Trabzon da Fener de 5 Mayıs'ı unutamıyor

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
Fenerbahçe, 5 Mayıs 1996'da Trabzonspor'u 2-1 yenerek şampiyon olmuştu. Ne ilginçtir ki; aradan 14 sene geçti ve iki takım, aynı tarihte bu sefer Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak.
Aksiyon Dergisi de bu haftaki sayısında bundan tam 14 yıl önceki mücadeleyi yaşayan futbolcu ve teknik adamlarla görüştü. 1995-96 sezonunun 30. haftasında 5 puan farkla öndeydi Trabzonspor. Evinde Vanspor'a tek kale oynadığı maçta 1-0 yenildi.

Fenerbahçe, o hafta Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek puan farkını 2'ye indirdi. Sonraki hafta Trabzon ve Fenerbahçe karşılaşmalarını kazandı. İki ekip 5 Mayıs 1996 tarihinde yani ligin 32. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştı. 90 dakika öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen'in ortamı geren açıklamalarıyla şehirde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Trabzon'da ise zafer erken kutlanmaya başlanmıştı. Takımlarına güveniyor hatta F.Bahçe tabutları bile yakılıyordu.


Ve maç başladı. Başlama vuruşuyla birlikte; Hami'li, Şota'lı, Abdullah, Ogün, Ünal'lı Trabzonspor, rakibine saldırdıkça saldırdı. Nitekim 19. dakikada Abdullah Ercan'ın attığı golle de devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarı Fenerbahçe 51. dakikada rakip kaleye ender gittiği akınlarından birinde frikik kazandı. Atışı kullanan Oğuz, Trabzon kalecisi Metin Mert'i avladı. 84. dakikada oyuna sonradan giren Erol'un pasıyla Trabzon defansının arkasında topla buluşan Aykut'un plasesiyle F.Bahçe 2-1 öne geçti. Rüştü'nün harika kurtarışlar yaptığı karşılaşmada 2-1 galip gelen Sarı-Lacivertliler, 1 puan farkla liderlik koltuğuna oturdu. Kanarya, kalan iki maçında İstanbulspor ve Vanspor'u mağlup ederek sezon sonunda şampiyonluk apoletine sahip oldu.

Avni Aker'de o heyecanı yaşayanlar, 5 Mayıs 1996 tarihini unutamıyor. Bugün Trabzonspor'un sportif direktörü olan Ünal Karaman, o maçtan bir gece önce rüyasında kaybettiklerini söylüyor. O sıralar sık sık böyle rüyalar gördüğünü ve hepsinin çıktığını belirten Karaman şöyle devam ediyor: "Sabah uyandığımda böyle bir rüya gördüğüm için çok sinirlendim. Ama bu rüyam da çıktı. Kaybettik. Rüştü, inanılmaz toplar çıkarttı. Demek ki nasip değilmiş, başka bir şey söylenmez buna. O sezon şampiyonluk için yönetim, taraftar, teknik heyet ve futbolcu kadrosu itibarıyla ne gerekiyorsa yaptık. Ancak o ikincilik birinciliğe eşdeğerdir bana göre. Şerefli bir ikincilik diyorum ben ona. Şehirde ise bir travma yaşandı ve çok uzun süredir devam etti."


Avni Aker'deki tarihîmaçı yaşayanlar anlattı
OĞUZ ÇETİN: TRABZON, TAKTİKSEL HATA YÜZÜNDEN KAYBETTİ. O maçta yenilseydik Aykut ile beni uçağa almayacaklardı. Ama biz inançlıydık. İnanılmaz bir şey, Allah'ın bir lütfu, Allah'ın sevimli kullarıyız ki o gün kazandık. Ben golü frikikten attım. O haftaya kadar tek başıma frikik çalışırdım. Ama Parreira o maça kadar bana hiç frikik çalıştırmadı. O hafta içinde ise Parreira, tüm antrenmanlardan sonra beni kenara çekti ve özel frikik çalıştırması yaptırdı. Maça çıkmadan önce konuşmasında şunu söyledi: "Oğuz, ceza sahasına yakın olan yerlerde kazanılan serbest vuruşları sen kullanacaksın. Biraz uzak olursa Boliç atacak." 5. dakikada ceza sahasının üstünde bir yerden frikik kazandık. Boliç vurdu. Ardından ceza sahasının uzağından frikik kazandık. Ben vurdum. Devre arası soyunma odasına girdik.

Parreira, "Oğuz, ben sana ne söyledim? Yakın olursa sen, uzak olursa Boliç vuracak. Niye tam tersini yapıyorsunuz?" Maçın 50. dakikalarında ceza sahası üzerinde frikik kazandık. Ben kullandım. Top ağlara gitti.

HAMİ MANDIRALI: SAHANIN HER YERİNDEN ŞUT ATIYORDUM, RÜŞTÜ ÇIKARTIYORDU. O mağlubiyet bizi 20 sene geriye götürdü. Trabzonspor, en büyük darbeyi orada aldı. Maça gelince sahanın yer yerinden şut atıyordum, Rüştü çıkartıyordu. 90'a atıyordum, Rüştü yine çıkartıyordu. Bence o gün kaderimiz kaybetmek üzerine yazılmıştı. Bunun başka bir izahı yok çünkü.

AYKUT KOCAMAN: TRİBÜNLER BİZİ ALKIŞLADI. Maç boyunca bizi protesto eden tribünler, maçın bitimiyle birden alkışlamaya başladı. Biz de karşılık verdik. İnanılmazdı. Soyunma odasında güvenlik sebebiyle 4 saat bekledik. Maçtan sonra arkadaşlarla konuştuk. Dedik ki kimseyi rencide edecek bir söz söylemeyelim. O anda bana bir mikrofon uzatıldı... Aykut Kocaman'ın o mikrofona söyledikleri şöyleydi: "Türkiye'de başarının ölçüsü birinci olmak. Bu yanlış. Şu anda yenildikleri için Trabzonsporlular suçlanacak. Şu an onların yerinde biz de olabilirdik. Kazandığımız için çok sevinçliyim ama onlar adına da üzülüyorum." ABDULLAH ERCAN: F.BAHÇE'Yİ EZE EZE YENMEK İSTEMİŞTİK. Çok iyi oynuyorduk. Fenerbahçe'yi eze eze yenip şampiyon olmak istemiştik. Nasip değilmiş. İki kere geldiler ve kazandılar. Eğer biz kazansaydık, birkaç takviye ile o yıllarda Galatasaray'ın yaşadığı Avrupa başarısını elde edebilirdik. Hatta Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyon olmasının önünü de kesebilirdik.

Spor - Trabzon da Fener de 5 may?s'? unutam?yor
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Fener, Trabzon'u 4-1 yenecek gibi bir his var bende.. :)
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
inşallah hislerin doğru çıkar abi :)
 

tercüman

Yasaklı
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Trabzon alacak gibi...Fener kupalarda şansızdır...
 

Gök-Han

Ordinaryus
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
2,212
Tepkime puanı
929
Puanları
0
Konum
EsEs
Web sitesi
gokhanyavuz.blogcu.com
Gönül ister ki Şampiyon da , kupa sahibi de birer Anadolu takımı olsa . (Bursa ve Trabzon)
Ama günümüzde sadece saha içi değil , saha dışı oyunlar(!) da oldukça etkili olduğu için , Fenerbahçe hep bir adım önde ...
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
fener alır alır, alması gerekiyor...

yoksa ben süper bir hediyeyi kaybedeceğim............:D:laugh:

(çıkar meselesi):p
 

tercüman

Yasaklı
Katılım
23 Mar 2010
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Saha dışı şöyle ya da böyle birşeyler oluyor ama Fener kupalarda şanslı bir takım değiil...Trabzon alır...
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
Abi sen fenerlimisin anlamadım.
Moral bozma bari,Trabzon'um alacak diyorum,ümitvarım.
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
dualarım . . . 'le :O
 

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Komşu ilimiz olduğu için Trabzonu destekliyorum :Cool:
InşaAllah alırlar.
 

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.




Daha fazla foto galeri için TIKLAYIN !

ŞENER: KUPAYI ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupanın sahibi olan Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
Şener, GAP Arena Stadı'ndan ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendi döneminde ikinci kez Türkiye Kupası sevincini yaşadığını belirterek, ''17 yıl sonra kupa mutluluğu yaşıyorum. Kupayı aldığımız için çok mutluyuz'' dedi.
Bordo-mavili takımın iyi bir futbol ortaya koyduğunu ifade eden Şener, ''Her iki takımı da kutluyorum. Alex, çok özel bir oyuncu. Maçta önce geçtiler, ancak biz kopmadık ve kupayı kazandık'' diye konuştu.
Şener, maç öncesi İstanbul'a dönmeyi düşündüğünü, ancak Trabzon kentinde büyük kutlamalar yapıldığını öğrendiğini kaydederek, ''İstanbul'a dönecektim ama duydum ki Trabzon'da büyük kutlamalar var. Kupayla birlikte Trabzon'a dönüyoruz'' dedi.
Başkan Şener, basın mensuplarının, ''Şampiyon kim olacak'' sorusuna ''Söylemem'' yanıtını verirken, Fenerbahçe ile de ligin son haftasında yapacakları maçı Trabzonspor'a yakışır biçimde oynayacaklarını kaydetti.

TRABZON'DA ŞÖLEN HAVASI YAŞANIYOR
Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek 5 yıl aradan sonra Türkiye Ziraat Kupası'nı kazanmasının ardından kentte şölen havası yaşanıyor.
Şanlıurfa GAP Arena'da 15.45'de maçın başlamasıyla Trabzon büyük bir sessizliğe büründü. Sokaklar boşalırken, vatandaşlar maçı televizyondan izleyebilecekleri çeşitli mekanları hınca hınç doldurdu. Bazı taraftarlar da maçı şehir merkezindeki çeşitli noktalarda bulunan reklam panolarından takip ettiler.
Fenerbahçe'nin karşılaşmanın 55. dakikasında dakikasında Alex'in attığı golle 1-0 öne geçmesiyle, kent bu defa adeta yas sessizliğindeydi. Taraftarlar ilk sevinci maçın 66. dakikasında Umut Bulut'un attığı golle yaşadı. Vatandaşlar Engin'in 80. dakikada attığı 2. golle kupa umudunu yakaladı. Bordo-mavili taraftarlar maçın son saniyesinde Colman'ın attığı 3. gollün ardından sokaklara döküldü. Trabzon'un şehir merkezi Atatürk Alanı'nda toplanan binlerce taraftar, Trabzonspor'un 5 yıl aradan sonra kupayı müzesine getirmesinin sevincini paylaştı. Bordo-mavili bayrakları açan taraftarlar, davullar eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundular. Çeşitli tezahüratlarla takımlarını destekleyen bordo-mavililer, kupa sevincini kolbastı oynayarak kutladılar. Karşılaşmanın 66. dakikasına kadar büyük bir sessizlik yaşayan şehir, uzun süre klakson sesleriyle yankılandı. Taraftar topluluğu nedeniyle zaman zaman trafik akışı kesildi. Trabzonspor bayraklarıyla süslenen evlerin balkonlarından ve pencerelerden vatandaşlar kutlamalara katıldı.
 
Üst