"Türk Sorunu"

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Ecdadımız yüzyıllardır bu coğrafyada hükmetmiş...
Selçuklular,Danişmentliler, Saltuklular, Mengüçekliler, Ahlatşahlar,Artuklular, Karamanoğulları, Candaroğulları, Germiyanlılar,Karesioğulları, Aydınoğulları, Menteşeoğulları,Hamitoğulları, Ramazanoğulları, Dulkadıroğulları, Karakoyunlular, Akkoyunlular ve nihayet Osmanlılar...
Bu coğrafyada hükümranlık süren bütün beylik ve hükümdarlıkların hepsi TÜRK idi..
TÜRK'lük ile gurur duyarlardı...

Osmanlı Devleti de bir Türk devleti idi ve resmî yazışmaları Türkçe idi.Kanunnameler, fermanlar, fetvalar, mühimme defterleri, mahkeme sicilleri hep Türkçe yazılmıştır.
Osmanlı Devletinin Anayasası;
Madde: 18 “hidamatı devlette istihdam olunmak için devletin lisanı resmisi olan Türkçeyi bilmek şarttır” ibaresi yer almaktadır.
Madde 57 “Heyetlerin (Heyeti Ayan ve Heyeti Mebusan) müzakeratı lisan-ıTürki üzere cereyan eder” hükmü yer almaktadır.
Madde 68 “Osmanlı tebhası olmayan, ecnebi hizmetinde olan ve Türkçe bilmeyenlerin” heyetlere seçilemeyeceği hükme bağlanmıştır.

Devlet adamı yetiştiren Enderun en güzel Türkçeyi de öğreten bir kurumdu ve OsmanlıTürk şairlerinin birçoğu da bu kurumdan yetişmişti.Padişahların birçoğunun da Türkçe divanları vardı.
Osmanlı Devleti yabancı ülkeler tarafından da bir Türk devleti olarak biliniyordu. Bu konuda binlerce resmî evrak, yabancı gezginlere ve bilginlere ait yüzlerce eserde binlerce kayıt vardır.

Velhasılı Ecdadımız TÜRK'lük ile gurur duyardı!!!

Osmanlı Ordusu Mehteran Marşı:

"Ceddin deden neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduları pek çok zaman
Vermiştiler dünya'ya şan

Türk milleti Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o melun zilleti"


Bugün TÜRK'lüğe alt kimlik damgası vurup, varsa yoksa kürt sorunu, alevi sorunu, gayri müslim sorunlarından bahsedenler, ya ceddinden bihaberdir, ya da küffarın ORTADOĞU'da yapmaya çalıştığı BÖL-PARÇALA-YÖNET'in ayak takımıdır...


..
 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Şeyh Şerâfeddîned-Dağıstânî -kuddise sırruh- Hazretleri:
"Bir gün Hazret-i Ali-radiyallahu anh-e, kendisiyle birlikte muhârebe edenlerden birimuhârebe esnâsında: 'Böyle bir fitnenin içinde bu işin sonu neolacak?' diye sormuş. O da: 'Din kıyâmete kadar bâkîdir.'dedikten sonra bir müddet başını önüne eğmiş, öylece kalmış.Hatta etrâfındakiler uyudu zannetmişler. Sonra Hazret-i Ali-radiyallahu anh- başını kaldırıp üç defâ: 'Ni'mel Etrâk,ni'mel Etrâk, ni'mel Etrâk!': 'Türkler ne güzeldir! Türkler negüzeldir! Türkler ne güzeldir!' dedikten sonra: 'Din Türklerelinde kalacak, Türkler ile yücelecek ve kıyâmete kadar bâkîkalacak!' buyurmuş."
("Menâkıb-ı Şerefiyye")

Hazret-i Ali -radiyallahu anh-'ın buyurduğu gibi Selçuklu ve arkasından Osmanlı ile devam eden yaklaşık bin yıllık bir zaman diliminde Türkler; İslâm bayrağının, cihad sancağının sahibi ve emanetçisi olarak ehl-i imanın gönlünde taht kurmuş, ehl-i küfrün kalbine korku salmıştır.
Hemen bütün haçlı seferleri Selçuklu ve Osmanlı ordularının kılıçları altında helâk olmuştur. Bu muvaffakiyet ehl-i küfür'ün asla unutamadığı müthiş bir hadisedir.

Özetle;
Allah yolunda cihad ile ömrünü geçiren; din, vatan, millet uğruna canını feda eden ecdadımızla ve Necip TÜRK MİLLET'inin bir ferdi olmakla övünüp iftihar ederiz..

 

alı

Yeni
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,784
Tepkime puanı
51
Puanları
0
Bu işe Imam (as) ı karıştırmayın...

Aynı hikayeyi Fars larda anlatıyor...

Irk bi meziyet değildir...

Islami bi toplumun temelinde ırkçılık olmaz...

"Arabın acemden üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takva iledir" diyen bir peygamberin ümmeti olduğunu iddia eden her müslüman, kavmiyetci zihniyetin kirli tuzaklarindan beri olmalıdır...

Türk doğmak( kontrolünüz disinda olusan bi gercegi sahiplenmeniz ve bunu da meziyet gibi gormeniz tutarlı bi yaklasim olmasa gerek) üstünlük değildir...
 

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Hazret-i Ali -radiyallahu anh-'ın buyurduğu gibi Selçuklu ve arkasından Osmanlı ile devam eden yaklaşık bin yıllık bir zaman diliminde Türkler; İslâm bayrağının, cihad sancağının sahibi ve emanetçisi olarak ehl-i imanın gönlünde taht kurmuş, ehl-i küfrün kalbine korku salmıştır.
:blink:
 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Bak Arkadaş,
Birinci sen kimsin ki Şeyh Şerâfeddîned-Dağıstânî -kuddise sırruh- Hazretlerinin eserinde geçen Hz. Ali -radiyallahu anh-'ın bir sözünü paylaşmama şerh edebiliyorsun?
Bu hakkı kendinde nasıl bulabildin?

İkincisi benim burada yıllardır öncesiyle ve sonrasıyla yazdığım yazıları okursan, kavmiyetçilik yapmadığımı görürsün!!!
Asıl her fırsatta kürt sorunu diye diye bu milleti bölük pörcük etmeye kalkanlardır kavmiyetçilik yapan...
Ben burada yeni bir analiz yapmadım!!!
Tarihi gerçekleri sadece hatırlattım...

Üçüncüsü küffarın son yıllarda islam coğrafyasındaki tüm ülkeleri zayıflatarak, etnik temelde böldüğünü görememek tam bir sarhoşluktur... Türkiye içilen biçilen ve hazırlanmaya çalışılan gelecek de etnik unsurlara ayrışmış, içinde kavgalı bir ülkedir...
O nedenle asıl kuru kavmiyetçiliği terk ederek, ceddimizin mirasına sahip çıkmaktır yapılması gereken...

Bu etnik özentinin her iki kelimede bir demokrasi adına yapılıyor edası ise tam bir aldatmacadır..
Neymiş Türk Mileti sözü faşist bir yaklaşımmış!!! Sadece türkler yokmuş...
Eeee ne olacak?
MOZAİKİSTAN mı olacaz???

Örneğin Fransa halkını Kelt, Flaman, Alzas, Katalan, Bask, Bröton, Normanlar vb.. oluşturuyor...
Buradaki bir Fransız vatandaşının "Je suis Français" (Ben Fransızım) derken Fransız olduğunu söylemesi sorun yaratmazken, bizdekilerde bu alerji niye???

Aslında Alerji şu...
Birlikteliğimiz, ortak paydada birleşmemiz küffarın işine gelmiyor da ondan!!!

 

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Siz ittihat türki ve mustafa kemalin kendilerinden nefret ettikleri türkcü çocukları gibisiniz, size bir laf anlatmak kolay değil.

Neyin ve kimin etkisiyle böyle olundu? Batıda doğan (daha doğrusu kavmiyetciliğin sistematik haline dönüşen) nasyonalist akımlardan başkası değil.

İşin garibi eskiler bu konuda daha akıllıyken, usturupluyken nesil geçtikce konu kültleşiyor. Mitleşiyor. Bir lekenin belli zaman geçtikten sonra çımaması gibi çıkmıyor.

Bu halinizle gelenekcilerden hiçbir farkınız yok. Sizin de kendinize has uydurmalarınız, gerçek yanlış arasında fakat ayırd edemediğiniz inançlarınız çok...

Türk sorunu var ama kavmiyetci türklerdir sorun. Ya da kavmiyetciler bol olan herhangibir kavmin sorunu var.. Ona o kavmin sorunu adı takılarak konuşmaya dahil edilebilir.

Kürt sorunu diye anıp durulan sorun güneydoğu anadolu sorunudur, bir milletin ismiyle anılması ayrı bir yanılgı. "Öyle olsa bile", stratejik bir hata. Bu noktada biraz haklısınız.

Ayrıca onların çoğu senin ne ecdadın ne akraban. Bu da ayrı konu. Ya neyse.
 
Üst