Türk işadamlarına alçak saldırı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Beyrut'ta tekstil fuarına katılan Türk firmalarının stantları, Ermeniler tarafından basıldı. Türkiye karşıtı sloganlar atan Ermeniler, kendilerine müdahale eden işamlarını darp etti.


turk10cfeb1290cf5d393by.jpg


Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta tekstil fuarına katılan Türk firmalarının stantları, Ermeni oldukları belirtilen gruplar tarafından basıldı. Türkiye'den bir grup iş adamı Beyrut'ta düzenlenen tekstil fuarına katılmak için Lübnan'a gitti. Fuarın son günü akşam saatlerinde yaşları 20-30 arasındaki Ermeni asıllı Lübnan vatandaşları, ayrı ayrı gruplar halinde fuar alanına giriş yaptı. Yaklaşık 100 kişiye ulaşan grup, Türk iş adamlarının standlarına ve fuara gelen misafirlere ellerinde 'Türkler; Suriyeli, Lübnanlı, Yunanlı, Ermeni ve Kıbrıslıların katili' şeklinde ifadelerin yer aldığı bildirileri dağıtmaya başladı.


GÖREVLİLER MÜDAHALE ETMEDİ

Daha sonra bir Türk iş adamına fiili saldırıya geçen grupla, Türk iş adamları arasında kavga çıktı. Fuar güvenlik görevlilerinin, geç müdahale ettiği öne sürülen kavga, Lübnan Büyükelçisi İnan Yıldız'a iletildi. Aynı zamanda Türkiye'deki bir milletvekili de haberdar edildi. Milletvekili de olayı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na aktardı. Davutoğlu'nun olayı öğrenmesinden sonra çok sayıda polis ve asker alarma geçip fuar alanını kuşattı. Fuar alanına giren polis, baskını gerçekleştiren göstericilerden bazılarını gözaltına aldı. Diğer göstericiler ise olay yerinde kaçmayı başardı. Çıkan kavgada ilk saldırıya uğrayan iş adamı Nuri S., aldığı darbelerden dolayı hastaneye kaldırıldı.


KÜFÜRLER YAĞDIRDILAR

Fuara giden Türk iş adamları bugün İstanbul'a döndü. Fuarda saldırıya uğrayan Türk iş adamlarından Uğur T., kendilerinin sadece ticaret yapmak için o ülkeye gittiklerini ancak saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Uğur T, "Bizler barışçıl bir şekilde ticaret için o ülkedeydik.

Stantlarımızı basıp, bize saldırdılar. Grup bildiri dağıtırken hiç kimse fiili müdahalede bulunmadı. Bizlere Türkçe ağır küfürler ettiler, en son bir arkadaşımıza tükürdüler ve saldırdılar." dedi. Öte yandan grubun, Facebook'ta haberleşerek böyle bir eyleme kalkıştıkları iddia edildi.


Kaynak
 
Üst