Topal molla

Kadir Razlık

Kısıtlı Erişim
TOPAL MOLLA…
Bir önceki yazımda tarihi bir vakadan bahsedeceğimi demiştim, 1920 lerde yaşanan bu hadise Afganistan da geçiyor ve günün Devlet Başkanı Emanullah Han’ın yaşadığı, daha sonra hatıratları arasında kaleme aldığı ibretlik bir olay. Anılan tarihte Afganistan’da Topal Molla lakaplıbir kişi ortaya çıkıyor ve üç sene gibi bir zaman içinde, kurduğu tekke de 300 bin civarında mürit topluyor, kendine bağlıların sayısı 1925 lerde katlanarak iyice güçlenildiği anda, Topal Molla adamları ile birlikte Emanullah Han’a karşı ayaklanıp baş kaldırıyor, hedefi Devleti ele geçirmektir,kardeş kardeşe düşman oluyor, tam bir yıl boyunca Afganistan da, kardeş kavgası ile binlerce kişi ölüyor, âdeta kan gövdeyi götürüyor.Tüm gayretlerine rağmen olayları bir türlü bastırmaya muvaffak olamayan Emanullah Han bir geceyarısı tebdili kıyafet yaparak çoluk çocuk bir Trenle Afganistanı terketediyor,tren sabaha karşı Afgan sınırında mola veriyor,kafası karışık ve çok üzgün olan Emanullah Han biraz nefes almak için Trenden inip bir köşeye oturuyor,etrafına bakarken bir adamın kendisini gözlediği fark ediyor, içinden acaba beni fark ettilermi,yoksa banamı öyle geliyor diye geçiriyor,bir müddet sonra tekrar baktığında,aynı adamın özellikle kendisini gözlediğini fark edip ,adamın yanına doğru gidiyor,yaklaştığında adam kendisine güzel konuştuğu urduca lisan ile beni tanıdınmı diye soruyor, Emanullah Han,seni bir yerden tanıyorum ama, derken, adam ben Topal mollayım tanıyamadınmı diye sorduğunda , Emanullah Han hayretler içerisinde ,gerçekten bakıyorki karşısında Topal Molla duruyor, Topal Molla sarığını çıkartmış, saçını sakalını kesmiş, cübbesini atmış, başına förtünü geçirmiş . Emanullah Han şaşkın vaziyette diyorki- ey topal senin bir ajan olduğunu biliyordum , halkıma anlatmak çok uğraştım ,onlara öyle bir tesir etmiştinki bir türlü inandıramadım, insanları kandırdın ve isyan ettirdin, tacımı tahtımı başıma yıktın, ben şimdi canımı kurtarmak için vatanımı terk ediyorum,şimdi sen nereye gidiyorsun.? Topal ın cevabı çok kısa – işimi bitirdim İngiltereye dönüyorum.
Kıymetli okurlar tarih bunlar gibi bir çok ibretlik hadiselerle doludur ,yine İngiliz ajanları Lavrens ve Suidi Arabistanda vehhabilik mezhebi dediği aslı mezhepsizlik olan sapık yolu ortaya çıkaran Hempher meşhur ingiliz ajanlarıdır. Son devrin Büyük İslam alimi Abdulhakim Arvasi hazretleri, İslamiyetin en şedit düşmanları ingilizlerdir buyuruyor,onların islamiyet düşmanlığını ,-günüz sizinle dost görünüp fidan dikerler,gece sizden habersiz o fidanın dibine kezzap dökerler,diye tarif ediyor.
Bu gün Türkiye’miz ve Milletimiz üzerinde oynanan oyunların senaryoları kim bilir hangi zaman yazıldı ve sahneye konuluyor, bütün bu oyunların ve düşmanlıkların altında yatan asıl sebebin İslamiyet düşmanlığı olduğunu unutmamak lazımdır. Çünkü İslamiyet’e doğru olarak ve en uzun süre hizmet eden, dünyaya yayan millet, Türk Milletidir.Bu gün Türk dünyasının ve diğer Müslüman Devletlerin ümidi de Türkiye ve Milletimizdir.Oyunları görüp çok dikkatli olalım.