TSK'da Generallere Sağlanan İmtiyazlar!

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
TSK'da General olmak demek birdenbire itibarın, imkânların ve statünün, üstelik ailece birkaç kat artması anlamına geliyor.

Her rütbede dört yıllık sürenin iki yılını karargâh, iki yılını kıta hizmetinde geçiren generaller sağlanan imtiyazlardan bazıları: Tuğ ve tümgeneraller garnizonlarda havuzlu köşklerde ikamet ederler. Korgenerallere bunlara ilave olarak helikopter ve Mercedes, orgenerallere ise uçak tahsis ediliyor.

Bütün general eşlerine korumalı sivil araç veriliyor.

Emekli olduklarında, en az ikişer sene bilhassa OYAK'a bağlı şirketlerde yönetim kurulu üyeliği, çocuklarına da aynı şirketlerde iş bulma imkânı.

OYAK isimli holdingin, Koç ve Sabancı'dan sonra Türkiye'nin üçüncü büyük dev ekonomik gücü olduğunu hatırlatalım.

Bir başka örnek. Türk ordusunda emireri uygulaması kaldırıldı, ama onun yerine haberci (posta) uygulamasına geçildi. Orduda, rütbeli personelin özel hizmetinde görevli yüz bin civarında posta elemanı, bizim vatani görevini yapan evlatlarımızdan meydana geliyor.

65 bin civarında orduevleri ve sosyal tesislerde görevli Mehmetçik bu rakama dahil edilirse, İngiltere'nin toplam ordu mevcuduna yakın rütbesiz askerin özel işlerde kullanıldığı ortaya çıkmaz mı?

Türk ordusu OYAK'ı, generallerin imtiyazları ve darbe dönemlerinde sağlamlaştırılan dokunulmazlıkları ile bir saltanat kayığına dönmüş durumda. Saltanat kayıkları kruvazörlere benzemez; burada siyaset yapılır veya saltanat sürülür.


Darbeci Mankurtlarımız da bu saltanatın, ikbal ve iktidar hırslarının azat kabul etmez köleleri olarak karşımıza çıkıyorlar. Bütün darbecilerin vasatın altında bir zekâ ve akıl yürütme yeteneği ile karşımıza çıkması bu yüzden.

Askerî yapılanmamızın, pırıl pırıl subaylarımızdan bazılarını Mankurtlaştıran ve "namussuz" darbeciler haline getiren mekanizmalarını tek tek ayıklamamız ve düzeltmemiz gerekiyor.


12 Eylül'de yapılacak referandum, darbecilerin bu ülkenin hukukuna çaktığı kazıklardan biri olan 145. maddeyi değiştirerek ve YAŞ kararlarını yargı denetimine açarak bu yapıyı dönüştürecek büyük bir fırsat. Mankurt üretme sistemini durdurmak için bu fırsatı kullanmak gerekmez mi?

Mümtazer Türköne

Zaman
 
Üst