Türkiye İle İran Arasında Demiryolu Hattı Kurulması İçin Anlaşmaya Varıldı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Türkiye İle İran Arasında Demiryolu Hattı Kurulması İçin Anlaşmaya Varıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmut Vaizi ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. İran ve Türkiye'nin kökleri çok eskiye dayanan ilişkileri olduğunu ifade eden Yılmaz, bu iyi ilişkileri ekonomik alana yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, iki ülkenin ekonomik potansiyellerinin çok yüksek olduğunu belirterek, 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefine ulaşmak için çeşitli alanlarda yeni işbirlikleri geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

İRAN TÜRKİYE ARASI DEMİRYOLUHATTI

Vaizi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:


"Bu görüşmelerde telekomünikasyonda, internette, uydunun yanı sıra bir yeni anlaşmaya daha vardık. İki ülke arasında yeni demiryolu hattı kurulması konusunda anlaştık. Ayrıca iki ülke arasındaki kamyoncuların ve tırcıların sorunları için kalıcı bir çözüme ulaştık. Umuyorum ki bu anlaşmamız iki ülkedeki tır şoförlerini, kamyoncuları ve ulaşım sektörünü rahatlatacak. İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde hiçbir sınır yoktur. Tüm alanları kapsayarak bunun geliştirilmesini amaçlıyoruz."

http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/1272425-turkiye-ile-iran-arasinda-demiryolu-hatti

Yetişin paralelciler namus elden gidiyor.
 

DESIFRE

Yasaklı
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
3,817
Tepkime puanı
62
Puanları
0
Ne oldu Baasci Baasci diye Bagiriyordunuz
 
Üst