Ebu Computer
Kıdemli Üye
- Katılım
- 11 Haz 2013
- Mesajlar
- 25,030
- Tepkime puanı
- 1,507
- Puanları
- 113
Malzemeler:
- 10 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1. 5 litre süt
- 4 kutu süt kreması (uzun)
- 1 paket süt tozu
- 1 kutu sıvı karamelli sos
İlk olarak yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sonra mikserle yumurtanın beyazını krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Krem haline gelince 10 yemek kaşığı şeker atıyoruz ve yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtanın sarısını atıyoruz , sonra vanilyayı ekliyoruz. Yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz ve mikseri çıkarıyoruz. Hazırladığımız kremi karıştırarak yavaş yavaş 10 kaşık un ve kabartma tozunu atıyoruz. Sonra iyice karıştırıyoruz. Sonra yapacağınız kabı biraz yapışmaması için margarinle yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağladığımız kaba döküyoruz. Sonra fırına 180 derece 25-30 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğumasını beklerken bu arada şerbetini yapıyoruz. 1. 5 litre süt, 3 kaşık süt tozu ile karıştıryoruz. Keki iyice kabından çıkartıp yaptığınız kaba 4 kutu süt kreması döküyoruz. Keki üstüne koyup iyice bastırıyoruz sonra bir bıçak veya kürdanla kekin her tarafına batırıyoruz ki hazırladığımız şerbeti iyi alsın. Batırdıktan sonra kek için hazırladığımız şerbeti yavaşça her tarafına döküyoruz. Döktükten sonra karamelli sosu her tarafına sıkıp bir kaşıkla yavaşça etrafına açıyoruz ve kekimizi kare şeklinde dilimleyip buz dolabına 2 saat bırakıyoruz. Kekimizi çıkardıktan sonra servis haline getirebilirsiniz. Afiyet Olsun
Not: 1 Gün dolapta bekletildiğinde daha lezzetli oluyor.
Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/trilece/