Türk Akımı Boru Hattı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Rusya'nın resmi ajansı İtar-Tass'ın haberine göre, 63 milyar metreküp doğalgaz taşıması planlanan Türk Akımı Projesi, 2020 itibarıyla tamamlanacak.

Projenin takvime uygun şekilde ilerlediğini belirten Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, “2020 yılına geldiğimiz zaman projenin son adımı atılmış olacak ve gaz transferini başlatacağız” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Aralık 2014’te iptal edilen Güney Akım Projesi'nin yerine yapılacağını açıkladığı Türk Akımı ile toplam 63 milyar metreküp gaz taşınacak.

Türk Akımı boru hattının toplam 910 kilometre uzunluğunda olması; bunun 660 kilometresinin Rusya topraklarından, 250 kilometresinin ise Türkiye’den geçirilmesi planlanıyor.


http://www.sondevir.com/manset/327937/gazprom-turk-akimi-icin-tarih-verdi.html
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Handan Öz @hndn0z · 12 sa.12 saat önce

Şuna dikkat edelim: Dış basında Türkiye'nin enerji projeleriyle ilgili haberlerde 2 seçenek işleniyor: Güney Koridor mu yoksa Türk Akımı mı

Bilinçli algı egzersizi... Türk Akımı’nın Güney (Gaz) Koridoru’na rakip olduğunu işlemek. Yapay rekabet ortamı yaratmak.

Boru hattı ortaklarını rakiplere dönüştürmek, caydırıcılıkla ortaklıkları bozmak, devletlerarası husumet yaratmak.

Balkanlar sıcak, Kafkasya ısınıyor. Türk Akımı'yla Rusya hedef...Düşündük mü Putin gibi zekî 1 lider neden bu ismi önerdi. Beyin fırtınası.

Bu projeler bahane edilerek "tarafını seç" baskısı. Türk Akımı ve/veya Güney Koridoru, Türkiye doğası gereği her 2 yakada. Dünya bilsin.

Ukrayna'nın "Türk Akımı blöf" dedikodusuna gelince: Rus/Rus yanlısı şirketler yenileriyle yer değiştirdi. Rtschld, Rockefeller şirketleri

Burisma Ukrayna'nın en büyük gaz şirketi. Bi' araştırılsın kim nereye, hangi konuma transfer edilmiş bu şirkette... Yahudilerin konumları vs

Bu bilgiler ışığında ve 100 yıldır hedefte olduğumuzu unutmadan; "Rusya'nın Türk Akımı projesi blöf" haberleri şaşırtıcı değil, maksatlı.

Noktalayalım : "Enerji Savaşları'nda Türkiye'siz hiç1 denge kurulamaz" Her yy.da geçerli.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Handan Öz @hndn0z · 16 sa.16 saat önce

#Gazprom Ankara'yla Türk Akımı için (Perşembe) anlaştı.Aralık 2016'ya kadar akış başlıyor.Proje "blöf" diyenlere...

Herşeyin özeti:Kissinger:"Gıda kaynaklarını kontrol eden halkları,enerjiyi kontrol eden kıtaları, parayı kontrol eden dünyayı kontrol eder"

PqkO4N.jpg


 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Handan Öz @hndn0z · 14 May

Türk Akımı/Güney Koridoru seçimine zorlayan retorik: "Avrupa 2 hat gerektirecek kadar dgaz tüketmiyor, tek hat yeter"

Ağızlarındaki baklayı bugün çıkardılar...Neden Türk Akımı istenmiyor?

1- Avrasya Ekonomik Birliği güçlenirse, Avrupa Birliği zayıflayacak

2- BB #Davutoğlu'nun "Yeni Osmanlı" vizyonu gerçekleşecek korkusu.

Ne Türkiye imiş bu Türkiye. Maşallah!"Türk Akımı Davutoğlu vizyonunun zirve noktası...

"
https://foreignpolicy.com/2015/05/11/turkeys-reckless-gas-game-russia-putin-turkish-stream/ …

BMvMW9.png
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Handan Öz @hndn0z · 19 May

Makedonya'dan kaosun Balkanlar'a yayılması Türk Akımı'nın durdurulması demek. Bosna'da gerginlik, Türkiye'nin canını acıtmak demek.

Makedonya'da senaryo tutarsa; Arnavutluk,Bulgaristan arasında pay edilmesi muhtemel.Bulgaristan'ın aktif müdahale hazırlığı tesadüf değil

Hatırlarsanız Bulgaristan Güney Akım Projesi'ni AB enerji müktesabatına uygun değil diye reddetmişti,Makedonya'nın parçalanması ödülü olacak

Bulgaristan'ın kulağına fısıltı: Güney Akım'a girme, Türk Akımı'ndan uzak dur, biz tezgâhı kuralım, sana pay verelim; Makedonya'yı ilhak et.

Yine de Batı Makedonya'dan istediğini alamıyor: “Milli hükûmetler arası dayanışma” ile toplum şuuru uyandı.

Devlet/hükûmet liderlerinin ziyaretleriyle milli toplumlar arası şuur artar, bağlılık güçlenir. Makedonya'dan yeni 1 Ukrayna çıkmaz, diyelim

Bugün Balkanlar’daki çalkantının tek cümlelik özeti: #TürkAkımı etrafında Amerika-Rusya vekâlet savaşı.

Siyaset halkları ayırır,ekonomik ihtiyaçlar birleştirir #TürkAkımı Balkanlaştırma politikası altındaki böl-parçala-yönet stratejisinin tersi

Anti-milli Batı’nın etki alanını korumak için hedeflediği ülkeleri #TürkAkımı ekonomik ihtiyaç ortak noktasında birleştiriyor.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Handan Öz @hndn0z · 12 sa. 12 saat önce

İpek Yolu’nun Balkan durakları: Üsküp, Budapeşte, Belgrad…Bugün neden Makedonya (ve devamında) Macaristan, Sırbistan hedefte anlaşılır.

Türk Akımı’nın Balkan ayağı 2 tehlikeye açık:1-Makedonya sonrası Macaristan,Sırbistan renk devrimleri 2-Yunanistan’da hükûmet kırılganlığı

Bu nedenle #TürkAkımı’nın ana ortağı Türkiye’yi boru hattı çevresindeki gelişmeler doğrudan/yakından ilgilendiriyor...

1 taşla 2 kuş: Hem #TürkAkımı hem #İpekYolu hedefte...Macaristan'da Orban'ın kıskaca alınması, Gruevski'nin bugünkü sıkıntısı aynı sebepten

Lider ziyaretleri stratejileri okumak açısında önemli.Bugün Yunanistan DB'nın ziyareti ve Tsipras'ın beklenen ziyareti hassasiyeti açıklıyor

Türkiye Bosna'ya yatırımda ilk 5 ülkeden 1i;toplam 1.8 milyar $ yatırım ciddi rakam.Batı'nın Türkiye'yi hafife asla alamayacağının teminatı

 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağı

Rusya'nın devlet destekli yeni ajansı Sputnik'in haberine göre, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, düzenlediği basın toplantısında, projenin, Türkiye'deki milletvekili genel seçimlerinden etkilenmeyeceğini belirtti.Medvedev, Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağını kaydetti.

Rusya'nın resmi haber ajansı Itar-Tass'ın haberine göre de Türk Akımı Projesi'nin ilk safhasının 3,3 milyar avroya mal olacağını belirten Medvedev, "Bu rakam kesin miktar değil. Bulgaristan'a gaz taşıması planlanan fakat iptal edilen Güney Akım Projesi'nin maliyetine bağlı hesaplanmış bir tutar" ifadelerini kullandı.Öte yandan Itar-Tass, Medvedev'in, imzaların yıl sonuna kadar atılacağını söylediğini öne sürdü.

Türkiye, geçen yıl Rusya'dan 27,3 milyar metreküp doğalgaz ithal ederken, bunun büyük kısmını BOTAŞ aldı.Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım Projesi'nin iptal edilmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden taşıyacak bir boru hattı yapılacağını geçen aralık ayında açıklamıştı.Türk Akımı Projesi'nin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa'ya iletilirken geri kalan 16 milyar metreküpün Türkiye'nin iç piyasasında tüketilmesi öngörülüyor.

http://www.haber10.com/haber/623458/#.VXbaf9Ltmko
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Türkiye'yi enerji üssü yapacak projede kritik adım

Antalya'da yapılan G20 zirvesindeki temaslar ilk meyvesini verdi. AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 dev projeye destek verdi.

Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacakTürk Akımı için de Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor. Şimdi gözler 15 Aralık'taki Erdoğan-Putin görüşmesinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G20'deki görüşmesi sonrası 'devam' kararı alınan Türk Akımı için Avrupa'dan 'tam destek' geldi. AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak üç önemli gaz projesine destek vereceğini açıkladı.

AB'nin resmi internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Orta Avrupa ve Doğu Avrupa'ya ilişkin üç yeni enerji projesi 'öncelikli' ilan edilerek onaylandı. Bu projelerin başında Türk Akımı'nın doğurduğu, Yunanistan'dan Avusturya'ya uzanacak Tesla boru hattı geliyor. AB, Hazar doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Azeri-Türkmen doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak Trans-Hazar Boru Hattı (TCP) projelerine de katkı sağlayacak.

KRİTİK BİR EŞİK AŞILDI

AB'nin bu projeleri öncelikli ilan etmesi, Brüksel'in bugüne kadar Türk Akımı'na mesafeli duran tavrının da yumuşadığı anlamına geliyor. Özellikle yıllık 27 milyar metreküp kapasiteli, 2019'da bitmesi planlanan, bin 300 kilometrelik Tesla hattı Türk Akımı için de 'kritik bir eşik' olarak değerlendiriliyor. Bu boru hattı, Türk Akımı'nı Avusturya'ya uzatacak ek boru hattı olarak biliniyor. Tesla boru hattının, Türk Akımı üzerinden Rus gazını, TANAP projesi üzerinden de Azeri gazını alacağı belirtiliyor.

15 ARALIK ÖNEMLİ TARİH

AB'nin onayı sonrası Türk Akımı'nın gerçekleşmesi için gözler Ankara ile Moskova arasındaki anlaşmaya çevrilmiş durumda. Anlaşmanın 15 Aralık'ta Kazan'da bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki zirvede imzalanması bekleniyor. Zira, Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde Erdoğan ve Putin 'kararlılık' mesajı vermişti. Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde de 25 Kasım'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye'ye gelecek.

İNDİRİM GÜNDEMDE

Rus gazını Karadeniz üzerinden Türkiye'ye taşıyacak Türk Akımı projesi 2014'te Rus lider Vladimir Putin'in ziyaretinde gündeme geldi. Türk tarafı anlaşmanın olabilmesi için Rusya'nın kontratlar gereği üzerinde mutabık kalınan yüzde 10.25'lik doğalgaz indirimi yapmasını bekliyor. Rus tarafı ise Türk Akımı projesiyle ilgili tüm kontratları almadan indirime yanaşmıyor. Ancak taraflar arasındaki bu düğümün Antalya'da çözüldüğü belirtiliyor.

RESMİ TASLAK GİDİYOR

Türk Akımı'yla ilgili SABAH'ın sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, proje için Rus tarafının bir çalışma gönderdiğini, Türkiye'nin de gayri resmi bir taslak sunduğunu belirterak, şöyle konuştu: "Şu günlerde resmi taslağımız bitiyor. Onu da yeni gelecek bakan arkadaşımız gönderecektir." Türk Akımı'nın çok detayı olan bir proje olduğunu belirten Alaboyun, "Topraklarımız içinde bir boru hattı kurulacak. Maliyetler kim tarafından karşılanacak, bunlar netleştirilmeye çalışılıyor. Bu gaz tamamen transit mi geçecek yoksa bir bölümü kendimize mi entegre olacak?" dedi. Rusya'nın Ukrayna üzerinden gelen Batı Hattı'nı 2019'da keseceğine işaret eden Alaboyun, "Buradan 14 milyar metreküp gaz alıyoruz. Batı Hattı'nı kestiği dönemde, TANAP üzerinden gaz alınmaya başlanacak. Bir de Türk Akımı gündeme gelecek" diye konuştu.

AB NASIL YUMUŞADI?

Putin Aralık 2014'te Bulgaristan'dan geçmesi gereken Güney Akım projesini iptal edip, yerine Türk Akımı'nı ilan edince Brüksel bu projeye soğuk bakmaya başlamıştı. Yaptırımlar da Rusya ile Avrupa arasındaki ilişkileri germişti. Ancak son dönemde yaşanan terör olayları ülkeler arasındaki ilişkileri yumuşattı.

http://ekonomi.haber7.com/turkiye-e...iyeyi-enerji-ussu-yapacak-projede-kritik-adim
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Rusya'dan 'Mavi Akım'da geri adım

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

http://www.haber10.com/ekonomi/rusya_dan_mavi_akim_da_geri_adim-609308

TIPIŞ TIPIŞ :)))))))
 
Üst