Trileçe tatlısı.

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
trilece-1-500x333.jpg


trilece-2.jpg



Malzemeler:


  • 10 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1. 5 litre süt
  • 4 kutu süt kreması (uzun)
  • 1 paket süt tozu
  • 1 kutu sıvı karamelli sos
Not: un kek, pastaya özel olarak olan un, ben bizim mutfak unu kullanıyorum.

İlk olarak yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sonra mikserle yumurtanın beyazını krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Krem haline gelince 10 yemek kaşığı şeker atıyoruz ve yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtanın sarısını atıyoruz , sonra vanilyayı ekliyoruz. Yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz ve mikseri çıkarıyoruz. Hazırladığımız kremi karıştırarak yavaş yavaş 10 kaşık un ve kabartma tozunu atıyoruz. Sonra iyice karıştırıyoruz. Sonra yapacağınız kabı biraz yapışmaması için margarinle yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağladığımız kaba döküyoruz. Sonra fırına 180 derece 25-30 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğumasını beklerken bu arada şerbetini yapıyoruz. 1. 5 litre süt, 3 kaşık süt tozu ile karıştıryoruz. Keki iyice kabından çıkartıp yaptığınız kaba 4 kutu süt kreması döküyoruz. Keki üstüne koyup iyice bastırıyoruz sonra bir bıçak veya kürdanla kekin her tarafına batırıyoruz ki hazırladığımız şerbeti iyi alsın. Batırdıktan sonra kek için hazırladığımız şerbeti yavaşça her tarafına döküyoruz. Döktükten sonra karamelli sosu her tarafına sıkıp bir kaşıkla yavaşça etrafına açıyoruz ve kekimizi kare şeklinde dilimleyip buz dolabına 2 saat bırakıyoruz. Kekimizi çıkardıktan sonra servis haline getirebilirsiniz. Afiyet Olsun :)
Not: 1 Gün dolapta bekletildiğinde daha lezzetli oluyor. :)

Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/trilece/
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Bu tatlı köken olarak Arnavut tatlısı.

Bu gün Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde bu tatlıyı denedim.

Hafif ve sütlü bir tatlı.

Denk gelirseniz yemenizi tavsiye ederim.

@salimabi börekçide bu tatlıdanda olacakmı.

Selam ve dua ile...
 

salimabi

Kısıtlı Erişim
Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
0
Tepkime puanı
1,396
Puanları
0
Bu tatlı köken olarak Arnavut tatlısı.

Bu gün Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde bu tatlıyı denedim.

Hafif ve sütlü bir tatlı.

Denk gelirseniz yemenizi tavsiye ederim.

@salimabi börekçide bu tatlıdanda olacakmı.

Selam ve dua ile...


ilk defa duyuyorum bu tatlıyı :D
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
[video]www.youtube.com/watch?v=JevY6GXwHIM[/video]
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Sayin @nefahtüSizde de bir Arnavut damari varmı.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Ebacığım sende ne damarı var ?
Evdemisin bu arada ?
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Trolçe tatlısı da varmı ?
Kacıncı kat ev ?
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Bizde yapabilen yok.

Gider yeriz insallah.

Yada sayın @nefahtüden rica ederiz bize bir tepsi yapar.
 

dostluk

Kıdemli Üye
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
5,663
Tepkime puanı
304
Puanları
0
Yaş
50
Konum
istanbul
Yumurtasi cok fazla..10 kasik una 10 yumurta..baya agir bir tatli kokma olasisi cok yuksek
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
trilece-1-500x333.jpg


trilece-2.jpg



Malzemeler:


  • 10 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1. 5 litre süt
  • 4 kutu süt kreması (uzun)
  • 1 paket süt tozu
  • 1 kutu sıvı karamelli sos
Not: un kek, pastaya özel olarak olan un, ben bizim mutfak unu kullanıyorum.

İlk olarak yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sonra mikserle yumurtanın beyazını krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Krem haline gelince 10 yemek kaşığı şeker atıyoruz ve yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtanın sarısını atıyoruz , sonra vanilyayı ekliyoruz. Yine krem haline gelene kadar çırpıyoruz ve mikseri çıkarıyoruz. Hazırladığımız kremi karıştırarak yavaş yavaş 10 kaşık un ve kabartma tozunu atıyoruz. Sonra iyice karıştırıyoruz. Sonra yapacağınız kabı biraz yapışmaması için margarinle yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağladığımız kaba döküyoruz. Sonra fırına 180 derece 25-30 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra soğumasını beklerken bu arada şerbetini yapıyoruz. 1. 5 litre süt, 3 kaşık süt tozu ile karıştıryoruz. Keki iyice kabından çıkartıp yaptığınız kaba 4 kutu süt kreması döküyoruz. Keki üstüne koyup iyice bastırıyoruz sonra bir bıçak veya kürdanla kekin her tarafına batırıyoruz ki hazırladığımız şerbeti iyi alsın. Batırdıktan sonra kek için hazırladığımız şerbeti yavaşça her tarafına döküyoruz. Döktükten sonra karamelli sosu her tarafına sıkıp bir kaşıkla yavaşça etrafına açıyoruz ve kekimizi kare şeklinde dilimleyip buz dolabına 2 saat bırakıyoruz. Kekimizi çıkardıktan sonra servis haline getirebilirsiniz. Afiyet Olsun :)
Not: 1 Gün dolapta bekletildiğinde daha lezzetli oluyor. :)

Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/trilece/



sakın bu tarifi yapmayın @dostluk tarif tamamen uydurma..eba kardeş yapmadan kopyala yapıştır yapmış...ayrıca işin püf noktası 3 çeşit sütten yapılıyor..
biz de arnavut damarı yok @Ebu Computer sadece meraklıyız...
yumurta sadece 5 tane..
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
Hafif bir tatlıya benziyor. Ben tatlılarda ve pastalarda süt tozu ve süt kreması kulanmıyorum, sağlıklı olmadığını düşünüyoru. Gerçi tatlılarda fazla iddialı değilim en yaptım tatlı şeker paredir, ama yemeklerim (Anadolu mutfağı) lezzetlidir, Öyle derler : )
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Bende şimdi mutfak maharetlerimi sergileyeceğim olay olacak....
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Kaçağın mutfağı başlığını hatırladım ben o zamanlar daha yeni üyeydim :D
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Siz gelirken ben dönüyordum ...
Nerde o eski kaçak .
 
Üst