ama neyse.
Yukarıdaki makaleyi okudum.vatandaş kendi kafasına göre yazmış.kendince haklıdır.Birşey diyemeyiz.Peki sen 25.11.2010 tarihinde neden şöyle bir alıntı yaptın munazarada

Peki ne oldu, REFAHYOL döneminde İsrail ile ilişkilerin seyri?


Refah Partisi’nin en çok eleştirildiği konulardan birisi REFAHYOL Hükümeti zamanında 28.08.1996 tarihinde imzalanan Türkiye-İsrail Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasıdır. Bu anlaşmanın ihale müzakereleri REFAHYOL’dan çok önce başlamış ve Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonuyla ilgilidir. Böyle bir anlaşmanın imzalanmasının sebebi, Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki bu uçakların bilgi işlem modernizasyonu konusunda ABD’nin Türkiye’ye mecburi adres olarak İsrail’i empoze etmiş olmasıdır. Anlayacağınız, sözkonusu anlaşma bir ara “Uçan Tabut” denilen bu uçakların hurdaya çıkmaktan kurtarılması için bu işi yapacak bir başka ülkenin de mevcut olmaması karşısında zorunlu olarak yapılmış bir anlaşmadır.
http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=91350

İki alıntında F4 ve F16 modernizasyonu ile ilgili.
Birisinde erbakan yapmıştır diyorsun diğerinde erbakan yapmamıştır.

Forumu kirletiyorsun haberin olsun.Yazıları okumayanı gördümde kendi alıntılarını okumayanları ilk defa görüyorum.
Sen yok akıllanmak ben var dellenmek...
 

iffet ikbal

Asistan
Katılım
1 Tem 2007
Mesajlar
239
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'ın “Gazze"yi bombalayan uçaklar Konya"da eğitiliyor” başlıklı yazısına Necmettin Erbakan'ın avukatından açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi.


“Gazze"yi bombalayan uçaklar Konya"da eğitiliyor” başlıklı yazısında Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan"ı hedef alan, ancak tarihi gerçeklerle hiçbir alakası olmayan ifadelere yer vermiştir.

Bu konudaki tarihi gerçekler şu şekildedir.

1- Türkiye ile İsrail arasında “Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması” 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır.

2- Bu anlaşma Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir tarafından 23 Şubat 1996 tarihinde, İsrail"e yaptığı ziyaret sırasında imzalanmıştır.

3- Sayın Erbakan"ın Başbakanlığında kurulan 54. hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir.

4- Sözkonusu anlaşma kapsamında 8 İsrail pilotu “eğitim uçuşu yapmak üzere” F-16 uçakları ile birlikte 16 Nisan 1996 tarihinde, yani Refahyol Hükümeti"nin kurulmasından yaklaşık iki ay önce Türkiye"ye gelmiştir.

5- Bu tarihi belgelerde de açıkça görüldüğü gibi sözkonusu anlaşmaların Sayın Erbakan"ın başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ile hiçbir alakası yoktur.

Tarihler ve belgeler bu kadar net bir şekilde ortada iken, söz konusu anlaşmanın “Erbakan Döneminde” imzalandığını söylemek, Refahyol Hükümeti"in efsane hizmetlerini gölge düşürme çabasından başka bir şey olamaz.

Gerçeğin bu bilgiler doğrultusunda düzeltilmesini, aksi takdirde hukuki yollara başvurulacağını bildiririm.

Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN
Vekili Avk.Yaşar GÜRKAN
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
veri:

ne oldu şimdi? başın göge değdi mi?

ya bu ne büyük bir hastalıklıktır yahu?

Ya bu konu forumlarda binlerce defa tartışıldı, hala utanmadan sıkılmadan aynı şeyi sakız gibi çiğniyorsunuz ya.

Ayıptır yahu ayıptır.

Kılavuzunu da iyi seçmişsin maşaallah: HÜRRİYET!

kılavuzu hürriyet olanın burnu çamurdan çıkmaz!
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
:yn: mesaj düzenlenmiştir!

SAYIN ERBAKANCI BAKIŞ
genelkurmay başkanı imzası ile bu işler oluyor mu
yetkisi nedir
başkanın imzasının anlamı nedir
ya da dışişleri
ya da içişleri
ya da herhangi birinin imzası

hürriyet parafe edildi diyor

herhangi bir anlaşmayı biri devlet adına imzalar
ama bakanlar kurulu veya önemine göre meclis te onaylanır

erbakan ve tayfası bunu imzaladı veya imzalamak zorunda kaldı

paramparça etmedi.
onaylanmama gibi yola girmedi.

parafe etti:D

ha bu arada güya avukatın açıklamalarını iyi okuyun.
hiçbirşey yazmamış
başka açıklamalarda 2 israil pilotunun konyaya 2 ay önce geldiği filan diyor
kulaklarından tutup atamadı mı

güneş gözlüğünüz iyice kararmış
 
Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Türkiye - İsrail - Saadetliler, 28 Şubat...


Bu cenahta ne çok insafsız adam varmış.


Yahu birkaç gündür ne Siyonistliğim, ne İsrail ajanlığım kaldı. Bazılarına göre de İsrail'den maaş almaya başlamışım.

Aşkolsun.
Vallahi siz adamı yargılamadan asarsınız.
Cehenneme gönderme yetkiniz olsa hiç düşünmeden yollarsınız insanı cehennemin ta dibine.

Sağ olsunlar Erbakan Hoca'nın müritleri yeni bir yıla girerken yüzlerce değil, binlerce maille yukarıdan aşağıya bendenizi protesto ediyorlar. Bunu yaparken de ne denli küfürbaz olduklarını ortaya koyuyorlar.

İçlerinde konuya nezaketle ve suhuletle yaklaşanlar yok muydu. Elbette var.
Zaten bu tür hareketler, bu tür nazik, ne söylediğini bilen, eğer varsa bir hata mutlaka düzeltilebileceğini düşünen insanlar sayesinde ayakta duruyor.

Yoksa militanlar sadece slogan atar, küfür eder. Başka işe yaramazlar.

Olaya nezaketle yaklaşan okurlarım aşkına yapılan bir hatayı düzeltmek boynumun borcu. Ama, "Erbakan Hoca İsrail ile hiçbir anlaşmaya imza atmadı" diyenlere ise yeni bir sürprizim var.



Evet kabul ediyorum. Bir hata yapmışım. 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarının Türkiye'de eğitim uçuşları yapmasına müsaade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda imzalanmış olmasından kaynaklanmıştır.

Kaldı ki bu anlaşmanın Türkiye'ye 28 Şubat'ın bir kazığı olduğunu özellikle belirttiğim halde, yazının öznesi sanki Erbakan'mış gibi cemaat ayağa kalktı.

Avukatının Hoca hakkında yaptığı açıklamada verdiği bilgiler doğru: "İsrail ile yapılan anlaşmalar Refahyol diye adlandırılan 54 . Hükümet'ten önce General Çevik Bir tarafından yapıldı."

Bu cümle doğru da, böyle bir cümle yazılırken göz ardı edilen bir gerçek var. Çevik Bir kendi başına bir başka ülke ile bir anlaşmaya imza atabilir mi?
Atamaz, çünkü uluslararası anlaşmalar hükümetler tarafından yapılır, TBMM tarafından onaylanır, ya da onaylanmaz.

Çevik Bir ve takımı o sıralar hükümetlerden bağımsız olarak birçok anlaşma imzaladılar. Bunların önemli bölümü İsrail ile yapılan anlaşmalardır. Bu anlaşmalarda siyasi otoriteye sorulduğunu bile sanmıyorum. O dönem böyle bir dönemdi işte.
"Türkiye ile İsrail arasında "Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması" 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır. Sayın Erbakan'ın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir."
Hatayı kabul ediyorum. Eğer amacım Erbakan adına yapılan açıklamalarda söylendiği gibi "Refahyol hükümetinin efsane hizmetlerine gölge düşürme çabası" olsaydı bu hatamı telafi etmezdim.
Bakınız, sevgili Saadetliler... Refahyol hükümetinin İsrail ile yapılmış bir anlaşması yok mu peki.

Var!

Öyle sizin sandığınız gibi Erbakan Hoca İsrail ile herhangi bir anlaşmaya imza atmamış falan değildir. Hocanın o dönemin şartları gereği askeri etkiyle isteyerek ya da istemeyerek birçok şey yaptığını hepimiz biliyoruz.
Hiç kusura bakmayın, Refahyol dönemi de öyle efsane falan bir dönem değildir!

Erbakan'a başbakanken Türkiye ile İsrail hükümetleri arasında savunma sanayi işbirliği anlaşmasına imza koymuştur.

Bunu isteyerek yapmıştır yapmamıştır o konu tartışmaya açık. O dönemin askeri etkisi ile yapmış olabilir.

Zaten söz konusu anlaşma Erbakan'a askerler tarafından verilen bir brifingden sonra imzalatılmıştır.

Tarih 28 Ağustos 1996. Bu anlaşma Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonu ile ilgilidir!

Hani Erbakan İsrail ile hiçbir anlaşma imzalamamıştı?

Sizi gidi sizi...

Hoş, bana göre imzalayabilir de, bunda bir beis yok. Hükümete gelenler muhalefetteki gibi davranamıyorlar. İsteseler de istemeseler de maalesef aynı duruşu sergileyemiyorlar.

Şimdi birkaç söz de AK Parti hükümetine söylemek lazım:

Madem İsrail saldırılarını kınıyorsunuz, uluslararası inisiyatif almak için Başbakan Ortadoğu gezisine çıkıyor. Niçin İsrail ile yapılan stratejik işbirliği anlaşmasını yeniden gözden geçirmiyor, Konya'da İsrail uçaklarının uçmasına hâlâ izin veriyorsunuz?

Tamam, siz Erbakan gibi bu anlaşmaları yırtıp atacağız diye işbaşına gelmemiş olabilirsiniz. Ama ortada bir fiili durum var ve İsrail'in Filistinlilerle olan savaşına Türkiye bilerek ve isteyerek destek oluyor. Anlaşmayı başkası imzaladı diye siz bundan müstağni değilsiniz!

Görelim bakalım, ne kadar anti siyonistsiniz!

Nuh GÖNÜLAŞ / Bugün
http://www.haber7.com/haber/20090103/Gonultas-Erbakanin-pesini-birakmadi.php


Çok yazık size.Alın size sizin gazetecisiniz Nuh bey'in yazısıyla cevap veriyorum.
Kimin haberleriyle kime çattığınıza bakın.
Çok aciz bir durumdasınız.


 

Dincsoy

Asistan
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
408
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
47
Allah Razi olsun Kassam tugayi

kendi Yazarlari bile hatasini kabul etmek zorunda kalmisti

merak ettigim akp liler haberleri ve yazarlarini hic takip ediyorlarmi???
 

Dincsoy

Asistan
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
408
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
47
,,Evet kabul ediyorum. Bir hata yapmışım. 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarının Türkiye'de eğitim uçuşları yapmasına müsaade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda imzalanmış olmasından kaynaklanmıştır.,,

Nuh Gönültas
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
,,Evet kabul ediyorum. Bir hata yapmışım. 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarının Türkiye'de eğitim uçuşları yapmasına müsaade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda imzalanmış olmasından kaynaklanmıştır.,,

Nuh Gönültas
sen haberin tamamını okusana:D
içeriğinde hakaret var


Var!

Öyle sizin sandığınız gibi Erbakan Hoca İsrail ile herhangi bir anlaşmaya imza atmamış falan değildir. Hocanın o dönemin şartları gereği askeri etkiyle isteyerek ya da istemeyerek birçok şey yaptığını hepimiz biliyoruz.
Hiç kusura bakmayın, Refahyol dönemi de öyle efsane falan bir dönem değildir!

Erbakan'a başbakanken Türkiye ile İsrail hükümetleri arasında savunma sanayi işbirliği anlaşmasına imza koymuştur.

Bunu isteyerek yapmıştır yapmamıştır o konu tartışmaya açık. O dönemin askeri etkisi ile yapmış olabilir.

Zaten söz konusu anlaşma Erbakan'a askerler tarafından verilen bir brifingden sonra imzalatılmıştır.

Tarih 28 Ağustos 1996. Bu anlaşma Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonu ile ilgilidir!

Hani Erbakan İsrail ile hiçbir anlaşma imzalamamıştı?
Görelim bakalım, ne kadar anti siyonistsiniz!
 

Dincsoy

Asistan
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
408
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
47
sen haberin tamamını okusana:D
içeriğinde hakaret var

Bu anlaşma REFAHYOL’dan çok önce başlamış ve Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonuyla ilgilidir. Daha önce böyle bir anlaşmanın imzalanmasının sebebi, Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki bu uçakların bilgi işlem modernizasyonu konusunda ABD’nin Türkiye’ye mecburi adres olarak İsrail’i empoze etmiş olmasıdır. Anlayacağınız, sözkonusu anlaşma bir ara “Uçan Tabut” denilen bu uçakların hurdaya çıkmaktan kurtarılması için bu işi yapacak bir başka ülkenin de mevcut olmaması karşısında zorunlu olarak yapılmış olup Refahyol hükümetinden önceki hükümetlerin imzaladığı ve öncedende adres türkiye qösterildiği için zorunlu olarak gerekli işlemlerin yapılması üzere alınmıştır!

 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Bu anlaşma REFAHYOL’dan çok önce başlamış ve Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonuyla ilgilidir. Daha önce böyle bir anlaşmanın imzalanmasının sebebi, Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki bu uçakların bilgi işlem modernizasyonu konusunda ABD’nin Türkiye’ye mecburi adres olarak İsrail’i empoze etmiş olmasıdır. Anlayacağınız, sözkonusu anlaşma bir ara “Uçan Tabut” denilen bu uçakların hurdaya çıkmaktan kurtarılması için bu işi yapacak bir başka ülkenin de mevcut olmaması karşısında zorunlu olarak yapılmış olup Refahyol hükümetinden önceki hükümetlerin imzaladığı ve öncedende adres türkiye qösterildiği için zorunlu olarak gerekli işlemlerin yapılması üzere alınmıştır!

uçan tabutların niye modernizasyonu yapılır ki
zaten hurda idi
abd bile bu hurdaların modernizasyonunun yapılmayacağını bildirdiğine göre
israil in güya modernize ettiği f 4 uçaklarının metal yorgunluğunu nasıl giderdi acaba
illa yapılmak zorun da mı
hayır
alırsın yenisini
olmadı kendin üretirsin.
refah döneminde askıya alınabilirdi
refah döneminde parafa edilmese idi zaten askıda idi
maliye bakanı peşinatı yatırmasa askıda idi
güneş gözlüğünü çıkarın artık
refah ın belediyeleri çok güzel işler yaptı
ama hükümeti başaramadı
kabullenin.
öğrencileriniz daha iyi işler yaptı
 

Dincsoy

Asistan
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
408
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
47
uçan tabutların niye modernizasyonu yapılır ki
zaten hurda idi
abd bile bu hurdaların modernizasyonunun yapılmayacağını bildirdiğine göre
israil in güya modernize ettiği f 4 uçaklarının metal yorgunluğunu nasıl giderdi acaba
illa yapılmak zorun da mı
hayır
alırsın yenisini
olmadı kendin üretirsin.
refah döneminde askıya alınabilirdi
refah döneminde parafa edilmese idi zaten askıda idi
maliye bakanı peşinatı yatırmasa askıda idi
güneş gözlüğünü çıkarın artık
refah ın belediyeleri çok güzel işler yaptı
ama hükümeti başaramadı
kabullenin.
öğrencileriniz daha iyi işler yaptı

yaziyi Düzgün okumani tavsiye ederim yüzeysel okuyup cevap veriyorsun

Birincisi Refah Partsi tek basina iktidar degildi

ikincisi ucan tabutlar oldugunu mnereden cikariyorsun???
diyelim ki öyle Refah Partisinin karar vermis ve tek basina hatta koalisyon olarak yirtip atabilecegi bir durum degildi

kaldiki akp aradan 7-8 yil gectigi halde halen gecmise topu atarak aglamakta siz ise yapamadiginizi 12 aylik Hükümetten beklemektesiniz

gerci Hos 12 aylik Hükümet Akp iktidar sürecinde yapamadiklarini basarmistir

 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
yaziyi Düzgün okumani tavsiye ederim yüzeysel okuyup cevap veriyorsun

Birincisi Refah Partsi tek basina iktidar degildi

ikincisi ucan tabutlar oldugunu mnereden cikariyorsun???
diyelim ki öyle Refah Partisinin karar vermis ve tek basina hatta koalisyon olarak yirtip atabilecegi bir durum degildi

kaldiki akp aradan 7-8 yil gectigi halde halen gecmise topu atarak aglamakta siz ise yapamadiginizi 12 aylik Hükümetten beklemektesiniz

gerci Hos 12 aylik Hükümet Akp iktidar sürecinde yapamadiklarini basarmistir


yazıyı düzgün okudum
uçan tabut yazısı sizin mesajınızdada var
f4 ler dünya savaşından kalan modeller idi

refah partisi o zaman seçime gitseydi tek başına iktidar olsaydı
veya istediğini yapamıcaksa niye suça ortak oldu.

7 8 yıl değil nerdeyse iki misli zaman geçti
siz hala efsane refahyol hükümeti diye bangır bangır bağırırsanız bu efsane neymiş ortaya birileri atar.
gerçi efsaneye kim inanıyor kaç kişi kaldı o ayrı mesele

12 aylık dönemde sizin inandığınız efsane ne yapmıştır
başörtüsü
imam hatip
israil ile askeri ve ekonomik işbirliği
mgk kararları

inanın refahyol hükümeti hiçbir şeye imza atmasa idi
çok daha iyi işler başarılacaktı
 
Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
inanın refahyol hükümeti hiçbir şeye imza atmasa idi
çok daha iyi işler başarılacaktı

Bunu yazarken hiç düşünmezmisiniz siz yahu...
El vicdan diyorum...
Bu kadarı da pes...
Solcular bile,ülküdaşlar bile tebrik ediyor Refah yol döneminde ki hizmetleri...
Ama siz bu şekilde düşünebiliyorsunuz....
Bu Düşmanlığın Sebebi Nedir?
Açık açık yazarmısınız?
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
sayın kasım
naklettiğin metni bir daha oku
sonra cevap veririm:D
el insaf naklettiğin yazı kime hizmet ediyor
refahyolu erbakanı yerden yere vuruyor
sen hala burda başkalarını düşmanlıkla suçluyorsunuz
Allah düşmanın akıllısını versin
 

veri

Yasaklı
Katılım
8 Kas 2010
Mesajlar
0
Tepkime puanı
661
Puanları
0
Veri bu sana ikinci şamarım olacak ama neyse.
Yukarıdaki makaleyi okudum.vatandaş kendi kafasına göre yazmış.kendince haklıdır.Birşey diyemeyiz.Peki sen 25.11.2010 tarihinde neden şöyle bir alıntı yaptın munazarada


http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=91350

İki alıntında F4 ve F16 modernizasyonu ile ilgili.
Birisinde erbakan yapmıştır diyorsun diğerinde erbakan yapmamıştır.

Forumu kirletiyorsun haberin olsun.Yazıları okumayanı gördümde kendi alıntılarını okumayanları ilk defa görüyorum.
Sen yok akıllanmak ben var dellenmek...

ben ortalıkta şamar filan göremedim
eliniz havada kavis çizmiş olmasın:D

her iki mesajı dikkatlice okursanız.
çelişki görmezsiniz.
anlaşmaları imzalayan ile
onaylayan farklı kimselerdir.
anlaşma sizin hükümetiniz döneminde imzalanmamış olabilir
ama onaylanması refahyol dönemine nasip olmuştur.

MÜNAZARA da kimse kalmadı:D
 
Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Şamil Tayyar,'ın köşesinde yayınladığı ABD kaynaklı ve Milli Görüş Lideri Erbakan'ı iktidardan indiren belgeyi bilgilerinize sunuyorum...

GİZLİ

Aksiyon : POL Bilgi: AMB, DCM


Tarih: 15 Ekim 1996


Kimden: Devlet Bakanı, Dışişleri Bakanı (Warren Cristopher)


Kime : Ankara Büyükelçiliği, Acil


Bilgi : Milli Güvenlik Konseyi, Washington, Acil


Kime : Atina Büyükelçiliği, Acil


Beyrut Büyükelçiliği, Acil


Moskova Büyükelçiliği, Acil


Sofya Büyükelçiliği, Acil


Geneva Amerikan Misyonu, Acil


NATO Amerikan Misyonu, Acil


BM Amerikan Misyonu, Acil


BT


GİZLİ


E.O 12958: DECL: OADR


ETİKETLER: PEPR, MPOL, NATO, TU, US


KONU: TÜRK DIŞ POLİTİKASI


REFERANS: (A) Ankara 3583, (B) Devlet 299138


1. S- Metnin Tamamı


2. Departmanımız, Türk Hükümetinin milli eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan'ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı Batı'dan ayırıp ve Müslüman Dünyasına doğru yeniden yönlendirmesinden dolayı derin endişe içerisindedir. Kanaatimizce Türkiye'nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu, bizim milli menfaatlerimize aykırıdır (düşmancadır).


3. Doğru Yol Partisi, Erbakan'ın radikal İslami söylemlerini (taahütlerini) ılımlaştırmada başarılı olmadığına göre, kendisinin Refah Partisi ile koalisyonu verimsiz görünmektedir. Biz inanıyoruz ki, Tansu Çiller'in koalisyondan çekilmesi Erbakan'ı düşürür ve ülkeyi erken genel seçimlere götürür. Sonuç kesin olmamakla birlikte, Refah Partisi büyük bir ihtimalle seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır.


4. Türkiye, Birleşik Devletlerin Anahtar Stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve onun bu pozisyonu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız bizim milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk Askeriyesi, bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarf etmesi için harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konudaki aksiyon planlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.


GİZLİ
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
insan yalana inanabilir saftır maftır inanmaya hazırdır

DA

kendi hazırladığı yalana
nasıl inanabilir bunu anlamıyorum
hangi akıl ürünüdür ki kendi yalanına inanır
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
veri:

ne oldu şimdi? başın göge değdi mi?

ya bu ne büyük bir hastalıklıktır yahu?

Ya bu konu forumlarda binlerce defa tartışıldı, hala utanmadan sıkılmadan aynı şeyi sakız gibi çiğniyorsunuz ya.

Ayıptır yahu ayıptır.

Kılavuzunu da iyi seçmişsin maşaallah: HÜRRİYET!

kılavuzu hürriyet olanın burnu çamurdan çıkmaz!

AYNI ZAMAN da BAKIŞ ve İFFET İKBAL ede bir cevaptır.


*T.B.M.M. TUTANAK DERGİSİ 78 inci Birleşim 4.4.1997 Cuma Dönem : 20 Yasama Yılı : 2 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Serbest Ticaret Alanı Anlaşması ve İlgili Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Tasarısı ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji ve Dışişleri Komisyonları Raporları (1/570) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.0.KKG/101-1124/358 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dışişleri Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca 27.12.1996 tarihinde kararlaştırılan “Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devletleri arasında Serbest Ticaret Alanı anlaşması ve İlgili notaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı” ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Genel Kurulda ve komisyonlarda öncelik ve ivedilikle görüşülmesini arz ederim. Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Başbakan GEREKÇE Türkiye ile İsrail arasında 14 Mart 1996 tarihinde Kudüs’te imzalanan Anlaşma “Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Ticaret ve Tarifeler Genel Anlaşması’nın (GATT 1994) prensipleri doğrultusunda aktolunmuş ve taraflar arasında 2000 yılına kadar serbest ticaret alanı yaratılmasını öngören tercihli bir ticaret anlaşmasıdır. Türkiye ile İsrail Serbest Ticaret alanı (STA) anlaşması, Türkiye’nin Avrupa’da ve Akdeniz bölgesinde yaşanan ekonomik bütünleşme sürecine etkin katılımının sağlanmasını hedeflemekte, ayrıca, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliğinin ilerleyişini belirleyen 1995 sayılı Ortaklık Konseyi Kararının bir gereği olarak, dış ticaret politikasına yakınlaştırmasını öngörmektedir. Türkiye, Avrupa ve Akdeniz bölgesinin ekonomik bütünleşme sürecine katılımı yönündeki ilk adımını, Avrupa Ekonomik Topluluğu ile 1963 yılında imzalanan Ortaklık Anlaşması ile atmış, bunu 16 Aralık 1991 tarihinde EFTA devletleri ile Serbest Ticaret Alanı Anlaşması ve son olarak Türkiye ile İsrail arasında tamamlanan STA Anlaşması izlemiştir. Ayrıca 1/95 sayılı Ortaklık konseyi Kararının hükümleri ve Türkiye’nin ticari çıkarları çerçevesinde Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovak Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Baltık Devletleri, Tunus, Fas, Mısır, Slovenya ve Malta ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Alanı yaratacak Anlaşmalara ilişkin görüşmeler ve hazırlıklar sürdürülmektedir. Türkiye ile İsrail arasında, temel olarak, Armonize Mal Tanımlama Sisteminin 25-97 nci fasılları arasında yer alan sanayi ürünlerinde bir serbest ticaret alanı yaratılmasını ve müzakereleri devam etmek üzere, başlangıç olarak bir kısmı tarım ve işlenmiş tarım ürünlerinde sınırlı taviz değişimini öngören Anlaşma hizmet ticaretinin serbestleşmesine ilişkin geliştirici hükümlere de. -------------------------------------------------------------------------------- 16 ocak 1997’de Başbakan Erbakan imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan Kanun Tasarısı’nın tam adı şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Serbest Ticaret Alanı Anlaşması Ve İlgili Notaların Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı” Söz konusu Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 Nisan 1997’de Refah Partililerin oylarıyla kabul edildi. 10 Nisan 1997 tarihli Resmi Gazetede de yayınlandı. Kanunun gerekçesinde ise “Türkiye ile İsrail arasında tercihli bir ticaret anlaşması yapılmak istendiği” ibaresi yer almaktaydı. Dört sayfalık Kanunun gerekçesinin son paragrafı, siyasi rakiplerini “İsrail uşağı” olmakla suçlayan Erbakan’ın gerçek yüzünü bir kez da ha ortaya çıkarıyordu: “Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın, taraflar arasındaki ticaretin geliştirilmesine ilave olarak bölgesel, ticari, ekonomik ve politik ilişkiler ile işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir.”
 
Üst