Tümgeneral Tutuklandı

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
İşte referandum bu gibi sonuçlara yol açacağından dolayı önemliydi. 12 Eylülden önce yapılamayanlar şimdi yapılmaya başladı. Bundan sonra inşallah daha güzel olacak.

TÜMGENERAL ZEKİ ES'E ŞEHİT TUTUKLAMASI

06 Kasım 2010 15:00

Hakkari Çukurca'da 6 Mehmetçiğin şehit olduğu mayın patlaması sonrasında saldırıyla ilgili ses kayıtları ortaya çıkan ve büyük tepkilere neden olan Tümgeneral Zeki Es tutuklandı.

Hakkari Çukurca'da 6 Mehmetçiğin şehit olduğu mayın patlaması olayıyla ilgili olarak Tümgeneral Zeki Es tutuklandı. Teröristlerin döşediği belirtilen mayınların Zeki Es tarafından döşetildiğine dair ses kaydı ortaya çıkmıştı.

2009'un Mayıs ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Hantepe bölgesinde askeri askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 6 asker şehit olmuştu. Medyaya teröristlerce döşenen mayının patlaması olarak gösterilen olayla ilgili daha sonra ortaya çıkan bir ses kaydında, mayınları askerlerin önlem olarak döşediği ve şehit olan askerlerin de bundan haberdar edilmediği itiraf ediliyordu.

Olayın hemen ardından Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Çukurca 20'nci Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es arasında uydu telefonu ile yapılan görüşmede, 6 askerimizin şehit eden mayını, bizzat TSK'nın yerleştirdiği ileri sürülüyordu.

"BENİM DÖŞEDİĞİM MAYINLAR KOMUTANIM"

İşte video paylaşım sitelerinde yayınlanan o görüşmeden bir bölüm:

Zeki Es: Komutanım uzaktan komutalı değil. Malesef..

Gürbüz Kaya: Değil mi?

Zeki Es: Değil komutanıım. Uzaktan komutalı değil.

Zeki Es: Biliyorsunuz bunları korumak için ben burda sıkıntılı oldukları için kendim risk alarak geldim, bizzat kendim yerleştirdim.Rütbelileri tek tek çağırdım, gösterdim. Bütün bölük komutanları birbirine devretsin dedim. Hep öyle tekmil verdiler devrettik diye.

Zeki Es: Ama komutanım bu büyük olasılıkla bizim, yani sabah buraya gelmenizde yarar var komutanım.

Gürbüz Kaya: Kolordu komutanı gelecek sabah erken saatlerde onla beraber gelicem.

Zeki Es: Komutanım, kolordu komutanıyla bu konuyu paylaşmamızda yarar var. Ben tamamen sorumluluğu almaya hazırım. komutanım. Onu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bütün sorumluluğu alıyorum zaten komutanlık sorumluluğu olarak.

Gürbüz Kaya: Hepimiz alırız o konuda tereddütümüz yok.

Zeki Es: Komutanım benim niyet ve maksadımı zaten biliyorsunuz. Ben bu çocukları koruyayım diye onları döşedim. Ama onlar demekki bu hassasiyet, o kadar yırtınmama rağmen göstermemişler.

cafesiyaset
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Gürbüzde tutuklanmalı
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Şehitler için "Önemli değil" zevzekleğinde bulunan Gürbüz de tutuklanmalı...
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ALLAH a şükürler olsun.

Bir orkestra şefinin hakaretine cevap veremeyen bir Başbakan dan bu durumlara geldik.

ALLAH a şükürler olsun.

Bir atanmışım avam deyimi ile kendisine yapılan küfür sahibine bir yaptırımı olamayan Bir Başbakan dan bu günlere geldik.

ALLAH aşükürler olsun.
 
Üst