Tufandan Tuğyana Mavi Marmara (Ödüllü deneme yarışması)

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
ÖDÜLLÜ DENEME YARIŞMASI
23727.jpg

Tufandan Tuğyana Mavi Marmara
Kalemler Mavi Marmara için yazsın. Tufandan Tuğyana Mavi Marmara konulu deneme yarışması başladı.



23728.jpg


Mavi Marmara yeni bir çağın başlangıcı. Hepimizin içinde Mavi Marmara’ya ait sözler…
IHH Ankara Şubesi içinizde büyüyen sözleri açığa çıkarmanız için bir fırsat sunuyor. IHH Ankara şubesi “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara” konulu bir yarışma düzenlendi. 15 Ocak’ta başlayan yarışmanın başvuruları 15 Mart 2011 tarihinde sona eriyor.

Yarışmanın ödülleri ise birinciye Umre Ziyareti, ikinciye Suriye/Ürdün Gezisi, üçüncüye Suriye Gezisi hediye edilecek. İlk 10'a girenlere ise Filistin kitapları seçkisi sunulacak.
Eserleri inceleyecek jüri önemli isimlerden oluşuyor. Sibel Eraslan, Abdurrahman Dilipak, Nurettin Yıldız, Tarık Tufan tarafından seçilecek eserlerin sadece içinde olmak bile ayrı bir gurur kaynağı olsa gerek.

Yarışmaya başvuru ve iletişim için [email protected] internet adresine veya GMK Bulvarı 55/3 Maltepe/Ankara adresine başvurulabilir. Bilgi için 0312 231 72 30 nolu telefon aranabilir veya www.tufandantugyana.com adresine girilebilir.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yarışma Şartnamesi:
1. Yarışmanın konusu “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara”dır.
2. Denemeler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve ödül almamış olmalıdır.
3. Yarışmacılar yarışmaya en fazla iki eser ile katılabilirler.
4. Denemeler iki A4 sayfasını geçmeyecek şekilde, Verdana yazı karakterinde, 10 punto, 1.5 satır aralığında bilgisayarda yazılacaktır.
5. İki kopya halinde gönderilen deneme metninin birinde metin dışında sadece rumuz, diğerinde ise rumuz ile birlikte ad-soyad, özgeçmiş, adres, e-mail ve telefon bilgileri bulunmalıdır.
6. Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’ne ( İHH Ankara) aittir.
7. Metinler 15 Ocak 2011–15 Mart 2011 tarihleri arasında İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’ne posta yoluyla, elden veya e-mail yolu ile ulaştırılabilir.
8. Eser şekil şartlarına uygun olarak kaydedilmiş bir adet CD ile birlikte gönderilmelidir.
9. Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.
10. Şartnameye uymayan metinler değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Sonuc hayirli olur insALLAH ...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kalemler MAVİ MARMARA için yazsın

Resim_1298544357.jpg


IHH Ankara şubesi “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara” konulu bir yarışma düzenliyor. 15 Ocak’ta başlayan yarışmanın başvuruları 15 Mart 2011 tarihinde sona erecek. İHH Ankara Şubesi ile “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara” konulu yarışma hakkında konuştuk...


Haber Merkezi / ÖZGÜN DURUŞ
Böyle bir yarışma fikri nerden doğdu?
Yarışma fikri Mavi Marmara hadisesinden etkilenmiş olan genç bir gönüllü arkadaşımızdan çıktı. Bizde İHH Ankara olarak bu fikri proje haline getirip dokuz kişilik bir ekip oluşturarak çalışmaya başladık.

Bu yarışmayı organize ederken neyi amaçladınız?
Mavi Marmara hadisesi dünyanın gündemini bir anda Gazze’de yaşanan ambargoya çevirdi. 9 şehit verildi ve bu şehitlerin hangi amaca hizmet etmek için böyle bir yolculuğa çıktığını hepimiz biliyoruz. Mavi Marmara’dan sonra hem ülkemizde hemde dünyanın dört bir yanında Gazze ambargosuna ve orada yaşanan insanlık dramına kulak tıkayanlardan konuya duyarlılık kazanan insanlar oldu. Belki ateşin biraz bize dokunması gerekiyordu, Filistin’de yaşananları yeterince anlayabilmemiz için. Bu hadise duyarlılıkları tetiklediyse çeşitli şekillerde gündemde tutulmalı diye düşünüyoruz. Bilinci diri tutmak, unutmamak unutturmamak adına yapıyoruz bunu. Şüphesiz bundan sonra da salon programları, paneller vs. ile bu olay unutturulmayacaktır. Bizde farklı bir şey yapalım istedik unutturmamak adına. İnsanlardan kendi kalemlerinden Mavi Marmara’yı ifade etmelerini istiyoruz. Bu şekilde gündemdeki Mavi Marmara’dan sonra gönüllerdeki Mavi Marmara’yı da gün yüzüne çıkarırız diye düşündük.

“Tufandan Tuğyana Mavi Marmara” ismi ile ifade etmek istediğiniz neydi? Biraz açar mısınız?
Gazze tufanın yaşandığı yer ve tufanın sebebi İsrail`in tuğyani tutumu, Mavi Marmara ise misyonu açısından Nuh`un gemisini temsil ediyor. Karada gemi yapanlar insanlığı bu tufandan kurtarmak için çaba sarf ediyor, siyonist İsrail ise Mavi Marmara baskını ile tuğyani tutumunu bir kez daha tescillemiş oluyor.

Neden şiir veya makale değil de deneme?
Eğer şiir olsaydı şiirle kendini ifade etmek herkes için mümkün olmayacaktı, makale olsaydı da işin içine edebi anlatım ve duygu katılamayacaktı. Biz hem makale gibi düzyazı hem de şiir gibi edebi ve duygusal bir ifade biçimi olarak denemeyi uygun gördük.

Yarışmalarda en çok dikkat çeken unsur şüphesiz yazıları değerlendirecek ekip, yani jüri oluyor. Bu yarışmada jüri üyesi olarak hangi isimler var?
Jürimiz herkesin yakından tanıdığı değerli isimlerden oluşuyor. Filistin davasına duyarlılığını her fırsatta ifade eden kalem sahipleri; Abdurrahman Dilipak, Nurettin Yıldız, Sibel Eraslan ve Tarık Tufan.

Okuyucularımızdan yarışmaya katılmak isteyenler olabilir, onlar için biraz da yarışmaya katılım şartlarından bahsedelim.
Katılım şartlarımızı maddelersek;
1) Yarışmanın konusu “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara”dır.
2) Denemeler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve ödül almamış olmalıdır.
3) Yarışmacılar yarışmaya en fazla iki eser ile katılabilirler.
4) Denemeler iki A4 sayfasını geçmeyecek şekilde, Verdana yazı karakterinde, 10 punto, 1.5 satır aralığında bilgisayarda yazılacaktır.
5) İki kopya halinde gönderilen deneme metninin birinde metin dışında sadece rumuz, diğerinde ise rumuz ile birlikte ad-soyad, özgeçmiş, adres, e-mail ve telefon bilgileri bulunmalıdır.
6) Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’ne ( İHH Ankara ) aittir.
7) Metinler İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’ne posta yoluyla (gmk bulvarı 55/3 Maltepe-Ankara), elden veya e-mail ([email protected]) yolu ile ulaştırılabilir.
8) Eser şekil şartlarına uygun olarak kaydedilmiş bir adet CD ile birlikte gönderilmelidir.
9) Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.
10) Şartnameye uymayan metinler değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

Her yarışmanın olmazsa olmazı ödüller, “Tufandan Tuğyana Mavi Marmara”nın ödülleri nelerdir?
Elbette her yarışmada olduğu gibi bizim de ödüllerimiz var. Bunlar; 1.’ye Umre Ziyareti, 2.’ye Suriye ve Ürdün gezisi, 3.’ye Suriye gezisi ve ilk 10’a girenler için hazırladığımız Filistin davası ile alakalı bir kitap setimiz ve plaketlerimiz olacak.

Yarışmaya son katılım ve sonuçların duyurulacağı tarih belli mi?
Son katılım tarihimiz 15 Mart 2011, sonuçların duyurulacağı tarih netleşince kamuoyuna duyuracağız.

Öyle görünüyor ki Mavi Marmara bundan sonra da gündemi işgal etmeye devam edecek. Mavi Marmara ile ilgili başka projeleriniz var mı?
Şu anda bu projenin finali olarak düşündüğümüz Mayıs ayı içinde yapmayı planladığımız Mavi Marmara ile alakalı bir gece projemiz var. Yarışma sonuçlarını da bu gecede duyurmayı planlıyoruz. Ancak tarih henüz netleşmediği için şu anda kamuoyuna deklare etmiyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Mavi Marmara hadisesi bizlere bir misyon yükledi. Aslında varolan misyonumuzu bize hatırlattı. Günümüzde en etkin silah medya ve her konuda kamuoyu oluşturmak çok önemli. Umuyoruz ki biz de bu yarışma vesilesi ile Mavi Marmara hadisesini gündemde ve vicdanlarda diri tutmayı başarırız.
Son söz olarak, biz yarışmanın startını verdiğimiz basın açıklamamıza şöyle başladık;
Hz. Ömer Hacer’ül Esved’i öperken;
“Biliyorum ki sen faydası veya zararı olmayan basit bir taş parçasısın, eğer Allah Rasulü’nün seni öptüğünü görmeseydim asla seni öpmezdim” diyordu.
Hz. Ömer’in bu sözlerindeki bilinçle biz de diyoruz ki;
“Biliyoruz ki Mavi Marmara sadece bir vasıtadır. Kendi başına faydası veya zararı olamayacak bir vasıta. Vasıtalar zalimin elinde silah, vicdan ve erdem sahiplerinin elinde mazlumların yarasını sarmak için bir araçtır. Mavi Marmara Allah’ın ruh’undan üflediği bir canlı değildir. Mavi Marmara ruhunu kutsal bir hedefe yönelmişken uğradığı saldırı ile içinde şehit olan yiğitlerden almıştır. Mavi Marmara değerini misyonundan almaktadır.”
Resim_1298545900.jpg
 
Üst