Türk bayrağına büyük saygısızlık

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
turk-bayragina-buyuk-saygisizlik-spot-0.jpg


Türk bayrağına büyük saygısızlık

Christian Action Network (CAN - Hıristiyan Eylem Şebekesi) adlı kuruluşun 28 Ekim'de düzenleyeceği gala sonrasında DVD olarak piyasaya sürüceği 45 dakikalık "Sacrificed Survivors: The Untold Story of the Ground Zero Mega Mosque" (Kurban Olan Yaşayanlar - Sıfır Noktası Mega Camisi'nin Anlatılmamış Öyküsü) adlı belgesel film için "ilginç" bir afiş ve kapak hazırlandı.


Filmin afişinde ve DVD kapağında, İkiz Kuleler'in enkazı yakınında göndere çekilmiş bir Türk Bayrağı görülüyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, filmde bölgeye cami yapılmasının yanlış olduğu görüşü savunuluyor ve 11 Eylül terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve olaydan sağ kurtulanların bu projeye karşı fikirlerine yer veriliyor.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Amerikalı Türkler ise ATAA (Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi) Başkan Yardımcısı Ali Çınar ile Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş'un öncülüğünde CAN'ı protesto için kampanya başlattı.

Çınar, filmin kapağında Türk Bayrağı'nın kullanılmasının büyük bir talihsizlik ve çok büyük bir saygısızlık olduğunu, Türkiye'nin din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden tüm milletleri hoşgörü ve sevgi ile kucakladığını söyledi.

ABD'deki bazı kuruluşların yayınladıkları veya yaptıkları filmlerde Türkiye'yi aşırı dinci bir ülke olarak sunmalarının çok büyük bir hata olduğunu belirten Çınar, Türkiye'nin demokratik ve laik bir ülke olduğunu, uluslararası terörizme karşı mücadele eden bir ülkeye böyle yakıştırmaların yapılamayacağını söyledi.

11 Eylül'e tanıklık edenlerden biri olan Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş ise o gün İkiz Kuleler'de ölen Müslümanların da olduğunu söyledi. Kurtuluş, Türkiye'de Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanların uyum içinde yüzyıllarca beraber yaşadığını belirterek, yakın zamanda çekilen "Umuda Yolculuk" filmi ile Türkiye'deki önemli Hırıstiyan merkezlerinin tanıtımının yapıldığını hatırlattı.

BAYRAĞI ÇIKARSINLAR KAMPANYASI

28 Ekim 2010 Perşembe günü saat 18.00'de, belgesel film için New York'ta bir gala yapacak olan CAN ilgili bilgilere resmi internet sitesi olan http://www.christianaction.org adresinden ulaşılabiliyor. Çınar ve Kurtuluş, CAN'ın afiş ve DVD kapağındaki Türk Bayrağı'nı çıkarması için Türkleri telefon ve e-posta yoluyla protesto kampanyasına katılmaya davet etti.
http://www.milligazete.com.tr/haber/turk-bayragina-buyuk-saygisizlik-179511.htm

Bayrağımıza yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum, protesto ediyorum.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İkiz kule yerine cami tartışmalarını körüklemek birilerinin çok işine geliyor gibi. Cami üzerinden kavga ne kadar büyürse, islamın adını kötülemek bazıları için daha kolay olacağı için, sürekli bu gündemde tutulmaya çalışlıyor. Biraz araştırılsa, Abd derin devletinin eteğine yapışmış Ergenekoncular çıkar altından kesin.
 

SeTTaR

Profesör
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,148
Tepkime puanı
135
Puanları
63
Konum
Biryerlerde
Ülkemizi ve islamiyeti kötülemek için her şeyi yapıyorlar.Bu oyunların farkına varmamız lazım.
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
tayyip erdoğan van minute gibi söyleyerek bu milletin en azından gazını almalıdır.Yoksa çok kötü şeyler olacak.hadi tayyip erdoğan bekliyoruz seni.
Sen bizim aslan parçamızsın,parçala onları
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
her yerde kafatasçılar ve komplo teoricileri var.
kaale almaya bile gerek yok.hoşt diyerek devam edeceğiz.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Türkiye reklamı olarak baktım ben de :)

Şimdi bunlar salak biz yaptık diye korkarlar feci şekilde bizden... zaten ödlek bir millet, işte sonra da meraktan turist yağmuru başlar :)
 
Üst