TRT'de bir garip muhabir

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
TRT'de bir garip muhabir

İHH'nın 2007 yılında İstanbul'da düzenlediği Uluslararası Kudüs Buluşması sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve Filistin'de özgürlük mücadelesi veren Müslümanları hedef alan haberleri ile Milliyet gazetesinin manşetlerini süsleyen Milliyet Muhabiri İpek Yezdani, TRT'de muhabir olarak işe alındı.


TRT Türk kanalında editör-muhabir olarak çalışan ve ekrana çıkan İpek Yezdani'yi Türk kamuoyu, 2007 yılında İHH'nın Uluslararası Kudüs Buluşması sırasında yaptığı provokatif haberlerle tanıdı. Üstelik İpek Yezdani'ye, TRT'nin Ortadoğu Masası şefliği teslim edildi.

Geçtiğimiz aylarda TRT Türk'te görev verilen İpek Yezdani, Milliyet gazetesinde 17 Kasım 2007'de manşetten yayınlanan haberinde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün fotoğrafının Filistinli intihar bombacısı çocuk ile yan yana konulmasını eleştirel bir dille kaleme almıştı. Yezdani, aynı haberde büyük bir yalana da yer vermişti.

HAMAS Lideri Halid Meşal'in yardımcısı Musa Ebu Marzuk'ın basın toplantısından kovulduğunu manşetten duyuran Yezdani'nin alınmadığını ileri sürdüğü basın toplantısında, Musa Ebu Marzuk'un yanında otururken fotoğrafları kamuoyuna yansımıştı.

Vakit gazetesine Milliyet muhabirinin toplantıya alındığını anlatan bir Star Gazetesi muhabiri şunları söylemişti: Dün Cuma namazından sonra Ebu Marzuk'un basın toplantısı olacağı, oradaki muhabirlere bildirildi. Cuma namazından sonra oluşturulan basın ofisinin yan tarafında bulunan ‘Kabul Salonu'nda toplantı yapıldı. Toplantının ilk bölümü sadece Arap basınına yönelikti.

Türk basınına yönelik yapılan toplantıda ise İpek Yezdani Dr. Musa Ebu Marzuk'un hemen yanında oturuyordu. Sırayla hepimize istediğimiz kadar soru sorabileceğimizi söylediler. Sanırım İpek de 4. kişiden sonra 2 soru sordu. Ve toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü. Başka soru sorulmayınca Sayın Ebu Marzuk hepimize teşekkür ederek toplantıyı bitirdi. Oradaki görüntülere baktığınızda, engelleme olup olmadığını anlarsınız. Milliyet muhabiri İpek Yezdani, Sayın Ebu Marzuk'un hemen sağında oturuyor ve Filistin heyetinde çok yakın dostlarım olmasına rağmen ben ayakta kaldım.”

Gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü boş yere hedef alan, gerekse de Türkiye'de düzenlenen bir uluslararası toplantıyı yalan haberle gölgeleyen bir isme TRT'nin kapılarının açılması, garip bulundu. Yezdani'yi TRT'ye taşıyan ilişkiler yumağında Ahmet Hakan Coşkun ve eski ilişkilerinin etkisi merak ediliyor.

Yeni Akit
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Doğrudur..
28 Şubat da dahil olmak üzere onca tehdit ve fişlenme yemişliğimiz olmuştur ama uyarı yazısını Ak parti zamanında Ak Partili idarecilerden hemde çok haksız yere yemişizdir.
Bu tür konularda Ak Parti'den hiç bir zurna olmaz..
 
Üst