Türk otomobili 2020'den önce yollarda

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığın modelini belirlediği yerli otomobil çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Işık Mayıs sonu Haziran ortasına kadar yerli otomobil modelinin prototipini netleştireceklerini söyledi. Özel sektörün üreteceği model hakkında bilgi veren Işık, elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil haricinde 3. bir model üzerinde de çalıştıklarını arını, aracın yakıt türü itibariyle alternatifli olacağını dile getirdi .Bir grup gazeteciyle açıklamalarda bulunan Bakan Işık, AK Parti'nin seçim beyannamesinde de öncelik verdiği yerli otomobil çalışmaları hakkında bilgi verdi.
YERLİ OTOMOBİLDE PROTOTİP NETLEŞTİ
Yerli otomotiv çalışmalarda belirli bir noktaya geldiklerini belirten Işık şunları söyledi: “Biz şimdi mimariyi oluşturduk, modeli ürettik, yol haritamızı belirledik. Şu anda detayları çalışıyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru bu detayları da tamamlamış oluruz. Eğer bir aksilik olmazsa Mayıs ayından sonra start verme noktasına gelebiliriz. 2020'den önce yerli otomobili yollarda göreceğiz"

ALTERNATİF YAKIT MODELİ OLACAK
Yerli otomobil modelinin yakıt alternatifli olduğunu dile getiren Bakan Işık, “Hatta modelin üzerinde de daha güzel şeyler ürettik. Baştan beri menzili arttırılmış elektrikli araç yoğunluklu olmak kaydıyla sırf elektrikli ve farklı bir model daha gelebilir. Yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak" diye konuştu.
TÜBİTAK'TA PARALEL YAPI TEMİZLENDİ

TÜBİTAK'ta yaşananlara ilişkin soruları da cevaplayan Işık, paralel yapıyla ilişkisi olanların temizlendiğini kaydetti. Işık “Artık TÜBİTAK'ta bir sorunumuz yok. Güçlü bir başkanlık ekibi var. Orada da herhangi bir boşluk yok" dedi.
Büyüme 3. ve 4'üncü çeyrekte hız kazanır
Sanayi üretim verilerini de değerlendiren Işık, sanayi üretiminin büyümenin de öncü göstergesi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Benim gördüğüm özellikle 2014 büyümesinde tarımın bize eksi bir etkisi oldu. Tarım hariç büyüme rakamımız yüzde 3,4. Bizi 2,9'a çeken tarım sektörü. İhracatta özellikle ilk 2-3 ayda miktar bazında artış var, değer bazında azalış var. Yüzde 4,4 miktarı ihracatta arttırmışız. Biz burada sanayi üretimi de, büyüme rakamları da 2. Çeyrekte 1. Çeyreğe göre daha iyi olacak. 3 ve 4. Çeyreklerde büyüme hızlanacak. Burada hiçbir endişe taşımıyoruz. Özellikle en kötü şey geride kaldı"
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yukarıdaki haber ile bu haber arasında fark var:

fikri-isik.jpg


Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil haricinde 3. bir model üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Işık, “Bu, yakıt türü itibarıyla alternatifli bir model olacak” dedi. Işık, 2020’den önce yerli otomobilin yollara çıkacağını ifade etti.

Bir grup gazeteciyle sohbet eden Bakan Işık, yerli otomobil çalışmasında gelinen aşamaya yönelik bilgi verdi. Işık, “Şu anda detayları çalışıyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru bu detayları da tamamlamış oluruz. Eğer bir aksilik olmazsa artık start verme noktasına gelebiliriz. 2020’den önce yerli otomobili yollarda göreceğiz. O iddiamız ve hedefimiz devam ediyor” diye konuştu.

İLK YERLİ MODEL ÜRETİLDİ

Yerli otomobili özel sektörün üreteceğini anımsatan Işık, “Biz şimdi mimariyi oluşturduk, yol haritamızı belirledik. Mayıs ayı sonuna kadar ‘Kim üretmek istiyorsa elimizdeki model bu. Kim bu işe talip olur?’ diye açık çağrıya çıkmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak bir model ürettik” dedi. Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelin alternatifli olduğunu kaydeden Işık, “Hatta bu modeli geliştirdik, yeni şeyler tasarladık. Menzili artırılmış elektrikli araç yoğunluklu olmak kaydıyla, sırf elektrikli model ve bunların dışında farklı bir model daha gelebilir. Yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak. Bu işe baş koyduk” dedi.
 
Üst