Torba Yasa İle Erbakan'ın Affedildiği Yalan

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Erbakan’ı affeden bir düzenleme yok

Erbakan’ın kayıp trilyon davasında, 12.5 milyon TL borcu var.


Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına bugün, AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç konuk oldu. Balyoz tutuklamalarına, Torba Kanunu’na ve bedelli askerliğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Bazı konular vardır ki Cumhuriyetin kurumlarının birlikte karar vermesi gerekir. Bedelli askerlik konusunda şu an Türkiye’de adım atmaya yönelik hazırlık yapılabilir bir noktada değiliz. Dolayısı ile bedelli askerliği bekleyenlere benim tavsiyem; mümkün olan en kısa sürede askerlik görevini yerine getirmeleridir. Şu an bir bedelli askerlik takvimi açıklayabilecek durumda değiliz ve buna yönelikte bir çalışma elimizde mevcut değil.” diye konuştu.

“ Erbakan’ın kayıp trilyon davasının Torba Kanunu’nda yapılandırılması söz konusu değil!”

Necmettin Erbakan’ın kayıp trilyon davasının, Torba Kanunu’nda yapılandırılması eleştirilerine Kılıç şu sözler ile cevap verdi:

“ Torba Kanunu Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece kanunlaştı. ‘Erbakan’a af var mı?’ haberlerini görünce bizler de şaşkınlık yaşadık. Okuduğu kanunu anlamaktan aciz olan, kasten yanlış aktarmak isteyen bir siyasi kesim var. Başarılı da oldular. Necmettin Erbakan’ın kayıp trilyon davasında, faizleri ile beraber biriken 12.5 milyon TL borcu var. 12,5 milyon TL’yi affeden bir düzenleme yok. Bu durumun Torba Kanunu kapsamında yapılandırılması söz konusu değil. Devlet ya da devletin bağlı olduğu kurumların; borçları, alacakları yeniden yapılandırılıyor. Siyasi partilerin kapatılması sırasında ortaya çıkan borçları yapılandırmamak söz konusu olamaz, yararlanacaklarını, müracaat yapılmadıkça bilebilmek mümkün değil.”

“ Darbe senaryolarının olması bizleri kulaklarımıza kadar kızartıyor!”

Balyoz tutuklamalarına yönelik; ‘Herkesi rahat bırakın. Ak ile kara ortaya çıksın.’ diyen Kılıç;

“ Türkiye’de yargı iyi bir icraatın altına imza attığında, hükümeti kimse alkışlamıyor. Ama yargı olumsuz bir durum ürettiğinde hükümet suçlanıyor. Balyoz duruşmalarına bakan mahkeme heyetinin kararını izah etmek durumunda değiliz. Yargı bağımsız olmalıdır. TBMM’den, yürütme organından bağımsız olmalıdır. Tutuklama kararlarının hükümet ile Başbakan ile alakası yoktur. Peki biz ne düşünüyoruz? ‘ Türkiye’de darbe senaryolarının olmasından utanıyoruz, kulaklarımıza kadar kızarıyoruz. Milliyetçilik, ulusalcılık kavramları savunularak, darbeci zihniyet oluşturuyorlar. Bu senaryolara çanak tutan sivilleri ayıplıyorum. Tutuklular arasında beraat edecek olanlar var. Savcıların, yargıçların üzerine gitmenin anlamı yok. Rahat bırakın. Ak ile kara ortaya çıksın.” diye konuştu.

“ Bu başlıkları atanlar çalışan devlet adamlarına alışmamışlar!”

Habertürk Gazetesi’nin manşetinde yer alan, ‘Cumhurbaşkanı’nın jet onaması’ haberine yönelik Suat Kılıç şu açıklamalarda bulundu.

“ Bu başlıkları atanlar zannediyorlar ki; bu kanun TBMM’de yasalaştıktan sonra Çankaya Köşk’üne gider, Cumhurbaşkanı o tarihten sonra o kanunu incelemeye alır, hukukçularını görevlendirir. TBMM’ye intikal eden her kanun tasarısı meclisin internet sitesine yerleştirilir. Sorumlu bir Cumhurbaşkanı o tasarıyı hemen internet sitesinden aldırır, hukukçularına inceletir. Reformların hayata geçmemesi yatan devlet adamlarına yöneliktir. Bunlar alışmamışlar çalışan devlet adamlarına. TBMM’den çıkan, sorunlar yaşanmasın diye çıkan kanunu tabii ki onaylayacak Cumhurbaşkanı."
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Sanki Erbakan'ın borcu varmış gibi.
Erbakan 28 Şubat despotizminin hışmına uğramış bir mağdurdur.
Devlet Erbakan'dan alenen özür dilemeli ve Erbakan'a iade-i itibar verilmelidir.

Zamanında paraları çuvalla kaçıranları tüm Türkiye kameralardan izledi.
Ama paraları çuvalla kaçıran hırsızlar serbest iken Erbakan suçlu öyle mi!..

Bu ülkede Demirel, Ecevit, Mesut Yılmaz, Çiller, 28 Şubatçı general ve yargı mensupları ile bunların çekim alanında bulunan herkes hırsızlıkla rahatlıkla suçlanabilir ama Erbakan'a hırsız muamelesi yapmak aşağılık, alçaklık ve serefsizlikten başka birşey değildir.

İşte bu söylediklerimizi söylemek varken kimse boş yere Tv ekranlarına çıkıp dansöz asena gibi kıvırtmasın...
Delikanlı gibi konuşacak olan varsa çıksın konuşsun. Dansöz izlemek istediğimizde size gerek yok...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Ya hu artık hesabı affı öte aleme kalsın rahat bırakılsın artık :)
 
Üst